دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ساخت تراشه نوین که از چشم انسان تقلید می‌کند

ساخت تراشه نوین که از چشم انسان تقلید می‌کند
محققان انستیتو رویال فناوری ملبورن (RMIT) موفق به ابداع دستگاه الکترونیک کوچکی شده‌اند که می‌تواند بینایی و حافظه انسان را تقلید کند.
کد خبر : 852777

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محققان انستیتو رویال فناوری ملبورن (RMIT) به طور موفقیت‌آمیز یک دستگاه الکترونیک کوچک ابداع کرده اند که می‌تواند بینایی و حافظه انسان را تقلید کند. این امر گامی مهم در توسعه روش‌های پیشرفته برای تصمیم گیری سریع در خودرو‌های خودران به حساب می‌آید.

مهندسان  دانشگاه RMIT استرالیا همراه محققان دانشگاه دیکین و دانشگاه ملبورن  با کمک یک عنصر حسگر به نام اکسید ایندیوم فراوری شده دستگاهی ساخته اند که هزاران بار نازکتر از یک تار موی انسان است و برای فعالیت نیازی به قطعات خارجی ندارد. دستگاه با مهندسی دقیق اکسید ایندیوم فراوری شده،  می‌تواند عملکرد چشم انسان در دریافت نور، انتقال اطلاعات مانند یک عصب نوری و طبقه بندی  آن در یک سیستم حافظه مشابه نحوه عملکرد مغز ما تقلید کند.

 پروفسور سومیت والیا رهبر تیم  محققان در بیانیه‌ای اعلام کرد که دستگاه جدید  می‌تواند تمام فعالیت‌های حیاتی مانند حس کردن، ایجاد و فراوری اطلاعات و حفظ خاطرات  را بدون  محاسبات خارجی انرژی بر که مانعز از تصمیم گیری سریع می‌شود را انجام دهد.

وی در این باره گفت: انجام همه این عملکرد‌ها در یک دستگاه کوچک تا به امروز چالش بزرگی بوده است.

طبق این مطالعه  دستگاه جدید می‌تواند اطلاعات را برای مدت طولانی تری بدون نیاز به سیگنال‌های الکتریکی  یا رفرش حافظه  نگهداری کند. این ویژگی مصرف انرژی را به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد و همزمان عملکرد دستگاه را ارتقا می‌دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب