دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1395 - 13:20
معاون معماری و شهرسازی تاکید کرد

وظیفه حکومت زمینه‌سازی برای زیباآفرینی شهر است/ نهادهای مدنی و رسانه‌ها مانع تخلف و کج‌سلیقگی در معماری شوند

پیروز حناچی معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی در نشست گفتمان شهر با تاکید بر این که برای داشتن معماری زیبا و متناسب در شهر باید عقلانیت و منطق در ساخت و سازها وجود داشته باشد، تاکید کرد باید با فرهنگ سازی، آستانه زیباشناسی و سطح سلیقه مردم را بالا برد و این از وظایف حکومت است، اما حکومت به تنهایی در این زمینه مسئولیت ندارد.
کد خبر : 82686

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، پیروز حناچی در پنجمین نشست گفتمان شهر با موضوع «پایشِ هویتِ معماری؛ چالش بناهایِ دولتی» که در تالار نور مشهد برگزار شد، افزود: وظیفه حکومت زمینه سازی برای زیباآفرینی شهر است اما همه مسئولیت‌ها برعهده حکومت نیست.


معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: آشفتگی که در معماری امروز شهرهای ما وجود دارد ناشی از ابتلای جامعه به نوعی کج سلیقگی در زیبایی و زیبایی شناسی است.


وی اظهار کرد: قانون اساسی ما اصلی به نام حق تعیین سرنوشت برای مردم قایل شده است اما این حق فقط در مسایل سیاسی خلاصه نمی‌شود بلکه هر اتفاق ناهنجاری که در شهر بیفتد باید همه مردم شهر نسبت به آن واکنش نشان دهند.


حناچی گفت: متاسفانه مردم به جای اینکه خود را شهروند یک شهر بدانند، خود را ساکن آن به شمار می‌آورند و نسبت به تغییرات و بعضا نازیبایی‌هایی که در معماری یا دیگر مسایل شهری رخ می دهد، واکنشی نشان نمی‌دهند.


وی اظهار کرد: یکی از راه‌های جلوگیری از انجام تخلف و زیاده خواهی در معماری و ساخت و سازها، واکنش نهادهای مدنی، رسانه‌ها و بدنه‌های تخصصی است که باید در مورد اتفاقات نشان داده شود.


معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیشینه معماری در ایران گفت: قبل و بعد از اسلام عمده آثار شاخص در حوزه معماری که باقی مانده‌اند، آثاری است که توسط دولت و با اراده دولت ساخته شده است.


وی در تشریح تفاوت مهم معماری قدیم ایران با معماری کنونی کشور گفت: در گذشته معمار شدن نتیجه دریافت آموزش‌های ۷۰ ساله بوده اما اکنون ۵۲۰ مرکز آموزشی در کشور معمار تربیت می‌کنند که پس از خروج از دانشگاه به دلیل نیاز به شغل، به نوعی در معماری شهر دخیل می‌شوند.


وی ادامه داد: در زمان جنگ بین ایران و عراق نیز همه منابع کشور به نوعی درگیر جنگ شد، بعد از آن هم در زمان سازندگی تحولاتی در شهرهای کشور به وجود آمد که دچار نوسانات زیادی بود و مشهد هم از این تحولات متاثر شد.


وی بیان کرد: مشهد شهری است که در دوره‌های معاصر اتفاقات زیادی را پشت سر گذاشته که این اتفاقات هم در حوزه دولتی و هم بخش خصوصی بوده، اما گردش و فشار سرمایه در این شهر بیشتر مربوط به بخش خصوصی بوده تا بخش دولتی؛ و آنچه در معماری امروز مشهد قابل قضاوت است، گردش سرمایه و عملکرد بخش خصوصی است.


معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به اعتقاد من ساختمان‌های دولتی به میزان سرمایه نیروی انسانی و تامین اعتبار شکل پیدا می‌کنند لذا اگر سه عنصر تاثیرگذار به صورت کارفرمای فهیم، مشاور حرفه‌ای و پیمانکار مناسب در کنار هم شکل گرفته و پروژه‌ای را در دست بگیرند، قطعا نتیجه آن پروژه مطلوب خواهد بود.


وی گفت: معماری متاثر از اتفاقی است که در جامعه رخ داده است، اما بضاعتی که در حوزه معماری کشور وجود دارد از کالبدهایی که می‌بینید بسیار بالاتر است لذا باید کاری کنیم که این بضاعت به منصه ظهور برسد و فضایی فراهم شود که این ظرفیت‌ها در بخش دولتی به عنوان کافرما، در بخش‌های مشاور و پیمانکار به فعلیت برسد


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب