واکسن سرطان به طور همزمان تومورهای مغزی را میکشد و از آن جلوگیری میکند
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، محققان بیمارستان بریگهام و زنان راهی برای استفاده از سلولهای سرطانی برای مبارزه با سرطان یافته اند. در مطالعهای که در Science Translational Medicine منتشر شد، تیم به رهبری خالد شاه نشان دادند که سلول درمانی آنها میتواند تومورهای ایجاد شده را از بین ببرد و ایمنی طولانی مدت را در مدل پیشرفته گلیوبلاستوما، نوعی سرطان مغز، ایجاد کند. این واکسن با آموزش سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از بازگشت سرطان عمل میکند. این نتایج دلگرم کننده است و نشان میدهد که این رویکرد ممکن است در درمان سرطان در انسان موثر باشد.
دانشمندان در حال استفاده از روش جدیدی برای تبدیل سلولهای سرطانی به عوامل قوی و ضد سرطانی هستند. در جدیدترین کار آزمایشگاه خالد شاه، MS، PhD، در بریگهام و بیمارستان زنان، یکی از اعضای موسس سیستم مراقبتهای بهداشتی Mass General Brigham، محققان یک رویکرد سلول درمانی جدید برای از بین بردن تومورهای ایجاد شده و ایجاد ایمنی طولانی مدت ایجاد کرده اند.
آموزش سیستم ایمنی بدن به گونهای که بتواند از عود سرطان جلوگیری کند. این تیم واکسن کشنده سرطان دوگانه خود را در مدل موش پیشرفته سرطان مرگبار گلیوبلاستوما آزمایش کردند و نتایج امیدوارکنندهای به همراه داشت. یافتهها در Science Translational Medicine منتشر شده است.
خالد شاه، MS، PhD، مدیر مرکز سلولهای بنیادی و ایمونوتراپی ترجمه (CSTI) و نایب رئیس، گفت: تیم ما یک ایده ساده را دنبال کرده است: گرفتن سلولهای سرطانی و تبدیل آنها به کشندهها و واکسنهای سرطانی. تحقیق در بخش جراحی مغز و اعصاب در بریگام و دانشکده پزشکی هاروارد و موسسه سلولهای بنیادی هاروارد (HSCI). ما با استفاده از مهندسی ژن، سلولهای سرطانی را تغییر کاربری میدهیم تا دارویی ایجاد کنیم که سلولهای تومور را میکشد و سیستم ایمنی را تحریک میکند تا هم تومورهای اولیه را از بین ببرد و هم از سرطان جلوگیری کند.
دانشمندان با تبدیل سلولهای تومور زنده به یک روش درمانی، یک استراتژی درمانی دو عملکردی را توسعه دادند. تیم شاه سلولهای تومور زنده را با استفاده از ابزار ویرایش ژن CRISPR-Cas۹ مهندسی کردند و آنها را تغییر دادند تا عامل کشتن سلولهای تومور را آزاد کنند. علاوه بر این، سلولهای تومور مهندسیشده برای بیان عواملی طراحی شدهاند که تشخیص، برچسبگذاری و به خاطر سپردن آنها را برای سیستم ایمنی آسان میکند و سیستم ایمنی را برای پاسخ طولانیمدت ضد تومور آماده میکند.
این تیم سلولهای تومور درمانی با مهندسی معکوس و تقویتشده با CRISPR (ThTC) را در گونههای مختلف موش آزمایش کردند، از جمله آنهایی که سلولهای مغز استخوان، کبد و تیموس مشتق شده از انسان را در خود داشتند و از ریزمحیط ایمنی انسان تقلید کردند. تیم شاه همچنین یک سوئیچ ایمنی دو لایه را در سلول سرطانی ایجاد کرد که در صورت فعال شدن، در صورت نیاز ThTCها را از بین میبرد.
واکسنهای سرطان یک حوزه تحقیقاتی فعال برای بسیاری از آزمایشگاهها هستند، اما رویکرد شاه و همکارانش متمایز است. این تیم به جای استفاده از سلولهای تومور غیرفعال، سلولهای تومور زنده را که دارای ویژگی غیرعادی هستند، تغییر کاربری میدهند. سلولهای تومور زنده مانند کبوترهای خانهدار که به قفس بازمیگردند، مسافتهای زیادی را در سراسر مغز طی میکنند تا به محل سلولهای تومور همکار خود بازگردند. تیم شاه با بهرهگیری از این ویژگی منحصر به فرد، سلولهای تومور زنده را با استفاده از ابزار ویرایش ژن CRISPR-Cas۹ مهندسی کردند و آنها را برای آزاد کردن عامل کشتن سلولهای تومور تغییر کاربری دادند. علاوه بر این، سلولهای تومور مهندسی شده برای بیان عواملی طراحی شدهاند که تشخیص، برچسبگذاری و به خاطر سپردن آنها را برای سیستم ایمنی آسان میکند و سیستم ایمنی را برای یک پاسخ ضد تومور طولانیمدت آماده میکند.
این تیم سلولهای تومور درمانی با مهندسی معکوس و تقویتشده با CRISPR (ThTC) را در گونههای مختلف موش آزمایش کردند، از جمله آنهایی که سلولهای مغز استخوان، کبد و تیموس مشتق شده از انسان را در خود داشتند و از ریزمحیط ایمنی انسان تقلید کردند. تیم شاه همچنین یک سوئیچ ایمنی دو لایه را در سلول سرطانی ایجاد کرد که در صورت فعال شدن، در صورت نیاز ThTCها را از بین میبرد. این سلول درمانی دوعملی ایمن، قابل اجرا و کارآمد در این مدلها بود که نقشه راه را به سمت درمان پیشنهاد میکند. در حالی که به آزمایش و توسعه بیشتر نیاز است، تیم شاه به طور خاص این مدل را انتخاب کرد و از سلولهای انسانی برای هموار کردن مسیر ترجمه یافتههای خود برای بیماران استفاده کرد.
شاه گفت: در تمام کارهایی که ما در مرکز انجام میدهیم، حتی زمانی که بسیار فنی است، ما هرگز از چشم بیمار غافل نمیشویم. هدف ما اتخاذ رویکردی نوآورانه، اما قابل ترجمه است تا بتوانیم یک واکسن درمانی و کشنده سرطان بسازیم که در نهایت تاثیری ماندگار در پزشکی خواهد داشت. شاه و همکارانش خاطرنشان میکنند که این استراتژی درمانی برای طیف وسیع تری از تومورهای جامد قابل استفاده است و تحقیقات بیشتر در مورد کاربردهای آن ضروری است.
انتهای پیام/