دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

امشب ابرماه توت فرنگی را در آسمان تماشا کنید

امشب ابرماه توت فرنگی را در آسمان تماشا کنید
امشب ماه در آسمان به فاز کامل خود می‌رسد و پدیده «ابر ماه توت فرنگی»، آسمان را زیبا خواهد کرد.
کد خبر : 850865

به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، امشب ۳ ژوئن ۲۰۲۳، (برابر با ۱۳ خردادماه ۱۴۰۲)، ماه در آسمان به فاز کامل خود می‌رسد و پدیده «ابر ماه توت فرنگی»، آسمان را زیبا خواهد کرد.

همچنین، ستاره درخشان Antares در سمت راست ماه خواهد درخشد. از دیگر نام‌های ماه توت فرنگی در فرهنگ‌های مختلف، می‌توان به «ماه نیلوفر آبی»، «ماه بلوط»، «ماه عسل» و نیز «ماه گل رز» اشاره کرد.

«ابر ماه توت فرنگی» یکی از نام‌های سنتی ماه کامل ژوئن است که توسط بومیان آمریکا برای توصیف این ماه به کار می‌رود. این نام نه بر اساس ویژگی‌های ماهِ آسمان، بلکه بر اساس ویژگی‌های ماهِ سال است؛ به این دلیل که برای قبایل بومی آمریکا، ژوئن فصل برداشت توت فرنگی بوده است.

اگرچه نام «ماه توت فرنگی» در میان بومیان آمریکا محبوب‌ترین نام برای ماه کامل ژوئن بوده، اما در اروپا، ماه کامل ژوئن، «ماه گل رز» نامیده می‌شد، شاید به این دلیل که گل‌های رز در این ماه شکفته می‌شوند یا ممکن است به این دلیل باشد که ماه کامل ژوئن گاهی اوقات به رنگ صورتی به نظر می‌رسد.

اگرچه در اذهان این نام تداعی کننده توت فرنگی‌های صورتی و قرمز رنگ است، اما باید بگوییم که این نامگذاری ارتباط خاصی با رنگ ماه کامل ژوئن ندارد. به احتمال زیاد این ماه مانند هر ماهِ کامل دیگر در آسمان، طلایی یا سفید رنگ خواهد بود. یا شاید ممکن است به دلایل جوی که ماه در هنگام طلوع و غروب قرمز به نظر می‌رسد، ماه کامل ژوئن هم قرمز رنگ دیده شود. ماه کامل ژوئن کمی قبل از انقلاب تابستانی در نیمکره شمالی که در ۲۱ ژوئن است، رخ می‌دهد. به همین خاطر، در این موقعیت، به دلیل پخش شدن نور ماه در اتمسفر، ماه ممکن است به رنگ قرمز یا صورتی دیده شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب