دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
باقری‌مقدم:

گفت‌وگوی بی‌واسطه و مستقیم نخبگان با مسئولان کشور ضرورت دارد

گفت‌وگوی بی‌واسطه و مستقیم نخبگان با مسئولان کشور ضرورت دارد
برنامه دیدار و گفت‌وگوی جمعی از نخبگان و مستعدان‌برتر با وزیر جهاد کشاورزی و قائم مقام بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
کد خبر : 830593

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، برنامه دیدار و گفت‌وگوی جمعی از نخبگان و مستعدان‌برتر با سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی و ناصر باقری‌مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.

در این نشست، سید جواد ساداتی‌نژاد؛ وزیر جهاد کشاورزی گفت: روند جذب نخبگان با سازوکار قانونی باید با سرعت بیشتری انجام شود چراکه این مهم سبب پویایی وزارتخانه می‌شود.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی با توجه به تعداد بازنشستگان در سال‌های اخیر با کمبود نیروی انسانی مواجه است و می‌تواند ضمن رعایت اصل چابک‌سازی، خلاء موجود را با حضور و بکارگیری نخبگان این بخش جبران کند. جذب و بکارگیری نخبگان یکی از اقدامات ضروری و اساسی است که رهبری معظم انقلاب نیز همواره بر آن تاکید داشته‌اند.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هوشمندسازی زنجیره غذا یک ضرورت است، اضافه کرد: امنیت غذایی یکی از ملزومات اصلی کشور و خط قرمز وزارتخانه جهاد کشاورزی است. در این بخش نیز مولفه‌هایی مانند اصلاح الگوی کشت باید توسط نخبگان برنامه ریزی و اجرایی شود. در کنار این موارد باید با توسعه فناوری و صنایع تبدیلی و تکمیلی، زمینه را برای توسعه بخش کشاورزی فراهم کرد. در بخش صادرات نیز با محور قرار دادن دیپلماسی غذایی باید بازار‌های صادراتی کشور گسترش یابد. همه این موارد تنها زمانی محقق می‌شود که از توان و ایده نخبگانی برای توسعه استفاده شود.

ساداتی‌نژاد اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی وزارت جهاد کشاورزی کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال آینده است. برای نیل به این هدف نخبگان باید راهکار‌های خود را در مقیاس کاشت میلیاردی درخت ارائه دهند. موضوع اولویت‌دار دیگر، استفاده از نخبگان و اشتغال آن‌ها در حوزه ترویج به منظور افزایش بهره وری با استفاده از به کارگیری فناوری و نوآوری در صنعت کشاورزی است. ترویج فناوری، منجر به کاهش قیمت غذا و افزایش بهره‌وری خواهد شد و نتایجی مانند پایداری غذایی و ارزان سازی غذا را به دنبال خواهد داشت. از سوی دیگر در حوزه دام نیز مسائل جدی در کشور وجود دارد که با استفاده از قابلیت‌ها و ایده‌های نخبگانی مشکلات این بخش نیز قابل حل خواهد بود.

وی یادآور شد: شرکت‌های دانش بنیان خوبی در حوزه کشاورزی در کشور فعال هستند که البته این تعداد با نیاز موجود فاصله معناداری دارد؛ به ویژه اینکه امروزه موضوعاتی مانند هدر رفت آب و خاک به یک چالش تبدیل شده اند که برای رفع آن‌ها برنامه‌هایی مانند فرصت مطالعاتی در مزرعه طراحی و اجرا می‌شود. همچنین علاوه بر شرکت‌های دانش بنیان، مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری می‌تواند پذیرای ایده‌های نخبگانی و همکاری با ایشان باشد و مجموعه وزرات از مشورت نخبگان در تمامی بخش‌های استقبال می‌کند.

**گفتگوی بی واسطه و مستقیم نخبگان و مسئولان کشور امری ضروری است

ناصر باقری مقدم؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان نیز گفتگوی بی واسطه و مستقیم نخبگان و مسئولان کشور را امری ضروری دانست و گفت: این قبیل برنامه‌ها بدون پروتکل‌های مرسوم برگزار می‌شود تا نخبگان بدون واسطه بتوانند نظرات و پیشنهادات خود را در حوزه مسائل کلان کشور مستقیماً با مسئولان هر بخش در میان بگذارند و از طرف دیگر راه‌های بکارگیری توان نخبگانی نیز تسهیل شود.

