دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به همت دانش‌بنیان‌ها محقق شد؛

حفاظت از اکوسیستم دریایی با سامانه بومی تصفیه آب توازن کشتی‌

حفاظت از اکوسیستم دریایی با سامانه بومی تصفیه آب توازن کشتی‌
یک شرکت دانش بنیان پیشتاز در حوزه ساخت و نصب سامانه‌های مدیریت آب توازن کشتی‌ها توانسته است سیستم مدیریت آب توازن طراحی و تولید کند.
کد خبر : 823394

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، با توجه به اینکه تخریب سیستم‌های دریایی و آب‌های سطحی موجب بروز صدمات غیرقابل جبرانی به محیط زیست می‌شود و این موضوع نگرانی‌های گسترده‌ای را را به دنبال داشته است. برای پیشگیری از صدمات ناشی از عبور و مرور کشتی‌ها «سازمان بین المللی دریانوردی» قوانینی را به منظور مدیریت آب توازن کشتی‌ها و کاهش پیامد‌های ناشی از آن وضع کرده است.

از سال ۲۰۲۴ میلادی تمامی شناور‌ها برای دریافت مجوز تردد در آب‌های بین المللی ملزم به استفاده از فناوری تصفیه آب توازن مورد تایید سازمان دریانوردی و استاندارد جهانی شدند. 

**تعریف آب توازن

کشتی‌های باربری برای حفظ ثبات و قابلیت مانور از سیستم‌های مختلفی در طول سفر استفاده می‌کنندکه یکی از این سیستم‌ها «آب توازن» است. آب توازن ممکن است حاوی ارگانیسم‌های متنوعی شامل باکتری‌ها، ویروس‌ها گیاهان و موجودات دریایی باشد که با کشتی قاره پیما در مسافت‌های طولانی حمل می‌شود و متعاقبا هنگام تخلیه آب در مقصد کشتی گونه‌های جدیدی به زیست بوم جدید وارد شده و منجربه آلودگی اب‌ها می‌شود. 

یک شرکت دانش بنیان پیشتاز در حوزه ساخت و نصب سامانه‌های مدیریت آب توازن کشتی‌ها توانسته است سیستم مدیریت آب توازن طراحی و تولید کند. این سیستم قادر به گندزدایی و ضدعفونی کردن ارگانیسم‌های مهاجم در آب ذخیره شده کشتی به کمک محلول‌های زیست کش است که با بهره گیری از فناوری‌های نوین نسبت به تولید دستگاه تصفیه آب توازن برای شناور‌ها از طریق فرآیند‌های الکتروشیمی اقدام نموده است؛ که از جمله مزایای فنی و اقتصادی محصول میتوان به کمک به حفاظت از اکوسیستم دریایی کشور و جلوگیری از خروج ارز و خودکفایی در تهیه این محصول اشاره کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب