خواب و واکسیناسیون کووید ۱۹ چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، یک متاآنالیز جدید نشان میدهد که چقدر یک واکسن از شما محافظت میکند ممکن است به خواب کافی در روزهای قبل و بعد از تلقیح بستگی داشته باشد.
طبق مطالعه چند مؤسسهای که امروز (۱۳ مارس ۲۰۲۳) در مجله Current Biology منتشر شد، خواب کمتر از شش ساعت در شب در حوالی زمان واکسیناسیون با کاهش شدید پاسخ آنتی بادی همراه بود. به طور معمول به بزرگسالان توصیه میشود که بین هفت تا نه ساعت در شب بخوابند.
متاآنالیز شامل دادههایی در مورد ارتباط بین مدت زمان خواب و پاسخ آنتی بادی برای واکسن آنفولانزا و هپاتیت بود. در حالی که دادههای قابل مقایسه در مورد واکسیناسیون کووید-۱۹ در دسترس نبود، محققان گفتند که مطالعه آنها نیاز به شناسایی مداخلات رفتاری ساده، مانند خواب کافی را که میتواند پاسخ به واکسیناسیون کووید-۱۹ را در بحبوحه همه گیری مداوم بهبود بخشد، برجسته میکند.
این عکس اثرات خواب ناکافی بر واکسیناسیون را نشان میدهد منبع: اشپیگل و همکاران
پاسخ آنتیبادی ضعیف در افرادی که خواب کوتاهتری داشتند بسیار عمیق بود، به طوری که مشابه کاهش آنتیبادیهای COVID-۱۹ دو ماه پس از واکسیناسیون با واکسنهای Pfizer-BioNTech یا Moderna بود.
مایکل ایروین، یکی از شرکتهای مطالعه، گفت: ما قبلاً دریافتهایم که درمان شناختی رفتاری و همچنین ذهن آگاهی، بیخوابی را به شدت بهبود میبخشد و همچنین جنبههای مختلف ایمنی را عادی میکند، اگرچه هنوز مشخص نیست که آیا درمان بیخوابی میتواند پاسخهای واکسیناسیون را افزایش دهد یا خیر.
محققان همچنین دادهها را بر اساس جنسیت بررسی کردند، زیرا زنان معمولاً نسبت به مردان پاسخ واکسیناسیون قوی تری دارند.
ارتباط قوی بین مدت زمان خواب و پاسخ آنتی بادی در مردان وجود دارد، اما آنها گفتند که دادههای بیشتری برای زنان مورد نیاز است، زیرا در این مطالعات تغییرات در سطح هورمونهای جنسی، که بر عملکرد سیستم ایمنی تأثیر میگذارد، کنترل نمیشود.
به گفته محققان، مطالعات در مقیاس بزرگ همچنین برای تعیین اینکه چه زمانی افراد باید به اندازه کافی بخوابند تا پاسخ بهینه واکسن را در زمان تلقیح ایجاد کنند، مورد نیاز است.
انتهای پیام/