وی افزود: آشنایی نخبگان با پیشرفت‌ها و دستاورد‌های کشور نیز امری ضروری است که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است؛ ایشان همواره بر آشنایی و مطلع کردن نخبگان از آخرین دستاورد‌های محققان و متخصصان کشور تاکید داشته و آن را موضوعی الزامی برای ارتقای خودباوری ملی دانسته‌اند.

**تعریف دوره‌های پسا دکترا اقدامی موثر در اشتغال‌زایی و ایجاد تعامل دو سویه نهاد‌ها و نخبگان است

در ادامه، عباس ابراهیمی؛ معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان هم با اشاره به اقدامات این بنیاد در حوزه جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی، گفت: در این بخش ۹۰ نفر از نخبگان به موسسات و شرکت‌های زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی معرفی شدند که از این تعداد تاکنون ۷۰ نفر آن‌ها جایابی شده اند تا در مجموعه‌های تحت نظارت وزارت کشاورزی در مشاغل موثر استخدام شوند.

وی افزود: این روند باید با همکاری سازمان اداری و استخدامی در همه دستگاه‌های زیرمجموعه کشاورزی ادامه یابد همانگونه که در اغلب وزارتخانه‌ها و نهاد‌های دولتی انجام شده است و اکنون در مرحله اقدام قرار داریم و فراخوان‌ها به صورت تخصصی اعلام می‌شود. اگر وزارت جهاد کشاورزی پیشقدم شود و هماهنگی لازم را با سازمان اداری استخدامی انجام دهد، بنیاد ملی نخبگان آمادگی آن را دارد که فراخوان‌های تخصصی را با همه جزئیات و ملاحظات وزارتخانه به جامعه نخبگانی اعلام کند.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به اینکه در برخی از موارد، استخدام نخبگان در مشاغل تخصصی نیازمند طی روند و بروکراسی اداری است و از طرفی بخش زیادی از نخبگان متقاضی مشاغل تخصصی را دانش آموختگان دوره دکترا تشکیل می‌دهند، تعریف دوره‌های پسا دکترا می‌تواند اقدامی موثر باشد چراکه با این اقدام، از طرفی شغلی موقت برای نخبگان ایجاد می‌شود و از طرف دیگر فرد نخبه و نهاد میزبان فرصت کافی برای ارزیابی قابلیت‌ها و ظرفیت‌های یکدیگر و همچنین زمینه سازی برای تعامل حداکثری را پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در این دوره‌ها، دریافتی فرد نخبه برابر با استاد پایه یک دانشگاه تهران است که در این حوزه نیز بنیاد ملی نخبگان آمادگی دارد نیمی از حقوق این افراد را متقبل شود تا آنان در موضوعات مشخص در رشته-محل‌های مشخص در دوره پسا دکترا جذب شوند.

**توسعه بدون در نظر گرفتن توان نیروی انسانی نخبه محقق نمی‌شود

حجت الاسلام والمسلمین ربانی؛ نماینده، ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی نیز امنیت غذایی را امری ضروری دانست و گفت: این موضوع برای همه کشور‌ها بخصوص ایران از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه امروزه جنگ در جهان جنگ غذایی و فرهنگی است و استکبار تلاش دارد اهداف خود را از این دو راه دنبال کند؛ در نتیجه امنیت غذایی یک مسئله راهبردی برای جوامع مختلف از جمله ایران است.

وی افزود: برای نیل به اقتدار و تاثیرگذاری قضایی در منطقه باید ضمن توجه به ظرفیت‌های طبیعی و برنامه ریزی مهندسی شده و همچنین جذب سرمایه گذاری، منابع انسانی را نیز مورد توجه قرار داد این امر به دلیل مهم است که مولفه‌های توسعه بدون در نظر گرفتن نیروی انسانی نخبه نمی‌توانند به اهداف خود برسند. با این نگاه حضور نخبگان نقش کلیدی در امنیت غذایی و کشاورزی کشور دارد.

