درمان فتق دیسک بین مهرهای کمر با کمک بیوهیدروژل پلیمری به عنوان حامل نوکلئیک اسید
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، احسان نظرزاده، عضو هیئت علمی این دانشگاه با همکاری پژوهشگرانی از بریتانیا و دانشگاه علوم پزشکی ونژو چین موفق به طراحی بیوهیدروژلهای مستحکم پایه پلیمری به عنوان پلاتفرم مناسب برای حمل نوکلوئیک اسید در درمان موثر فتق دیسک بین مهرهای کمر شدند.
نظر زاده در این باره گفت: دژنراسیون دیسک بین مهرهای یکی از دلایل اصلی کمردرد است. بیماری دژنراتیو دیسک زمانی رخ میدهد که بالشتک ستون فقرات شروع به از بین رفتن میکند. این عارضه بیشتر در افراد مسن دیده میشود. پس از ۴۰ سالگی، اکثر افراد دچار انحطاط ستون فقرات میشوند و این باعث فتق دیسک -که به آن دیسک برآمده، سرخورده یا پاره شده نیز میگویند- میشود.
این عضو هیئت علمی دانشکده شیمی گفت: استراتژی استفاده از مواد کاربردی برای تحویل اسیدهای نوکلئیک ابزار قدرتمندی برای بهبود دژنراسیون دیسک بینمهرهای است. با این حال، ایمنیزایی وکتورهای اسید نوکلئیک و خواص مکانیکی ضعیف مواد عاملدار، اثرات آنها را تا حد زیادی محدود میکند.
وی با اشاره به این کار تحقیقاتی گفت: ما یک بیوهیدروژل با استحکام بالا برپایه سدیم آلژینات اکسیدشده- ژلاتین-یونهای فلز روی، به عنوان یک پلتفرم چندمنظوره تحویل اسید نوکلئیک طراحی کردیم و نتایج نشان داد که پلت فرم طراحی شده پایه پلیمری آزادسازی پایدار اسیدهای نوکلئیک را نشان میدهد و پتانسیل کاربردی بسیار بالایی برای درمان فتق دیسک بینمهرهای کمر را دارد.
گفتنی است، نتایج این مقاله تحقیقاتی در مجله Bioactive Materials با ضریب تاثیر ۱۶/۸۷ منتشر شده است و علاقهمندان برای دسترسی به متن این پژوهش میتوانند به لینک زیر مراجعه کنند:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2452199X23000105#undfig1
انتهای پیام/