حالت نشستن تأثیر بهسزایی در ابتلا به واریس دارد
به گزارش گروه خانه خلاق و نوآوری رسانه آنا،ایرج خسرو نیا، متخصص داخلی با بیان اینکه داخل بدن انسان دو نوع رگ سرخرگ و سیاهرگ وجود دارد، گفت: در داخل سیاهرگ ها، دریچههایی وجود دارد که از برگشت خون جلوگیری میکند. هنگامی که این دریچهها با مشکل مواجه شوند و شل گردند، خون به جای این که به قلب روانه شود، به رگ برگشت میکند که این امر باعث تجمع خون میشود که به آن واریس میگویند که بیشتر در مری، معده، شکم و پا است.
وی در ادامه افزود: واریس پا، در داخل رگهای پوستِ پا، رگهای برجسته و پرخون هستند که دارای لکههای سیاه هم است، و گاهی با درد هم همراه خواهد بود.
این متخصص داخلی با بیان اینکه واریس دو نوعِ سطحی و عمقی است، ادامه داد: واریس در برخی مواقع وجود دارد؛ اما قابل مشاهده نیست و فقط درد دارد و گاهی اوقات نیز مشاهده میشود. واریس یعنی گشاد شدن سیاهرگها چه در داخل پا و چه در سایر اندام بدن.
وی با تاکید بر این که افراد مسن بیشتر مبتلا به واریس میشوند. بیان کرد: هر عاملی که فشار به رگها بیاورد و از تخلیه رگها جلوگیری کند، همچون چاقی یا حاملگی، ممکن است باعث واریس شود. رگهای برجسته در پا، هنگامی که صبحها ورم شان کم باشد و در شب بیشتر باشد، این واریس است.
خسرونیا با بیان ایکه واریس بیشتر در سیاهرگها وجود دارد و مربوط به قلب نیست، تاکید کرد: تمام بدن سیاهرگ دارد، و واریس ممکن است از هر اندامی باشد. درمان دارویی برای واریس وجود دارد که رگها را محکم میکند، که جوراب واریس بهترین آن است و در نهایت جراحی راه درمان است.
وی با بیان اینکه کسانی که رگهای برجستهای دارند احتمال به واریس ندارند؛ مگر در رگهای پا نه اندامهای دیگر، اظهارداشت: بیشتر کسانی که به طور نادرست مینشینند، خانمهای باردار، و افراد چاق بیشتر در معرض واریس قرار دارند، و واریس در خانمها بیشتر است. واریس در کودکان هم ممکن است به علت اشکال در عروقها وجود داشته باشد.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/