حجت الاسلام والمسلمین ربانی ادامه داد: روند باید به نحوی باشد که صاحبان استعداد‌های برتر به سمت رشته‌های مرتبط با بخش کشاورزی هدایت شوند از طرف دیگر این استعداد‌ها متناسب با ظرفیت‌ها و مشکلات موجود در کشور در یک فرایند دقیق به سمت نقش آفرینی موثر هدایت شوند.

**نظرات عالمانه نخبگان درباره مسائل کلان کشور نشان‌دهنده عظمت و استقلال ایران اسلامی است/ اراده نخبگان، امید ایران آینده است

حجت الاسلام و المسلمین سعید کرمی؛ سرپرست دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان، نیز اظهار داشت: بعد از چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی، کشوری که چند قرن عقب نگه داشته شده بود و کاملاً زیر سلطه و مستعمره بود، امروز به جایی رسیده که نخبگان آن عالمانه درباره مسائل کلان اظهار نظر می‌کنند. این امر نشان‌دهنده عظمت و استقلال ایران اسلامی است.

وی اضافه کرد: امروزه نخبگان کشور در حالی برای آینده ایران برنامه‌ریزی می‌کنند که تنها چهار دهه از آن روزگار گذشته که ۵۰ هزار نیروی آمریکایی از دربار ایران حقوق دریافت می‌کردند. این امر نشان دهنده این است که اراده نخبگان، امید ایران آینده است. امروزه معادلات قدرت در جهان را رقم می‌زند و علم مهمترین مولفه در قدرت کشورهاست؛ به همین دلیل رهبر معظم انقلاب همواره حرکت علمی را امری ضروری دانسته و بر آن تاکید داشته و دارند و همین حمایت‌های ایشان بوده که سبب شده جایگاه علمی کشور تا این حد ارتقا پیدا کند به طوری که دانشمندان ایرانی و دستاورد‌های آن‌ها زبان زده همه جهان است و از این رو دستاورد‌های علمی باید در فضای با نشاط در راه توسعه و اصلاح جامعه به کار گرفته شود.

شایان ذکر است، لزوم نخبه‌گماری و حکمرانی نخبگان، نقش تعیین کننده نخبگان در تعالی و پیشرفت کشور، ضرورت برنامه ریزی در حوزه کشاورزی مبتنی بر علم روز، ضرورت مشارکت نخبگان و متخصصان در امور مرتبط با حوزه کشاورزی، لزوم تشکیل کارگروهی برای همگرا شدن سازمان‌های مختلف در جهت تامین امنیت غذایی، اهمیت حضور نخبگان به عنوان مشاور در وزارتخانه جهاد کشاورزی، امنیت و توجه به بحث سلامت غذایی، افزایش اختیارات دولت در اصلاح الگوی کشت، جذب نخبگان در وزارت جهاد کشاورزی، اهمیت بهره مندی از توان نخبگان و اعضای هیات علمی زیر شاخه‌های کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی، ضرورت توجه بیشتر به حوزه کشاورزی و افزایش بهره‌وری، ایجاد بستر مناسب برای مدیریت منسجم، کاربردی شدن پایان نامه‌های دانشجویی و حمایت وزارت جهاد کشاورزی از آنان، توجه به اکولوژیک منطقه در توسعه کشاورزی، توجه به شرایط کشت با توجه به پتانسیل و شرایط آبی کشور، ضرورت ایجاد تعامل میان زنجیره‌های تامین غذایی و همچنین اصلاح زنجیره تولید، از مهمترین نکاتی بود که نخبگان در این نشست بمطرح کردند.

در این نشست، سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیرو رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، محمد رنجبر؛ رییس سازمان حفاظت نباتات کشور، سید محمد آقامیری؛ معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی و علیرضا مهاجر؛ معاون وزیر در امور زراعت نیز به مسائل مطرح شده از سوی مستعدان برتر و نخبگان پاسخ گفتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب