«قهوه + شیر» اثرات ضد التهابی بر روی انسان دارد
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، آیا چیزی به سادگی یک فنجان قهوه با شیر میتواند اثر ضد التهابی در انسان داشته باشد؟ طبق یک مطالعه جدید از دانشگاه کپنهاگ، ظاهراً همینطور است. ترکیبی از پروتئینها و آنتی اکسیدانها خواص ضد التهابی در سلولهای ایمنی را دو برابر میکند. محققان امیدوارند بتوانند اثرات سلامتی بر انسان را مطالعه کنند.
هر زمان که باکتری ها، ویروسها و سایر مواد خارجی وارد بدن میشوند، سیستم ایمنی بدن ما با استفاده از گلبولهای سفید و مواد شیمیایی برای محافظت از ما واکنش نشان میدهد. این واکنش که معمولاً به عنوان التهاب شناخته میشود، هر زمان که تاندونها و ماهیچهها را بیش از حد بارگذاری میکنیم رخ میدهد و مشخصه بیماریهایی مانند آرتریت روماتوئید است.
آنتی اکسیدانهای معروف به پلی فنولها در انسان، گیاهان، میوهها و سبزیجات یافت میشوند. این گروه از آنتی اکسیدانها همچنین توسط صنایع غذایی برای کاهش اکسیداسیون و بدتر شدن کیفیت مواد غذایی و در نتیجه جلوگیری از طعم و مزه و ترش استفاده میشود. پلی فنولها همچنین به عنوان مفید برای انسان شناخته شده اند، زیرا به کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک میکنند که باعث التهاب میشود.
اما چیزهای زیادی در مورد پلی فنولها ناشناخته باقی مانده است. مطالعات نسبتا کمی بررسی کردهاند که وقتی پلی فنلها با مولکولهای دیگر واکنش میدهند، مانند پروتئینهای مخلوط شده در غذاهایی که بعداً مصرف میکنیم، چه اتفاقی میافتد.
در یک مطالعه جدید، محققان دپارتمان علوم غذایی، با همکاری محققان دپارتمان دامپزشکی و علوم دامی، در دانشگاه کپنهاگ، چگونگی رفتار پلی فنولها در ترکیب با اسیدهای آمینه، بلوکهای سازنده پروتئینها را بررسی کردند. نتایج امیدوارکننده بوده است.
در این مطالعه، ما نشان دادیم که با واکنش یک پلی فنل با یک اسید آمینه، اثر مهاری آن بر التهاب در سلولهای ایمنی افزایش مییابد. به این ترتیب، به وضوح قابل تصور است که این کوکتل میتواند تأثیر مفیدی بر التهاب در انسان نیز داشته باشد. اکنون در ابتدا در مورد حیوانات بیشتر بررسی خواهیم کرد. پروفسور ماریان نیسن لوند از دپارتمان علوم غذایی که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشت، میگوید پس از آن، ما امیدواریم که بودجه تحقیقاتی دریافت کنیم که به ما امکان میدهد اثر آن را در انسان مطالعه کنیم.
این مطالعه امروز (۳۰ ژانویه) در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی منتشر خواهد شد.
دو برابر بهتر در مبارزه با التهاب
برای بررسی اثر ضد التهابی ترکیب پلی فنولها با پروتئین، محققان التهاب مصنوعی را روی سلولهای ایمنی اعمال کردند. برخی از سلولها دوزهای مختلفی از پلی فنلها را دریافت کردند که با یک اسید آمینه واکنش داده بودند، در حالی که برخی دیگر فقط پلی فنولها را در همان دوز دریافت کردند. یک گروه کنترل چیزی دریافت نکرد.
محققان مشاهده کردند که سلولهای ایمنی درمانشده با ترکیبی از پلی فنلها و اسیدهای آمینه دو برابر بیشتر از سلولهایی که فقط پلیفنولها به آنها اضافه شده بود، در مبارزه با التهاب مؤثر بودند.
جالب است که اکنون اثر ضد التهابی را در آزمایشات سلولی مشاهده کرده ایم؛ و بدیهی است که این فقط ما را به درک جزئیات بیشتر این اثرات سلامتی علاقهمند کرده است. اندرو ویلیامز، دانشیار گروه دامپزشکی و علوم دامی در دانشکده بهداشت و علوم پزشکی، که نویسنده ارشد این مطالعه نیز هست، میگوید، گام بعدی بررسی اثرات آن در حیوانات خواهد بود.
پلی فنول در قهوه + شیر یافت میشود
مطالعات قبلی توسط محققان نشان داد که پلی فنولها به پروتئینهای موجود در محصولات گوشتی، شیر و آبجو متصل میشوند. در مطالعه جدید دیگری، آنها آزمایش کردند که آیا مولکولها در نوشیدنی قهوه با شیر نیز به یکدیگر متصل میشوند یا خیر. در واقع، دانههای قهوه پر از پلی فنول هستند، در حالی که شیر سرشار از پروتئین است.
نتایج ما نشان میدهد که واکنش بین پلیفنلها و پروتئینها در برخی از نوشیدنیهای قهوه با شیری که ما مطالعه کردیم نیز اتفاق میافتد. در واقع، واکنش آنقدر سریع اتفاق میافتد که اجتناب از آن در هیچ یک از غذاهایی که تاکنون مطالعه کرده ایم، دشوار بوده است.
بنابراین، تصور این که واکنش و اثر ضد التهابی مفید بالقوه زمانی که سایر مواد غذایی شامل پروتئین و میوهها یا سبزیجات ترکیب میشوند نیز برای محقق دشوار نیست.
ماریان نیسن لوند میگوید: میتوانم تصور کنم که در یک غذای گوشتی با سبزیجات یا اسموتی، اگر مطمئن شوید که مقداری پروتئین مانند شیر یا ماست اضافه کنید، چیزی مشابه اتفاق میافتد.
صنعت و جامعه تحقیقاتی هر دو به مزایای عمده پلی فنلها توجه کرده اند. به این ترتیب، آنها در حال کار بر روی چگونگی افزودن مقادیر مناسب پلی فنول در غذاها برای دستیابی به بهترین کیفیت هستند. نتایج تحقیقات جدید در این زمینه نیز امیدوارکننده است:
از آنجایی که انسان آنقدر پلی فنول را جذب نمیکند، بسیاری از محققان در حال مطالعه چگونگی کپسوله کردن پلی فنولها در ساختارهای پروتئینی هستند که جذب آنها را در بدن بهبود میبخشد. ماریان نیسن لوند توضیح میدهد که این استراتژی دارای مزیت افزوده افزایش اثرات ضد التهابی پلی فنولها است.
این تحقیق توسط صندوق تحقیقات مستقل دانمارک و با همکاری دانشگاه فنی درسدن در آلمان انجام شده است.
حقایق پلی فنول
پلی فنولها گروهی از آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند که برای انسان مهم هستند.
آنها از اکسیداسیون مواد و اندامهای شیمیایی سالم در بدن ما جلوگیری میکنند و آنها را به تاخیر میاندازند و در نتیجه آنها را از آسیب یا تخریب محافظت میکنند.
پلی فنولها در انواع میوهها و سبزیجات، چای، قهوه، شراب قرمز و آبجو یافت میشوند.
پلی فنلها به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود در صنایع غذایی برای به حداقل رساندن اکسیداسیون چربیها به ویژه و همچنین بدتر شدن کیفیت غذاها برای جلوگیری از طعم و مزه شدن و ترش شدن آنها استفاده میشود.
انتهای پیام/