گندزدایی از آب با کمک فناوری نانو
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، فارغ از مصرف شهری یا صنعتی همواره برای قابل مصرف شدن آب باید از یک عامل گندزدا استفاده شود؛ جلوگیری از رشد باکتریهای مضر و همچنین پیشگیری از انسداد لولههای انتقال آب بر اثر رشد جلبکها از جمله مواردی هستند که نیاز به گندزدایی آبها را به یک ضرورت تبدیل کرده است. در خصوص آب شهری یکی از رایجترین شیوههای گنزدایی استفاده از کلر است. هرچند با توجه به مضرات و خطراتی که گاز کلر به همراه دارد این روش در سالهای اخیر بسیار محدود شده است.
در فرآیند گندزدایی آبهای صنعتی نیز به دلیل خطراتی که انتشار گاز کلر میتواند در یک محیط صنعتی به همراه داشته باشد معمولا از کپسول کلر استفاده نمیشود. الکتروکلریناسیون فناوری جدیدی بر پایه پوشش نانو فلزی است که به عنوان موثرترین روش برای جایگزینی کپسولهای حاوی گاز کلر در فرایند گندزدایی آب مطرح است.
در این روش عملیات الکترولیزاسیون که توسط الکترولایزر و با استفاده از جریان الکتریسیته صورت میگیرد باعث بوجود آمدن نوعی گندزدا از تجزیه نمک موجود در آب میشودکه میتوان آن را مستقیما درون لولههای آب ورودی به تاسیسات شیرین سازی صنعتی و تزریق کرد. در خصوص آن دسته از کارخانجات و تاسیسات شیرین سازی که در نزدیکی دریا واقع شده باشند به راحتی میتوان از نمک موجود در آب دریا عملیات الکترولیزاسیون را امکان پذیر میباشد. اما برای مجتمعهای صنعتی دور از دریا ابتدا باید نمک مورد نیاز را به آب اضافه کرد. به این ترتیب با الکترولیز نمک گونهای از کلر گندزدا به وجود میآید که برای به کارگیری در محیطهای صنعتی مناسب است.
مزایای اقتصادی و فنی و استراتژیک این محصول شامل: جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها جلبکها ماهیها و سایر ابزیان و جانداران دریایی، امکان استفاده از آب شور دریا برای مصارف صنعتی و تاسیسات شیرین سازی، عدم نیاز به کپسول گاز کلر و مخاطات متعاقب آن و همچنین مقرون به صرفه بودن آن است.
انتهای پیام/