دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 ارديبهشت 1402 - 13:05
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

۷۵درصد از تجهیزات شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال بومی‌سازی می‌شود

۷۵درصد از تجهیزات شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال بومی‌سازی می‌شود
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران گفت: تاکنون حدود ۶۰ درصد تجهیزات موردنیاز شبکه ملی اطلاعات در داخل کشور بومی‌سازی شده که امیدواریم تا آخرسال جاری به ۷۵ درصد برسد.
کد خبر : 848466

فرامرز رستگار دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت:  نمایشگاه بومی سازی محصولات شبکه ملی ارتباطات با هدف معرفی توانمندی‌های بخش خصوصی برای ساخت تجهیزات و توسعه زیر ساخت‌های ارتباطی مطابق با الویت‌های نظامنامه بومی سازی شبکه ملی ارتباطات برگزار شد.

رستگار گفت: برای بومی شدن شبکه ملی اطلاعات نیازمندی‌هایی وجود دارد، این اعلام نیاز از سوی نهاد‌های دولتی به مراکز صنعتی، علمی و تحقیقاتی ارجاع داده می‌شود و مراکز صنعتی با ارائه آن به فعالین و دانشگاهیان این حوزه مطابق با الویت‌ها در جهت رفع این نیاز‌ها گام بردارند. به دنبال رفع این نیازها برای اولین باردر سال ۱۴۰۰ لیستی از نیازمند‌های حوزه ارتباطات در اختیار سندیکای صنعت ارتباطات قرار گرفت.

**بومی سازی ۷۵ درصد تجهیزات شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال

دبیر سندیکای صنعت مخابرات ادامه داد: شرکت‌های فعال در حوزه مخابرات و ارتباطات با ارائه دستاورد‌های خود، به بومی سازی صنایع این حوزه کمک می‌کنند. و خوشبختانه با تلاش همه نهادهای مربوطه و فعالیت صنعتگران این حوزه تاکنون حدود 60 درصد تجهیزات موردنیاز شبکه ملی اطلاعات بومی‌سازی شده که امیدواریم تا آخرسال جاری به ۷۵ درصد برسد.

**بی نیازی به واردات با حمایت از توان داخلی

رستگار افزود: این محصولات که توسط شرکت ها تولید می شود  نیازمند توسعه ، به روزرسانی و بکارگیری در صنعت هستند. این امرتنها زمانی محقق می شود که حمایت های  لازم از سوی نهاد‌های مربوطه مانند ارتباطات ، صنعت و معدن ، معاونت علمی ریاست جمهوری صورت بگیرد. در غیر این صورت  مجموعه ها نمی توانند به فعالیت های خود ادامه دهند و ما بازهم به واردات وابسته خواهیم بود.

دبیر سندیکای مخابرات ایران تشریح کرد: این نمایشگاه یا کنفرانس ظرفیت، شامل سه لایه است که باید هرلایه در جهت تحقق امر بومی سازی تجهیزات با یکدیگر همکاری کنند. لایه اول حاکمیت است که با ابلاغ الویت‌ها نیاز خود را مطرح می‌کند، مرحله بعد یا لایه دوم متصدعیان دستگاه‌های اجرایی هستند که پروژه‌ها را برای انجام به شرکت‌ها و نهاد‌های ذیربط ارجاع می‌دهند.در نهایت لایه سوم زنجیره تامین داخلی است که شامل تمامی کسانی که در این نمایشگاه برای ارائه محصولات خود حضور دارند و اکثرا از هیئت علمی مراکز علمی دانشگاهی و پژوهشی و تولیدی هستند. تمامی این سه لایه با قرارگیری در کنار هم تکمیل کننده کار یکدیگر هستند.

**بومی سازی تجهیزات ارتباطاتی معامله‌ای برد - برد برای تمامی بازیگران فعال 

وی در ادامه بیان کرد: این همکاری و تعامل معامله‌ای پر سود برای تمامی افراد شرکت کننده خواهد بود.این زنجیره در کنار یکدیگر باعث موفقیت تمامی مجموعه‌ها می‌شود، بدین صورت که از یک سو دولت به درصد دلخواهی از بومی‌سازی می‌رسد  و از طرف دیگر مجریان در پروژه‌ها از محصولات داخلی استفاده می کنند و در نهایت شرکت‌ها هم می‌توانند در جهت رشد خود به فعالیت های تحقیق و توسعه ادامه دهند.

رستگار در پایان یادآور شد: بدین صورت ارتباط بین صنعت و دانشگاه به طور طبیعی شکل خواهد گرفت و باعث اشتغال‌زایی‌، خودکفایی و درنهایت توسعه و بومی سازی صنعت می‌شود.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب