افتتاح سامانه بومی دانش بنیان پیشبینی نقطهای هواشناسی
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، مهرداد بذرپاش امروز ضمن حضور در سازمان هواشناسی، سامانه بومی دانش بنیان پیشبینی نقطهای هواشناسی را به منظور ارائه خدمات به تمامی کاربران عمومی و تخصصی افتتاح کرد.
سامانه بومی دانش بنیان پیشبینی نقطهای هواشناسی به همت متخصصان سازمان هواشناسی راه اندازی شده است که یکی از کاربردیترین ابزارهای پیشبینی هوا است و میتواند برای تمامی نقاط کشور پیشبینی نقطهای تا بیش از ۱۰ روز آتی ارائه دهد و این سامانه امکان ارائه خدمات عملیاتی در شبکههای حمل ونقل جادهای، ریلی، دریایی و هوایی در سطح زمین و لایههای بالایی جو را ممکن می سازد.
سامانه پیشبینی نقطهای برای نخستین بار در سازمان هواشناسی به صورت کاملا بومی و با طراحی و آماده سازی در پژوهشگاه پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو مورد بهره برداری قرار گرفت که قدرت تفکیک ۲ کیلومتر در ۲ کیلومتر و پیشبینی ۱۷ پارامتر هواشناسی را به صورت نقطه ای و لحظه ای به مدت ۱۰ روز را دارد و با پوشش محدوده کل کشور که برای نخستین بار در منطقه اجرا می شود، امکان توسعه به پوشش کشورهای همسایه را نیز دارا می باشد.
**احیای مرکز ارتباطات ماهوارهای سازمان هواشناسی
بنابراین گزارش با حضور مهرداد بذرپاش در سازمان هواشناسی، مرکز ارتباطات ماهوارهای در استان تهران نیز بعد از چندین سال که از کار افتاده بود احیا و امروز افتتاح شد. این مرکز در کنار شبکه ارتباطات زمینی نقش مهمی در جمع آوری و انتشار اطلاعات هواشناسی دارد. در این مرحله، ۸۶ نقطه مورد نظر از جمله ایستگاههای فرودگاهی، مراکز رادار و مراکز سوئیچینگ کشور در مناطق صعب العبور نظیر جزایر، سکوهای دریایی، دامنههای کوهستان، مناطق کویری و مرزی و جاده ها تحت پوشش مرکز ارتباطات ماهوارهای قرار گرفته است.
بنابر این گزارش یکی از مهمترین وظایف سازمان هواشناسی کشور پایش وضعیت جو و انتشار اطلاعات به کاربران داخلی شامل یگان ترابری کشور و مراکز بینالمللی تحت پوشش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) به منظور اجرای بهینه مدلهای پیشبینی عددی وضع هوا و ارائه خدمات مناسبتر است. در این رابطه با توجه به ضرورت انتشار برخط دادههای جوی، شبکه ارتباطات ماهوارهای نقش اساسی در زیر ساختهای این فرآیند دارد.
**افتتاح ایستگاههای هواشناسی استان البرز و تهران
امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی به صورت ویدیو کنفرانس، ۱۱ ایستگاه بارانسنجی در سه شهرستان فیروزکوه ، دماوند و شمیرانات تهران و سه ایستگاه اقلیم شناسی پیست خور، شهرستانک و برکت و سه ایستگاه بارانسنجی خودکار عظیمیه، فردیس و هیو در استان البرز با مجموع اعتبار ۷۰ میلیارد ریال افتتاح شد. همزمان با این افتتاح ۱۶۰ ایستگاه از انواع مختلف در ۱۵ استان با اعتبار بیش از ۱۵۰۰ میلیارد ریال در سراسر کشور به شبکه موجود که شامل ۳۰۰۰ ایستگاه می باشد، نیز اضافه شد.
توسعه شبکه دیده بانی بر اساس استانداردهای بین المللی از مهمترین برنامه های توسعه ای سازمان هواشناسی کشور است.
بذرپاش با حضور در سازمان هواشناسی از امکانات و تجهیزات موجود و ظرفیتهای آزمایشگاهی این سازمان نیز بازدید کرد و در جریان نیازمندیهای سازمان هواشناسی قرار گرفت.
مرکز اطلاعات و پردازشهای فوق سریع، تونل باد و اتاق کالیبراسیون از جمله مراکزی بود که مورد بازدید وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت.
در این مراسم مدیران کل هواشناسی استانها و همچنین استاندار استانهای تهران و البرز نیز حضور داشتند.
انتهای پیام/