جزئیاتی از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون امورداخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی، در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: بحث قوانین انتخابات یک کاستیها و نواقصی دارد که غالباً محل چالش بوده است و از سوی دستگاههای نظارتی و اجرایی، گلایهمندیهایی وجود داشته که این مشکلات را به مجلس ارائه کردند.
وی افزود: در همین راستا در سال ۹۵ مقام معظم رهبری سیاستهای کلی انتخابات را در ۱۸ بند ابلاغ کردند و در مجلس دهم مبتنی بر این سیاستها بهصورت کلی طرحی به نام اصلاح قانون انتخابات مجلس ارائه شد که در این قانون پیشبینیشده بود که خیلی از مواد تغییر کند و یکی از مسائل جدی در آنجا الگوی نظام انتخاباتی بود که مبتنی بر حوزه انتخاباتی فرعی و اصلی در نظر گرفته شده بود که حداقل رأی را نمایندگان باید در سطح شهرستان و در مرحله بعدی در سطح استان داشته باشند که در چندین نوبت محل اختلاف بود و به شورای نگهبان ارجاع شد و نهایتاً ایراداتی به آن گرفته شده بود.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس در ادامه اظهار کرد: در مجلس یازدهم با توجه به چالشهایی که وجود داشت در صدد برآمدیم تا در زمینه سیاستهای ابلاغی رهبری در زمینه انتخابات، اقدام مؤثری انجام دهیم و در نهایت، طرح جامعی تدوین و اصلاحاتی که مطابق با بندهای سیاستهای کلی بود در آن انجام شد و فعلاً در حال حاضر مجلس شورای اسلامی متولی اصلی تهیه و تصویب طرح مزبور است.
جوکار در ادامه تصریح کرد: در سال اول مجلس یازدهم، در راستای اجرایی شدن سیاستهای کلی انتخابات، طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری را در دستور کار قرار دادیم و به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان نیز رسید، اما با مخالفتهای هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام مواجه شد، در رفت و برگشتهایی که داشتیم، این اختلاف حل نشد و این طرح بر زمین ماند و تبدیل به قانون نشد.
وی افزود: در سال دوم مجلس یازدهم بحث قانون انتخابات شوراها در دستورکار کمیسیونها قرار گرفت و در صحن علنی نیز برسی شد و کلیات آن به تصویب رسید و شور دوم آن در نوبت رسیدگی قرار گرفته است.
سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس تأکید کرد: اگر اختلافات در مورد قانون انتخابات ریاستجمهوری ادامه داشته باشد، به ناچار آن را به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع خواهیم داد، اما درباره مجلس شورای اسلامی امیدواریم که در کوتاهترین زمان ممکن به تصویب برسد تا بتوانیم در انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی آن را اجرا کنیم.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در سیاستهای کلی، بحث عدالت در تبلیغات انتخاباتی مطرح شده و ما نیز در مجلس شورای اسلامی هیئتی برای بررسی هزینه تبلیغات در سطح استانی زیر نظر ستاد انتخابات کشور در نظر گرفتیم تا بر فعالیتهای تبلیغی نمایندگان نظارت کند.
وی افزود: سازوکارهای نحوه رسیدگی به صلاحیتها کاملاً شفاف شده است و تلاش بر آن بود تا فرصت کافی به نامزدها برای اعتراض و ارائه اسناد داده شود و همچنین پاسخگو کردن نهادهای نظارتی برای ارائه دلیل ردصلاحیتها در صورت درخواست نامزدها فراهم شدهاست.
جوکار تصریح کرد: تمام تلاش ما در این طرح دفاع از حقوق نامزدها بوده است و در مقابل نیز باید حقوق دستگاههای نظارتی نیز مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس درباره زمان رسیدگی به جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس، گفت: با توجه به فوریت طرح مزبور، امیدواریم بررسی جزئیات این طرح از فردا در دستور کار مجلس قرار گیرد.
انتهای پیام/