دانشمندان سیاره فراخورشیدی صخرهای را کشف کردند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دانشمندان بهتازگی یک سیاره فراخورشیدی کمیاب کشف کرده که این کشف جدید میتواند به اخترشناسان در کاوش حیات بیگانه کمک بزرگی کند.
سیارههای فراخورشیدی به سیارههای بیرون از منظومه شمسی گفته میشود که به دور یک ستاره به جز خورشید میگردد. دانشمندان تاکنون بیش از ۵ هزار سیاره فراخورشیدی کشف کردند که این سیاره فراخورشیدی به دور یکی از کوتولههای سرخ به نام «Wolf ۱۰۶۹» میگردد.
گروه محققان به رهبری دیانا کوساکوفسکی موفق به کشف یک سیاره فراخورشیدی مشابه با جرم زمین شدند که این سیاره به دور کوتوله سرخ میگردد. از میان سیارههای فراخورشیدی تنها چند سیاره هستند که برای ستارگان خود قابلیت سکونت دارد. در واقع میتوان گفت در این سیارههای فراخورشیدی آب برای حیات وجود دارد. چرخش این سیاره به دور کوتوله سرخ تقریبا ۱۵ روز زمان میبرد. همچنین این سیاره در فاصلهای معادل یک پانزدهم فاصله میان زمین و خورشید به دور ستاره میگردد.
سیاره فراخورشیدی جدید برخلاف نزدیکی زیاد با کوتوله سرخ انرژی بسیار کمی نسبت به خورشید ساطع میکند، زیرا دمای سطحی سردتری نسبت به خورشید دارد. سیاره جدید، ششمین سیاره نزدیک به جرم زمین محسوب میشود. با وجود اینکه این سیاره به ستاره «Wolf ۱۰۶۹» بسیار نزدیک است، داغ و سرخ نمیشود.
به گفته دانشمندان این سیاره امکان دارد اثر گلخانهای طبیعی داشته باشد. همین امر موجب میشود، میانگین دما تا (۲۳-) درجه سانتیگراد افزایش یابد و این میزان دما نشاندهنده یک سیاره صخرهای است. اگر جو این سیاره شبیه به جو زمین باشد، دمای آن امکان دارد تا (۱۳+) درجه سانتیگراد افزایش یابد و موجب میشود تا آب مایع موجود در سطح آن حفظ شود.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/