دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرکل سیاست‌گذاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری:

نیاز جامعه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

نیاز جامعه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است
مدیرکل سیاست‌گذاری فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جامعه امروز ایران در شرایطی است که بیش از هر زمان دیگری به آسمانی شدن نیازمند است. اساساً؛ شهید یک فردی آسمانی است، این فرد اگرچه بر روی زمین زندگی می‌کند اما مقید به ارزرش‌ها و صفاتی ست که خداوند او را به یک جایگاه آسمانی رسانده است.
کد خبر : 823458

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از خبرنگار دفاع‌پرس از مشهد، گرامیداشت اربعین شهیدان امنیت دانیال رضازاده و حسین زینال‌زاده و نیز مراسم وداع، تشییع و تدفین شهید گمنام دفاع مقدس؛ با حضور مسئولان و دانشجویان امروز در دانشکده فنی و حرفه‌ای شهید منتظری مشهد برگزار شد.

در این مراسم، محمدمهدی ذوالفقارزاده مدیرکل سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن گرامی‌داشت ایام فاطمیه و نیز یاد شهیدان امنیت دانیال رضازاده و حسین زینال­‌زاده طی سخنانی اظهار داشت: این مجلس منور به یادبود شهیدان شهیدان و دل‌ها وقلب‌های آماده جمع شده‌اند تا با چنین توجهاتی مسیر رشد و حرکت برای جامعه فراهم شود.

ذوالفقارزاده در ادامه با اشاره به اینکه جامعه امروز ایران در شرایطی است که بیش از هر زمان دیگری به آسمانی شدن نیازمند است، یادآور شد: اساساً؛ شهید یک فرد آسمانی ست. این فرد اگرچه بر روی زمین زندگی می‌کند، اما مقید به ارزرش‌ها و صفاتی ست که خداوند او را به یک جایگاه آسمانی رسانده است. کسانی که اهل آسمان می‌شوند طبق معارف قرآن و اهل بیت (ع)؛ زنده هستند، به تعبیر سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» فردی شهید است که قبل از شهادتش به این مقام رسیده باشد.

وی با بیان اینکه شهید با گذشت از جان و نَفس خود به چنین جایگاهی دست پیدا می‌کند، افزود: این آسمانی شدن میسور نیست مگر با اتصال به ساحت اهل بیت (ع) و ارزش‌های آنها. یک فرد به تنهایی نمی‌تواند چنین مسیری را بپیماید؛ چه بسا امروز راه نجات جامعه ما در همه ابعادش فقط به همین راهکار بسنده شود. ما بایستی مجدداً به اصل خود رجوع کنیم و در جایگاه و ارزش‌های اهل بیت (ع) مستقر شویم.

مدیرکل سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان صحبت‌های خود با اشاره به اینکه مقدمه همه مواردی که ذکرش رفت؛ عنصر معرفت است، تأکید کرد: معرفت گمشده و نیاز جامعه امروز ما هست. این روز‌ها از ابعاد سیاسی و اجتماعی زندگی اهل بیت (ع) زیاد سخن به میان می‌آید، اما از فضایل این بزرگواران که شیعیان باید از آن‌ها بهره‌ند باشند، چراکه قدرت شیعه به این موضوعات است، خیلی سخن گفته نمی‌شود.

در ابتدای این برنامه سید مولا خاتمی رئیس دانشگاه فنی و حرفه خراسان رضوی ضمن گرامیداشت یاد شهادت حضرت زهرا (س) و شهیدان، مخصوصاً شهدای امنیت؛ زینا‌ل‌زاده و رضازاده، اظهار داشت: اخلاق، ادب و انصاف حکم می‌کند که همواره یاد و خاطره شهدای عزیز جنگ تحمیلی، مدافع حرم، مدافع سلامت و شهدای مدافع امنیت را گرامی بداریم. روز گذشته؛ خانواده شهیدان امنیت؛ زینال‌زاده و رضازاده بر سر مزار فرزندان شهیدشان گفتند: این شهدا فقط به ما تعلق ندارند بلکه متعلق به همه ایران هستند.

خاتمی در ادامه صحبت‌های خود افزود: شهدا در همه برهه‌های تاریخی بزرگ‌انسان‌های آزاده‌ای هستند که ارزشمندترین سرمایه خود، یعنی جانشان را، فدای تثبیت امنیت و آرامش جامعه، احقاق حق و ایستادگی در برابر باطل کرده‌اند، بنابراین ما باید قدردانِ از خودگذشتی‌های این عزیزان باشیم.

وی با بیان اینکه نسبت به شهدا نباید نگاه سیاسی، قومیتی، فرهنگی، زبانی و نژادی داشت، تأکید کرد: به جهت فراهم‌سازی امنیت و آرامش برای کشور شهدای عزیز از هر قوم، نژاد، زبان و قشری؛ سمبل یا نماد گذشت، ایثار و فداکاری هستند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه خراسان رضوی در تبیین معنای شهید گفت: شهید به عزیزی اطلاق می‌شود که جان گران‌بهای خود را برای صیانت از ناموس و کیان کشور تقدیم می‌کند. در طول تاریخ همواره شهدا چراغ تابانِ راه هدایت و تعالی کشور بوده‌اند. همه مردم این سرزمین چه بدانند و چه ندانند؛ وام‌دار همیشگی شهیدان هستند.

وی در ادامه با اشاره به دو رویداد مهم تاریخی در تقویم دی‌ماه یادآور شد: تاریخ چهارم دی‌ماه؛ سالروز شهادت مظلومانه شهدای غواص عملیات کربلای چهار است. این شهدا با دست‌های بسته به شهادت رسیدند و ۳۰ سال بعد بازگشتند. علاوه بر این؛ سیزدهم دی ماه نیز یادآور شهادت سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» است.

خاتمی در تشریح ابعاد شخصیتی سپهبد سلیمانی اظهار داشت: دشمنان این مرز و بوم نه فقط از توانایی فرماندهی و نظامی این سردار شهید بلکه به همان اندازه از نگاه مردمی و اجتماعی ایشان نیز وحشت داشتند. سپهبد سلیمانی؛ جامعه را به صورت یک‌پارچه و مثل خانواده می‌دانست و آن را محور اتحاد و وحدت مردم قلمداد می‌کرد.

وی در پایان صحبت‌های خود گفت: دانشکده فنی شهید منتظری در طول دوران دفاع مقدس ۴۴ شهید و در ایام اخیر نیز ۲ شهید امنیت را تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران کرده است. این مکان از امروز افتخار میزبانی شهید گمنامی را خواهد داشت که پس از سال‌ها به وطن بازگشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب