دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون وزیر امور خارجه آمریکا:

۲۵ کشور پیمان فعالیت مسئولانه در مأموریت آرتمیس را امضا کردند

۲۵ کشور پیمان فعالیت مسئولانه در مأموریت آرتمیس را امضا کردند
معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور اقیانوس‌ها و محیط‌زیست بین‌المللی و علمی گفت: در چارچوب سیاست فضایی جدید وزارت امور خارجه برای همسوسازی و هدایت کار‌های جاری در زمینهٔ دیپلماسی فضایی در نظر گرفته‌شده است.
کد خبر : 852183

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات خبرگزاری علم و فناوری آنا، جنیفر لیتلجون، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور اقیانوس‌ها و محیط‌زیست بین‌المللی و علمی گفت: چارچوب سیاست فضایی جدید وزارت امور خارجه برای همسوسازی و هدایت کارهای جاری درزمینهٔ دیپلماسی فضایی توسط این وزارتخانه، ازجمله حمایت از توافقنامه آرتمیس در نظر گرفته‌شده است.

وزارت امور خارجه ۳۰ مه سند چارچوب استراتژیک برای سیاست فضایی را منتشر کرد که در نوع خود اولین سند است که تلاش‌های این وزارتخانه برای استفاده از دیپلماسی برای پیشبرد اهداف سیاست فضایی و همچنین استفاده از فضا برای پیشبرد اهداف دیپلماتیک گسترده‌تر را تشریح می‌کند.

این سند از بحث‌های درون این وزارتخانه برای اطمینان از همسویی تلاش‌های آن باسیاست فضای ملی، ازجمله چارچوب اولویت‌های فضایی که توسط کاخ سفید در دسامبر ۲۰۲۱ منتشر شد، سرچشمه می‌گیرد.

جنیفر لیتلجان، معاون اجرایی وزیر امور خارجه آمریکا در امور اقیانوس‌ها و محیط‌زیست بین‌المللی و علمی، در مصاحبه اخیر خود گفت: "ما در تلاش بودیم بفهمیم که چگونه روش‌های خلاقانه‌تر را در رویکردمان لحاظ کنیم تا به تمام خطوط تلاشی که در داخل وزارتخانه داریم که به‌طور خاص بر سیاست فضایی و دیپلماسی فضایی متمرکز است، اشاره‌کنیم.

وی گفت: بنابراین کاری که ما در سایه این گستردگی و پیچیدگی روزافزون دیپلماسی فضایی انجام دادیم این است که به این نتیجه رسیدیم که مسائل فضایی و نقش منحصربه‌فردی که دیپلماسی کشور می‌تواند ایفا کند را بیان کنیم.

به گفته وی، این چارچوب کاری کم‌تر درباره راه‌اندازی فعالیت‌های جدید است و بیشتر درباره هماهنگ کردن فعالیت‌های موجود است. بسیاری از این فعالیت‌ها نتیجه تلاش برای یکپارچه کردن خطوط فعالیت‌هایی است که ما در حال انجام آن هستیم، اما این کار را به شیوه‌ای منسجم‌تر، روشن‌تر و هدفمندتر انجام می‌دهیم که شفاف نیز هست.

لیتلجان گفت، وزارت امور خارجه رویکردی در سطح بالا در قبال این چارچوب اتخاذ کرده تا آن را انعطاف‌پذیر کند.

وی توضیح داد: فعالیت‌های فضایی به‌سرعت در حال حرکت هستند، مانند بسیاری از فناوری‌های نوظهور دیگر. شما باید آماده و قادر به نوآوری باشید و هنگامی‌که بیش‌ازحد به شرح اتفاقات می‌پردازید، بسیار سخت است که چیزها را تغییر دهید یا به‌سرعت حرکت کنید یا کارهایی که برای موفقیت لازم است، انجام دهید.

یکی از تلاش‌های خاص ذکرشده در این چارچوب، پیمان آرتمیس است که اصول فعالیت مسئولانه در اکتشافات فضایی را مشخص می‌کند. ایالات‌متحده و هفت‌کشور دیگر این پیمان‌ها را در اکتبر سال ۲۰۲۰ امضا کردند و اسپانیا در ۳۰ مه بیست و پنجمین امضاکننده این توافقنامه شد.

لیتلجان گفت: تمرکز امضاکنندگان پیمان آرتمیس در سال جاری بر اجرای این سند بوده است. یک گروه کاری به رهبری ایالات‌متحده در حال مطالعه چگونگی هماهنگی فعالیت‌های سطح ماه است. دومین نشست که به ریاست مشترک برزیل و لهستان برگزار می‌شود، به بررسی چگونگی مشارکت کشورهای نوظهور فضایی و بررسی موانع مشارکت آن‌ها در فعالیت‌های اکتشافات فضایی می‌پردازد.

ناسا و وزارت امور خارجه به دیدار با امضاکنندگان احتمالی ادامه می‌دهند، اگرچه او به جزئیات در مورد هرگونه بحث در حال انجام اشاره نکرد.

 معاون اجرایی وزیر امور خارجه آمریکا در امور اقیانوس‌ها و محیط‌زیست بین‌المللی و علمی گفت: قدرت واقعی توافقنامه تنوع گروه امضاکننده است، اگرچه ممکن است همه کشورها اهداف اکتشافی بلندمدت یکسانی نداشته باشند، اما من فکر می‌کنم ما با همه کشورهای امضاکننده همکاری می‌کنیم تا راه‌هایی برای مشارکت معنادار در مذاکرات توافقنامه را بیابیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب