دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دهقانی فیروزآبادی اعلام کرد؛

دانش و فناوری تثبیت شده ایران محور توسعه همکاری با کشور‌های منطقه است

دانش و فناوری تثبیت شده ایران محور توسعه همکاری با کشور‌های منطقه است
پنجمین نشست بین‌المللی سرمایه گذاری فناوری (۲۰۲۳ TIM) با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری و نمایندگانی از شرکت‌های عضو گروه D۸ در پارک فناوری پردیس آغاز به‌کار کرد.
کد خبر : 834553

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، روح الله دهقانی در این رویداد با بیان این که یکی از فرصت‌های ایران در منطقه همسایگی، همکاری و همراهی کشور‌های مسلمان منطقه است، عنوان کرد: یک‌هشتم جمعیت دنیا و شصت درصد جمعیت مسلمان جهان متعلق به کشور‌های عضو D۸ است.

این امر یک ظرفیت بین المللی است. کشورمان نیز در سال‌های اخیر بر روی موضوع مرجعیت علمی و فناوری منطقه، تمرکز داشته و به توفیقات خوبی نیز دست یافته است. این توفقیات اگر بخواهد در ابعاد بین‌المللی اثرگذار باشد، باید میان کشور‌های با رویکرد‌ها و منافع مشترک، همکاری‌های دانشی و فناورانه، تبادل تجربه و سرمایه‌گذاری‌های مشترک صورت بگیرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، هدف از برگزاری نشست‌های بین‌المللی سرمایه‌گذاری را استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری D۸ درحوزه فناوری‌ها دانست و افزود: قریب به ۵۰ مهمان خارجی از ۲۰ مجموعه عضو کشور‌های این گروه در این رویداد حضور دارند؛ برنامه‌های متنوعی از جمله نشست‌های مشترک و جلسات تبادل تجربه با هدف تسهیل همکاری‌ها پیش‌بینی شده است و امید داریم که در پایان این رویداد، شاهد انعقاد قرارداد‌های مشترک بین حوزه فناوری ایران و حوزه فناوری کشور‌های عضو گروه D۸ باشیم.

وی با تاکید بر اهمیت شکل‌گیری همکاری‌های مشترک فناورانه و اقتصادی عنوان کرد: ایران به واسطه تلاش‌های جدی برای دست‌یابی به دانش و فناوری و نقش آفرینی راهبردی در ابعاد بین‌المللی در شرایط ویژه‌ای قرار دارد همه دنیا تلاش می‌کنند مسیر پیشرفت این کشور، تاثیرگذاری‌اش در منطقه و ابعاد بین‌المللی را مسدود و ناهموار کند؛ اما به واسطه نیروی انسانی جوان، خلاق و توانمند در کنار توسعه‌ای که به مدد فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری در دهه‌های اخیر به دست آمده، دستاورد‌ها و جایگاه خوبی داریم که این فناوری‌های اثبات شده می‌تواند ظرفیت و فرصتی برای سرمایه‌گذاری و توسعه و رونق بازار دانش‌بنیان، در کشور‌های دوست باشد. امید داریم این رویداد به تحقق این مهم کمک کند.

رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این که امروز مهم‌ترین و ارزنده‌ترین نقطه قوت دستاورد ایران، دانش و فناوری است، افزود: دانش و فناوری می‌تواند محور خوبی برای توسعه همکاری‌ها با کشور‌های منطقه و جهان باشد. برنامه‌های مشترکی را با وزارت امور خارجه پیگیری می‌کنیم که توسط مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری دنبال می‌شود. تلاش می‌کنیم تا همکاری با کشور‌های همسایه و دوست را با محوریت دانش، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان توسعه دهیم.

دهقانی، برخورداری از سرمایه انسانی دانش‌آموخته و توانمند را یکی از مزیت‌های ایران در پیش‌قراولی دانش و فناوری دانست و گفت: داشتن نیروی انسانی توانمند علاوه بر سایر ظرفیت‌های خدادادی ایران، ظرفیتی است که پیشتازی و پیش‌قراولی را در عرصه علم و فناوری، در بازار‌های منطقه به ویژه کشور‌های گروه D۸ برای کشورمان ممکن می‌کند.

وی با تاکید بر شکل‌گیری شرکت‌های بزرگ و ابرکمپانی‌ها با همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک کشور‌های عضو D۸، افزود: پیشنهاد می‌کنم تمرکز را روی بیگ‌تک‌ها یا استارتاپ‌های بزرگ فناوری قرار دهیم. ظرفیت‌های ملی و منطقه‌ای، ایجاب می‌کند که چند برند بزرگ در حوزه فناوری به کمک این کشور‌ها شکل بگیرد و به جای حمایت از یک، چند استارتاپ، با ایجاد ابرشرکت‌های چندملیتی و توانمند در حوزه‌های فناوری، ظرفیت را برای توسعه ده‌ها فناوری، ده‌ها هسته و شرکت فناور و صد‌ها نیروی انسانی فراهم کنیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری ادامه داد: کشور‌های عضو گروه D۸ از این توانایی برخوردارند که چند ابرشرکت فناوری را شکل دهند، توانمندی برای رسیدن به ۱۰ ابرشرکت فناور با تکیه بر نوآوری‌های جدید و سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری وجود دارد. ایران نیز آماده همکاری و حمایت‌های لازم تا ظهور شرکت‌هایی است که با محوریت کشور‌های عضو D۸ در ابعاد جهانی اثرگذاری داشته باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب