جستوجوی کاوشگر استقامت در مناطق ناشناخته مریخ +عکس
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ماهوارههای در حال چرخش در اطراف کره زمین و سایر کاوشگرهای فضایی که در نقاط مختلف منظومه شمسی حضور دارند در هر لحظه تصاویر زیبایی را از سیاره آبی و سایر اجرام آسمانی ثبت و ارسال میکنند. معمولاً سازمانهای فضایی هر هفته مجموعهای از بهترین تصاویر ثبت شده به وسیله ماهوارهها و یا فضانوردان مستقر در ایستگاه بینالمللی فضایی را برای عموم مردم منتشر میکنند. در ادامه تعدادی از عکسهای گرفته شده از زمین و سایر سیارههای منظومه شمسی در یک هفته اخیر را مشاهده میکنید:
شاید تصویر فوق در نگاه اول ابری ترسناک در اعماق فضا به نظر برسد، ولی در واقع این عکس مربوط به یکی از موشکهای شرکت اسپیسایکس است. این تصویر لحظه پرتاب موشک فالکون ۹ را نشان میدهد. موشک فالکون ۹ چندی پیش به همراه یک کاوشگر ژاپنی برای انجام مأموریتی روی ماه به سمت قمر زمین پرتاب شد. این عکس دقیقاً در زمانی ثبت شده که موشک در حال حرکت به سمت فضا است.
سیاره مریخ مملو از ویژگیهای عجیب و قابل تأمل است. در تصویر بالا تعدادی دایره روی سطح مریخ دیده میشود که دانشمندان آنها را «تخم مرغ سرخ شده» نامیدهاند. این تصویر به وسیله مدارگرد ناسا ثبت شده و پستی و بلندیهای سیاره سرخ در آن مشهود است. یکی از برجستهترین ویژگیهای سیاره مریخ ظاهر شدن لکههای تیره رنگ تخم مرغ سرخ شده است که تنها در فصل زمستان ظاهر میشود. علت پدیدار شدن این لحظههای تبدیل مستقیم یخ به گاز است.
جدیدترین تصویر ارسالی از مدارگرد اکسپرس آژانس فضایی اروپا برجستگیهای پوشیده از یخ در قطب جنوب مریخ را نشان میدهد. این تصویر در شرایطی ثبت شده است که با گرمتر شدن دمای هوا در مریخ، یخها به تدریج به گاز تبدیل میشوند. این عکس با استفاده از دوربینهای قدرتمند موجود روی مدارگرد اکسپرس ثبت شده است.
مریخنورد اینسایت پس از اتمام مأموریت خود در آستانه بازنشستگی قرار گرفته و حالا آخرین تصاویر را از سطح سیاره مریخ ثبت میکند. ارتباط ناسا برای چند ماه با این کاوشگر قطع شده بود و سرانجام چندی پیش این ماشین فضایی عکس بالا را به زمین مخابره کرد. در این تصویر یکی از قسمتهای این کاوشگر با پوششی ضخیم از گرد و غبار مریخ دیده میشود. کاوشگر اینسایت هم اکنون با مشکل کمبود انرژی مواجه است. زمانی که این کاوشگر در سال ۲۰۱۸ به مریخ رسید پیشبینی شده بود عمر آن بیش از ۴ سال باشد، ولی به نظر میرسد چنین پیشبینی به اندازه کافی دقیق نبوده است.
ماهواره لندست ۹ در یکی از چرخشهای خود به دور کره زمین تصویری جالب از آتشفشان سمرو در کشور اندوزی ثبت کرده است. ماهواره لندست ۹ در هنگام ثبت این تصویر بیش از ۷۷۰ کیلومتر از زمین فاصله داشته است. با وجود اینکه یک سال از زمان فوران آتشفشان سمرو میگذرد، ولی هنوز گذازههای آتشفشانی به همراه دود غلیظ از دهانه این کوه خارج میشود. دود خارج شده از این کوه آتشفشانی گاهی تا ارتفاع ۱۵ کیلومتر به سمت آسمان میرود.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/