«آبادیران»؛ فرصتی برای حضور فناوران در مناطق محروم
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، هاشم آقازاده دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در حاشیه نمایشگاه آبادیران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: رویکرد کشور، دولت و نظام و معاونت علمی در موضوعات دانش بنیان، به سمت محرومیت زدایی و توجه به اقصی نقاط کشور و توجه به مناطق کم برخوردار کشور است.
آقازاده گفت: براین مبنا ایده این نمایشگاه گذاشته شد تا بتواند همه آن کسانی که میتوانند در ارتباط با توسعه مناطق محروم و کم برخوردار از گذرگاه اقتصاد دانش بنیان تاثیرگذاری داشته باشند مورد توجه قرار بگیرند و در یک بستر نمایشگاهی که محل رفت و آمد ودیدارها و محل شکل گیری زمینههای همکاری کسانی است که هم در مناطق محروم نیاز به کمک دارند و هم کسانی که ایفای نقش بکنند، باشد.
دستیار معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور بیان کرد: با این ایده نمایشگاه برای نخستین بار برگزار شد و حضور بسیار خوب و پرنشاطی از شرکتهای دانش بنیان را در این نمایشگاه شاهد هستیم. در این نمایشگاه نهادهای عمومی مثل ستاد اجرایی فرمان امام با نهادهای ذیربط خود، بنیاد احسان، بنیاد علوی و جهاد دانشگاهی، از طرف دولت معاونت توسعه روستایی، از طرفی دیگر شرکتهایی که قادر به ایفای نقش هستند در این نمایشگاه شرکت کردند.
وی تاکید کرد: معاونت علمی به عنوان هماهنگ کننده همه این نهادها در این نمایشگاه حضور پیدا کرده است. به عنوان اولین تجربه، مشارکت خوبی از سمت ارگانها، نهاد و شرکتها صورت گرفته است.
آقازاده در پاسخ به این انتقاد که چرا محصولات بعضی از شرکتهای دانش بیان حاضر در نمایشگاه به محرومیت زدایی ارتباطی ندارد، گفت: این موضوع از نظر بنده نقطه قوت این نمایشگاه است چراکه شرکتی که تا به امروز به سمت توسعه مناطق روستایی و مناطق محروم فکر نمیکرد، اما صاحب فناوری و ایده بوده است زمانی که در فضای نمایشگاهی، چون نمایشگاه آبادیران قرار میگیرد، یک فرصتی برای مناطق محروم است.
وی در پاسخ به این سوال که دستاوردهای دانش بیان در حوزه مناطق محروم چگونه مورد حمایت قرار خواهند گرفت، گفت: ما از مناطق محروم انتظار آوردن منابع مالی نداریم و انتظار داریم که از دل آن، فرصتها شناسایی شود. امروز نهادهای مالی به عنوان کسانی که دارای منابع مالی هستند که در این نمایشگاه حضور دارند اتفاقاً هم پول و اعتبار دارند و به دنبال فرصتی برای سرمایه گذاری هستند.
دستیار معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور خاطرنشان کرد: منابع مالی که در مناطق محروم به کار گرفته میشود بخشی از آن حمایتی است که در حمایتی، چشمداشت بازدهی اقتصادی که به آن حامی برگردد ندارد، اما بسیاری از شرکتهای دانش بنیان از مناطق محروم فرصتهای گردشگری، کشاورزی، درمانی، بهداشتی، فناورانه، زیست فناوری را شناسایی میکنند که تا به حال دیده نشده است.
آقازاده تصریح کرد: انتظار و برنامه ما این است که این نمایشگاه این فرصت را فراهم کندکه چه برای شرکتهای دانش بنیانی که صاحب فناوری هستند و میتوانند برای فرصتهایی که درمناطق محروم پیدا خواهند کرد، حضور پیدا کرده و فعالیت کنند و چه برای کسانی که به دنبال ایده بوده و به دنبال فرصتی هستند تا در مناطق مختلف سرمایه گذاری کنند.
وی تأکید کرد: در بستر نمایشگاهی که ما فراخوانی برای حضور شرکتهای دانش بنیان منتشر میکنیم و نیازهای مناطق محروم را مطرح کردیم و تمامی شرکتهایی که ظرفیت محرومیت زدایی از مناطق محروم را داشتند و در این فراخوان شرکت کردند، به نمایشگاه آبادیران دعوت شدند.
انتهای پیام/