دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آینده جهان با هوش مصنوعی (۳) /

تماس تلفنی با دیار باقی؛ صحبت با مردگان در دنیای هوش مصنوعی!

تماس تلفنی با دیار باقی؛ صحبت با مردگان در دنیای هوش مصنوعی!
محققان با استفاده از هوش مصنوعی فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که می‌تواند صحبت با مردگان را برای افراد ممکن سازد.
کد خبر : 849569

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، هوش مصنوعی نمی تواند مردگان را زنده کند، اما ممکن است بتواند صحبت کردن با یکی از عزیزان از دست رفته را شبیه سازی کند تا از این طریق در فرآیند سوگواری به انسان‌ها کمک کند.

انتشار ربات ChatGPT بحثی را برانگیخته است که این فناوری تا چه حد می‌تواند پیش برود، زیرا ربات چت مکالمات انسانی را تقلید می‌کند و به درخواست‌های انسان پاسخ می‌دهد.

جارن راکس، طراح محصول و مدیر شرکت توسعه نرم‌افزار «AE Studio» مستقر در لس‌آنجلس، در حال کار بر روی برنامه‌ای به نام «Seance AI» است که به افراد امکان می‌دهد با استفاده از یک چت بات که رفتار درگذشتگان را تقلید می‌کند، با عزیزانشان صحبت کنند.

راکس می‌گوید: این فناوری اساساً قرار است یک تعامل کوتاه باشد که می تواند حس خوبی را در فرد ایجاد کند و قرار نیست این چیز فوق‌العاده طولانی‌مدت باشد.

تماس تلفنی به دیار باقی؛ صحبت با مردگان در دنیای هوش مصنوعی!

**استفاده از هوش مصنوعی برای به چالش کشیدن مرگ

بشریت از دیرباز مجذوب تلاش برای برقراری ارتباط با مردگان بوده است، به طوری که در اواخر قرن نوزدهم تلاش برای اینکار به اوج خود رسید.

با جلسات برنامه ریزی شده هوش مصنوعی، تنها ربات چت با افراد زنده ارتباط برقرار می‌کند، اما راکس می‌گوید که به جنبه های جادویی این فناوری متمایل است.

راکس می گوید که نام این برنامه عمداً قابل توجه است، زیرا ما مطمئن هستیم که می توانیم راحتی واقعی را برای برخی افراد فراهم کنیم. او افزود که او و استودیو AE «به شدت نگران ایمنی هوش مصنوعی هستند» و می‌خواهند «توجه را به پیامدهای بالقوه این فناوری جلب کنند» – اما او گفت که نمی‌خواهند پیشرفت هوش مصنوعی را متوقف کنند اگرچه از «قانون‌گذاری سالم» حمایت می‌کنند.

این برنامه از فناوری OpenAI، آزمایشگاه هوش مصنوعی ChatGPT استفاده می‌کند و از کاربران می‌خواهد که نام شخصی که می‌خواهند با او صحبت کنند، سن، ویژگی‌های شخصیتی و نحوه مرگ او را به برنامه بگویند. کاربران همچنین متنی را از عزیز متوفی خود به عنوان الگوی نحوه ارتباط فرد متوفی در زمان زنده بودن خود آپلود می کنند.

هنگامی که اطلاعات آپلود شد، کاربر به صفحه‌ای هدایت می‌شود که شعله‌ای را نشان می‌دهد و سپس می‌تواند پیامی را برای دوست شبیه‌سازی شده‌اش ارسال کند. چت ربات بر اساس اطلاعاتی که داده شده پاسخ می‌دهد و یکی از عزیزان متوفی را شبیه‌سازی می‌کند.

راکس می گوید از زمان ظهور مدل‌های زبانی بزرگ، به فکر ساختن چنین فناوری‌هایی بوده است و خاطرنشان کرد که او و همکارانش در استودیو AE همگی از دست دادن یکی از عزیزان خود را تجربه کرده‌اند.

تماس تلفنی به دیار باقی؛ صحبت با مردگان در دنیای هوش مصنوعی!

**هوش مصنوعی می تواند تبدیل به یک نابودگر شود

به گفته راکس، این برنامه که لحن مشابهی به عنوان اپیزود «آینه سیاه» دارد و جزئیات بازآفرینی مصنوعی فوق واقع گرایانه یک شخصیت مرده را ارائه می دهد، که قرار نیست به طور منظم استفاده شود.چرا که این گزارش هشدار می‌دهد که هوش مصنوعی می تواند تبدیل به یک نابودگر شود و در قوانین تکامل داروینی بر انسان‌ها برتری پیدا کند.

راکس می‌گوید: اولویت کلیدی من برای «Seance AI» این است که ابزارهایی را در اختیار افراد قرار دهیم تا به آن‌ها در پردازش مشکلات کمک کنیم.

هوش مصنوعی در میان افرادی که در غم از دست دادن عزیزانشان غمگین هستند، از جمله از طریق بازسازی صدای یک فرد متوفی، مورد توجه قرار گرفته است.

در همین راستا شرکت فناوری DeepBrain AI مستقر در کره جنوبی برنامه ای به نام «Re;memory» ایجاد کرد که به کاربران اجازه می دهد ویدیو، صدا و عکس‌های افراد متوفی را آپلود کنند، سپس برای ایجاد نسخه مجازی از فرد که می تواند با انسان ها ارتباط برقرار کند، استفاده می شود. همچنین در چین، توسعه‌دهندگان فناوری چیزی را می‌سازند که آن‌ها را «گریف‌بات» می‌نامند تا مردم بتوانند با عزیزان متوفی خود ارتباط برقرار کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب