ربات جراحی که بهتر از جراحان باتجربه بخیه میزند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا بهنقل از Popular Mechanics، ظهور رباتها و بازوهای رباتیک که کارهای مختلف انسان را برعهده میگیرند یکی از نگرانیهاییست که بیش از دو دهه است بسیاری را به مقابله با آنها واداشته است و کارگران و صاحبان مشاغل مختلف از آینده شغلی خود در برابر آنها اظهار نگرانی میکنند. حال این نگرانیها شاید به اتاق عمل و جراحان نیز رسیده باشد.
مؤسسه ملی طب اطفال انگلستان در یک آزمایش تحقیقاتی مشترک با دانشگاه جانز هاپکینز این کشور، در جراحی آزمایشی روی خوکهای بیهوششده از بازوی رباتیک هوشمندی به نام STAR استفاده کرد که شرکت «جانسون اند جانسون» ساخته است.
این بازوی رباتیک حین جراحی حاضر بود و در نهایت مرحله بخیه زدن و دوختن زخم را بهتنهایی و با اتکا به هوش مصنوعی خود انجام داد. حاصل این مجموعه آزمایشها ثابت کرد که این ربات میتواند کار بخیه زدن را بسیار دقیقتر و صاف و تمیزتر از جراحان باتجربه انجام دهد.
روش کار به این شکل است که ربات با استفاده از یک دوربین مخصوص که در داخل آن کار گذاشته شده است، مواد فلورسنتی را که به لبههای بافت بازشده افزوده شده است میبیند و از این طریق میتواند ریزترین چروکها یا پیچخوردگیهایی را که معمولا از دید جراحان دور میماند، ببیند و آنها را هنگام بخیه زدن صاف کند.
اگرچه هنوز این ربات برای حضور در اتاق عملهای انسانی تأیید نشده است، اما توسعه این تکنولوژی میتواند آینده اتاقهای عمل و کار جراحی را متحول کند. مهمترین مزیت استفاده از ربات در جراحی این است که کارهای تکراری و روزمره و بدون خطر اما وقتگیری مانند بخیه زدن به جای اینکه وقت جراح و تیم جراحی را بگیرد، به رباتها سپرده میشود تا در صرف وقت صرفهجویی شود و از سوی دیگر جراح میتواند مراحل بعدی را طی کند یا به بیمار دیگری رسیدگی کند.
در چشمانداز این تکنولوژی هیچ جایی در آینده نزدیک، اتاق عمل بدون پزشک جراح درنظر گرفته نشده است و بهترین رباتها نیز همواره نیازمند نظارت انسان برای انجام کار خواهند بود که این نقش جراحان در اتاق عمل را تثبیت میکند.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/