سنگهای فضایی میتوانند به حیات روی زمین پایان دهند
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، به گفته کارشناسان ناسا، یک سنگ فضایی با عرض تنها ۹۶ کیلومتر میتواند به تمام حیات روی زمین پایان دهد. بنابراین، برای ایمن نگه داشتن سیاره زمین، باید درباره انواع مختلف سنگهای فضایی که در مسیر برخورد با زمین باشد، مطالعه کرد. با این حال، برای مطالعه سنگهای فضایی یا سیارکها، دانشمندان به نمونههایی نیاز دارند.
در سال ۲۰۰۵، برای اولین بار کپسول فضایی ژاپنی هایابوسا ذرات غبار یک سیارک به نام ایتوکاوا (Itokawa) را به زمین آورد. محققان دانشگاه کرتین استرالیا در حال بررسی سه ذره گرد و غبار گرفته شده از ایتوکاوا هستند. در مطالعهای که اخیراً منتشر شده است، محققان اطلاعات هیجانانگیزی را فاش میکنند که میتواند به ما در نجات سیارهمان کمک کند. اگر زمین با تهدید برخورد سیارک مواجه شود، آیا میتوانیم مانع برخورد آن شویم؟
دانشمندان ناسا معتقد هستند که ایتوکاوا از یک سنگ فضایی بزرگ در حدود ۴.۲ میلیارد سال پیش تشکیل شده است. این سیارک در فاصله ۲ میلیون کیلومتری (۱.۲۴ میلیون مایل) از زمین قرار دارد و قطر آن حدود ۵۰۰ متر است. به علاوه، ایتوکاوا یک سنگ فضایی تک تکه معمولی نیست، یک سیارک تپهای قلوه سنگ است که از صخرههای متعددی ساخته شده است، به دلیل گرانش جمعی آنها به صورت آزاد در کنار هم قرار گرفتهاند. حالا به آن فکر کنید، اگر یک سنگ فضایی توانسته است بیش از ۴ میلیارد سال در فضای بیرونی زنده بماند، آیا نابود کردن آن آسان خواهد بود؟
فرد جوردان، محقق و پژوهشگر حوزه فضا چنین گفته است که «برخورد عظیمی که ایتوکاوا را تشکیل داد، حداقل ۴.۲ میلیارد سال پیش روی داد. ما متوجه شدیم که ایتوکاوا مانند یک بالشتک فضایی غولپیکر است و به راحتی نمیتوان آن را نابود کرد.»
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/