دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران مطرح کرد؛

حمایت‌ از پژوهش‌ها برنامه محور می‌شود/ هدایت علمی و پژوهشی برای حل مسائل کشور

حمایت‌ از پژوهش‌ها برنامه محور می‌شود  هدایت علمی و پژوهشی برای حل مسائل کشور
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور گفت:یکی از مهمترین برنامه‌های صندوق برنامه محور شدن و هدایت علمی و پژوهشی است.
کد خبر : 844838

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، صبح امروز نشست خبری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران كشور(INSF) درخصوص افزایش اعتبار حمایتی طرح‌های پژوهشی، رساله و پسا دکتری با حضورعلی محمد سلطانی رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، علی جعفریان معاون پژوهش و فناوری صندوق و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.

در ابتدای این نشست سلطانی با اشاره به گذشت حدود ۲۰ سال از تاسیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور گفت: صندوق با هدف حمایت از پژوهش‌ و تحقیقات تاکنون حدود ۱۰ هزار طرح را مورد حمایت قرار داده است. این طرح‌ها عموما در بسترهای علمی کشور مانند دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها اجرا شده و باعث رسوب دانش در این نهادها شده است.

سلطانی با اشاره به نام گذاری این صندوق به نام بنیاد علم ایران توضیح داد: در آینده نزدیک با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی  این نام از صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به نام «بنیادعلم ایران» تغییر خواهد کرد.

وی با اشاره به برنامه‌های مهم این صندوق توضیح داد: یکی از مهمترین برنامه‌های صندوق برنامه محور شدن و هدایت علمی و پژوهشی است. در نگاه برنامه محوری بر اساس آن‌چیزی که صندوق به جمع بندی می رسد و حاصل نظرات کارشناسی و علمی است تلاش میکند که به جامعه علمی اعلام کند در چه حوزه‌هایی پژوهش کنند تا حمایت‌های صندوق به آن‌ها تعلق بگیرد.

سلطانی هدایت علمی را مبتنی بر سه دیدگاه کلی دانست و در این خصوص توضیح داد: نوع اول این حمایت‌ها به منظور تشخیص و شناسایی افراد برجسته علمی و حمایت از آن‌ها در حوزه تحقیقات پایه و بنیادی خواهد بود.نوع دوم حمایت‌ها براساس فناوری ها و علومی است که نوظهور هستند و در آینده کشور نقش کلیدی دارند، و نوع سوم این حمایت‌ها مبتنی بر طرح‌های پژوهشی مربوط به مسائل کشور است.

وی درخصوص برنامه کونتوام که به تازگی تصویب شده است توضیح داد: در این برنامه طرح‌های جدی و موردنیاز کشور اعلام می شود تا پژوهشگران روی این مباحث کار کنند.درنهایت حاصل پروژه هایی که در کوانتوم مطرح میشود آنچیزی است که کشور در ۴ ۵ سال آینده باید به آن‌ها دست پیدا کند.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معنا دارشدن حمایت‌ها را یکی از برنامه‌ها مهم صندوق دانست و در این خصوص توضیح داد: در سال های اخیر به دلیل تورم هزینه تحقیقات به شدت افزایش داشته است. از این رو حمایت‌های صندوق نیز افزایش پیدا خواهد کرد.در این قسمت تلاش میکنیم نوع حمایت های صندوق نسبت به گذشته معنادار تر شود و رشد داشته باشد.

سلطانی همچنین اعلام کرد: صندوق از پژوهشگران جوانی که عمدتا دانشجویان دکتری و فارغ‌التحصیلان دکتری که روحیه پژوهشگری خود را حفظ کرده اند نیز حمایت خواهد کرد چرا که این پژوهشگران از موتورهای جدی پژوهش در کشور هستند.

وی با اشاره به افزایش بودجه صندوق از ۲۲ به ۲۰۲ میلیارد تومان گفت: با افزایش حمایت‌های دولت و بودجه صندوق، امیدوار هستیم بتوانیم به صورت جدی برنامه‌های صندوق را دنبال کنیم و اثرگذاری بیشتری در این حوزه داشته باشیم. 

سلطانی همچنین گفت: به منظور شفاف‌سازی، سامانه‌ای در سال گذشته طراحی شده است که همه داده‌های طرح‌های پژوهشی در این سامانه آمده است که قابل جستجو و مطالعه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب