مزرعه تحقیقاتی پژوهشی ۵۲ هکتاری بهبهان؛ ظرفیتی مغفول
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از بهبهان، گل نرگس چهار هزار سال است که در دشتهای بهبهان کشت میشود؛ اما با وجود این قدمت و مزیتهایی که برای خوزستان داشته، مورد حمایت قرار نگرفته و این ظرفیت مهم اقتصادی و گردشگری همواره مغفول مانده است.
قدیمیترین نرگسزار ایران متعلق به شهرستان بهبهان بوده که قدمت آن به دوران پیش از میلاد مسیح (چهار هزار سال قبل) بازمیگردد؛ این گل زیبا دارای ارزش دارویی و صنعتی است.
گل نرگس بهبهان در جشنواره گل هلند (سال ۱۹۹۲ میلادی) رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. در شهرستان بهبهان چهار نمونه گل نرگس به نامهای شهلا، گل پر، پنجه گربهای و مسکین کشت میشود که نوع مسکین آن از انواع دیگر کوچکتر و خوشبوتر است و گلدهی نرگس همهساله از نیمه دوم سال آغاز و تا پایان بهمن و گاهی نیز نیمه نخست اسفند در بهبهان ادامه دارد.
گل نرگس علاوه بر زیبایی طبیعی شگفتانگیز دارای ارزش دارویی و صنعتی نیز است و با وجود این، این ظرفیت مهم اقتصادی و گردشگری همچنان از دید برنامهریزان مغفول مانده و جشنواره ملی گل نرگس بهانهای مناسب برای تماشای این گلهای زیباست.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان دارای یک مزرعه تحقیقاتی پژوهشی به مساحت ۵۲ هکتار است که بیش از ۳۲ هکتار آن قابلیت کشتهای دیم و آبی را دارد و با وجود امکانات، ادوات کشاورزی، نیروهای مجرب و اعضای هیئت علمی در رشتههای کشاورزی و دامپروری این روزها به سبب عدم نقدینگی کافی و قوانین دست و پاگیر اداری حال و روز چندان خوب و مساعدی را ندارد و اگر همتی از سوی مسؤلان امر میشد میتوانست با کاشت پیاز گل نرگس که یکی از کمهزینهترین گیاهان و گلهای معطر و خوشبو است، گیاهان دارویی در بخش درآمدزایی غیرشهریهای درخشان و چشمگیر عمل کند.
از آنجا که نیاز آبی گل نرگس در دوران استراحت و بعد از گلدهی به صفر میرسد، تنها از طریق نزولات آسمانی تغذیه میکند و سالانه از طریق تکثیر پیاز آن به روش پاجوشی ازدیاد پیدا میکند، بهترین و اقتصادیترین گیاه برای کاشت در مزرعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان است.
انتهای پیام/