دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1402 - 08:58
پس از گذشت چند هفته؛

«وو‌یجر ۲» با تغییر تنظیمات عملکرد خوبی داشته است

«وو‌یجر ۲» با تغییر تنظیمات عملکرد خوبی داشته است
ناسا با غیرفعال‌کردن برخی سیستم‌های غیرضروری و حفاظتی، اعلام کرد که وویجر ۲ می‌تواند تا سال ۲۰۲۶ به مأموریت ادامه دهد.
کد خبر : 844549

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناسا موفق شده پایان مأموریت بلندمدت کاوشگر فضایی وویجر ۲ را سه سال دیگر به تعویق بیندازد؛ بنابراین مأموریت وویجر ۲ که از سال ۱۹۷۷ برای کشف اطلاعات ارزشمند از اعماق فضا راه‌اندازی شده است، در سال ۲۰۲۶ به پایان خواهد رسید.

طبق گزارش‌های بین‌المللی، مهندسان ناسا هیتر‌ها و سایر سیستم‌های غیرضروری وویجر ۲ را خاموش کرده‌اند تا از این طریق بتوانند راه را برای انجام تحقیقات علمی فضایی بیشتر توسط این کاوشگر فضایی هموار کنند. بااین‌حال، اکنون Voyager ۲ بسیار ضعیف شده است و ظاهراً امسال باید تصمیمات مهمی برای پنج ابزار علمی آن گرفته شود. علاوه‌براین، دانشمندان یک سیستم حفاظتی به نام تنظیم‌کننده ولتاژ را نیز غیرفعال کرده‌اند که از تجهیزات فضاپیما در برابر امواج الکتریسیته محافظت می‌کند.

به گفته «لیندا اسپیلکر»، دانشمند پروژه وویجر در آزمایشگاه رانش جت ناسا «داده‌های علمی که وویجر‌ها درحال دریافت آن‌ها هستند، هرچه از خورشید دورتر می‌شوند، ارزشمندتر می‌شوند؛ بنابراین ما قطعاً علاقه‌مندیم تا ابزار‌های علمی خودمان را تا زمانی که ممکن است، فعال نگه داریم.»

وویجر ۲ و دوقلوی آن، یعنی وو‌یجر ۱، به جمع‌آوری داده‌های ارزشمند در اعماق فضا ادامه خواهند داد. ناسا می‌گوید که تحقیقات درحال انجام آن‌ها شامل بررسی میدان مغناطیسی خورشید، انرژی باد خورشیدی ناشی از خورشید و انتشارات رادیویی فضای بین‌ستاره‌ای می‌شود.

به گفته مقامات ناسا، اکنون مهندسان این سازمان فضایی وضعیت وو‌یجر ۲ را بررسی می‌کنند و درصورت موفقیت‌آمیزبودن آن، سال آینده برای وو‌یجر ۱ نیز از همین تکنیک استفاده خواهد شد. آن‌ها همچنین اشاره کرده‌اند که وو‌یجر ۲ پس از گذشت چند هفته، عملکرد خوبی با رویه جدید داشته است.

در ابتدا تصور می‌شد که هر دو وویجر تنها چهار سال در فضا دوام بیاورند و در طول این مدت اطلاعات مفیدی از مشتری و زحل کسب کنند. اما تمدید مأموریت وویجر ۲ در سال ۱۹۸۱ باعث شد تا بتواند از کنار اورانوس و نپتون نیز عبور کند و به تنها فضاپیمایی تبدیل شود که تاکنون این کار را انجام داده است.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب