دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری رقابت علمی کنز مطرح شد؛

انتخاب ۶ برگزیده از کشور‌ آذربایجان، ایران، لبنان و مالزی در رقابت علمی کنز

انتخاب ۶ برگزیده از کشور‌ آذربایجان، ایران، لبنان و مالزی در رقابت علمی کنز
آئین پایانی همزمان با نمایشگاه اینوتکس از ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود که جوانان زیر سی سال برای اولین بار توانستند آثار و ایده های خود را به این رویداد معرفی کنند.
کد خبر : 844577

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سومین دوره رقابت علمی کنز در ۶ حوزه؛ شامل صنایع غذایی و کشاورزی، سلامت و تجهیزات پزشکی ،آب انرژی و محیط زیست ،برق، الکترونیک و رباتیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی و معدن و صنایع معدنی برگزار می شود.

سعید سهراب پور، رییس رقابت علمی کنز گفت:رقابت علمی کنز که توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) برگزار می‌شود، رقابتی است که در آن دانشجویان، مخترعان، پژوهشگران و اساتید جوان زیر ۴۵ سال جهان اسلام دستاوردهای علمی و فناوری (اعم از ایده ی علمی-کاربردی، مقاله و یا مجموعه مقالات، کتاب و اختراع) خود را به دبیرخانه رقابت ارسال می‌کنند و پس از داوری آثار، از برگزیدگان تقدیر می‌شود.

وی ادامه داد:  جستجوی بهترین راهکارهای علمی به منظور حل مسائلی  که جهان اسلام در آن با مشکل روبرو است و می­توان از طریق تبادل ایده­های علمی و فناورانه میان دانشمندان جوان جهان اسلام که دارای انگیزه و توانایی کافی هستند، گامی در جهت حل این مسائل برداشت.

سعید سهراب پور، رییس رقابت علمی کنز گفت: این مسابقات هر دوسال یکبار با هدف تروج فرهنگ مسئله محور پژوهش برای حل مسائل جهان اسلام است همزمان با تولد حصرت رسول برگزار می شود .

وی ادامه داد: در حاشیه این رویداد فعالیت های جنبی مانند برگزاری برنامه کنفرانس علمی استپ جهت رفع چالش های جهان اسلام ‌با حضور  کشور های اسلامی برگزار می‌شود.

سهراب پور افزود: .امسال نیز برنامه جدیدی برای ارائه ایده های جوانان زیر ۳۰ در نطر گرفتیم که با استقبالی خوبی نیز مواجه شد و از بین آن ها برگزیده ای از کشور آذربایجان انتخاب شد.

حلوایی مدیر توسعه همکاری علمی و فناوری بنیاد مصطفی  ادامه داد:  تعداد آثار ارسال شده ۸۸۱ اثر از ۲۲ کشور آذربایجان، اردن، افغانستان، اندونزی، ایران، برونئی، بنگلادش، پاکستان، تاتارستان، ترکیه، روسیه، سریلانکا، عراق، عمان، فلسطین، فیلیپین، کنیا، لبنان، مالزی، مصر، ویتنام و هند دریافت شد؛   ایده‌های ارسالی موضوعاتی است که به عنوان دغدغه در کشور‌های اسلامی برشمرده می‌شود که ۲۰ نفر از ۱۲ کشور در این رویداد شرکت و انتخاب شدند.

وی ادامه داد: ما در هر دوره حوزه‌هایی که برای ارسال ایده در نظر می‌گیریم  با توجه به اتفاقات فناورانه و فیدبک‌هایی که از شرکت کنندگان میگیریم به روز میکنیم مثلا امسال با توجه به اهمیت ویزه‌ای که هوش مصنوعی دارد این حوزه را اضافه کردیم 

حلوایی افزود: ایده‌ها در سه مرحله ارزیابی و غر بالگری می‌شوند.  برگزاری رقابت نهایی میان منتخبین مرحله ارزیابی (مرحله دوم) از همه حوزه‌های دارای منتخب در پایان فروردین  جهت انتخاب برترین‌ها (برگزیدگان) به صورت آنلاین برگزار شد. در فینال رقابت صاحبان آثار خودشان آثارشان را در حضور داوران و همینطور بینندگان ارائه کردند که در نهایت ۵ برگزیده از حوزه‌های رقابت از کشور‌های مالزی، قطر و ایران و یک نفر از آذربایجان در بخش آینده سازان برگزیده نهایی شدند. پس از طی مراحل غربالگری و ارزیابی، راه‌یافتگان به مرحله نهایی (۲۰ نفر از ۱۲ کشور) پایان فروردین ۱۴۰۲ به صورت آنلاین با یکدیگر به رقابت پرداختند و با رأی داوران، ۶ برگزیده از کشور‌های آذربایجان، ایران، لبنان و مالزی انتخاب شدند.

برگزیدگان نهایی سومین دوره رقابت کنز به شرح زیر است: 

۱- اعظم کرمی: دانشیار دانشگاه کرمان: حوزه الکترو نیک و رباتیک

۲-آ سینا مظفری: استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد: حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی

۳- نور فائزه ابوقاسم: دانشیار دانشگاه USM مالزی: حوزه آب، انرژی و محیط زیست

۴-  سیتی فوزیه توها: دانشیار دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی: حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی

۵-  ایمان صالح: پژوهشگر و دستیار آموزشی دانشگاه قطر: حوزه کشاورزی و صنایع غذایی

۶-  نادر عطایف: پژوهشگر دانشگاه فنی آذربایجان: حوزه الکترونیک و رباتیک (برگزیده بخش آینده سازان)

رقابتی علمی کنز رقابتی است که در آن، دانشجویان مخترعان پژوهشگران و اساتید جوان زیر ۴۵ سال جهان اسلام، دستاورد‌های علمی و فناوری خود را با درون مایه جستجوی بهترین راهکار‌های علمی و فناوری به منظور حل مسائل که جهان اسلام در آن با مشکل روبرو است در میان میگذارند و میتوان از طریق تبادل ایده میان نخبگان جوان جهان اسلام گامی در جهت حل این مسائل برداشت.

آیین پایانی سومین دوره رقابت علمی کنز نیز همزمان با دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس برگزار میشود و از منتخبین این دوره تقدیر خواهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب