قطع نخاع دیگر موجب فلج انسان نخواهد شد
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یک مرد ۴۰ ساله هلندی که بیش از ده سال پیش در اثر تصادف با دوچرخه دچار آسیب نخاعی و فلج از ناحیه پاها شده بود، اکنون به کمک یک فناوری جدید پزشکی میتواند بار دیگر راه برود.
تکنیک جدید «پل دیجیتالی» که مغز را به نخاع وصل میکند، حاصل بیش از یک دهه کار تیمی از محققان در کمیسیون انرژی اتمی فرانسه و مرکز علوم اعصاب و جراحان مغز بیمارستان دانشگاه لوزان سوئیس است.
این بیمار که «گرت جان» نام دارد، میگوید این پیشرفت به او آزادی را داده که در این دهسال هیچگاه نداشته است. او اکنون میتواند به طور «طبیعی» و در سطوح سخت راه برود حتی از پلهها بالا برود.
سال گذشته همین تیم محققان نشان داده بود یک ایمپلنت نخاع، که پالسهای الکتریکی را برای تحریک حرکت در عضلات پا ارسال میکند، به سه بیمار فلج اجازه راه رفتن دوباره داده است. با این حال بیماران میبایست هر بار دکمهای را فشار میدادند تا پاهای خود را حرکت دهند.
اکنون اما با پیشرفت تحقیقات، یک ایمپلنت در ستون فقرات و یک ایمپلنت در بالای بخشی از مغز که حرکت پا را کنترل میکند کاشته میشود. سپس یک فناوری جدید به نام رابط مغز و رایانه این دو را بصورت بیسیم به هم متصل میکند.
در واقع این دو ایمپلنت چیزی را میسازند که محققان آن را «پل دیجیتال» نامیدهاند؛ پلی که ارتباط قطعشده بین نخاع و مغز را بار دیگر برقرار میکند.
به گفته محققان، این رابط از الگوریتمهایی مبتنی بر روشهای هوش مصنوعی برای رمزگشایی از سیگنالهای مغزی استفاده میکند. این الگوریتمها به رابط اجازه میدهد تا چگونگی حرکت بیمار را در هر لحظه بررسی کند. دادهها سپس از طریق یک دستگاه قابل حمل که در واکر یا کولهپشتی کوچک قرار میگیرد، به ایمپلنت نخاع منتقل شده و به بیماران این امکان را میدهد که بدون کمک دیگران رفت و آمد کنند.
انتهای پیام/