دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 ارديبهشت 1395 - 12:56

صادرات دستگاه صنعتی الکتروریسی ایرانی به کره‌جنوبی

شرکت دانش‌بنیان فناوران نانومقیاس، تولید‌کننده دستگاه‌های الکتروریسی در مقیاس‌های آزمایشگاهی، نیمه‌صنعتی و صنعتی، موفق به صادرات دستگاه صنعتی الکتروریسی برای تولید نانوالیاف به کشور کره‌جنوبی شد.
کد خبر : 82221

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، شرکت دانش‌بنیان فناوران نانومقیاس، تولید‌کننده دستگاه‌های الکتروریسی در مقیاس‌های آزمایشگاهی، نیمه‌صنعتی و صنعتی، موفق به صادرات دستگاه صنعتی الکتروریسی برای تولید نانوالیاف به کشور کره‌جنوبی شد. مراسم رونمایی از این دستگاه جهت انتقال به کشور کره‌جنوبی با حضور دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، برگزار شد.


دکتر رضا فریدی مجیدی، عضو هیئت علمی دانشگاه و مدیرعامل شرکت فناوران نانومقیاس، گفت: «دستگاه الکتروریسی به عنوان نخستین خط تولید صادراتی نانو‌الیاف، در بازه زمانی شش ماهه در این شرکت ساخته شده است و در اول اردیبهشت‌ماه با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، دستگاه رونمایی و به کره‌جنوبی منتقل شد».


وی در خصوص شرکت کره‌ای که این دستگاه صنعتی را خریداری کرده است، افزود: «شرکت‌کره‌ای، فعال در حوزه تولید ماسک و فیلترهای صنعتی و نیمه‌صنعتی است و این دستگاه را با هدف پوشش‌دهی فیلترها و افزایش کارایی فیلترها کلی و عام (مانند فیلترهای خودرو، نیروگاهی، صنعتی و ماسک‌های تنفسی) خریداری کرده‌ است».


فریدی مجیدی خاطر نشان کرد: «متقاعد کردن خریدار کره‌ای با توجه به اینکه دستگاه در حوزه‌ فناوری نوین است کاری بسیار دشوار بوده است ولی نهایتا با محرز شدن کارایی و توانایی بالای دستگاه این خرید نهایی، دستگاه ساخته و صادر شده است».


مدیر‌عامل شرکت فناوران نانومقیاس در خصوص نحوه عملکرد این سیستم افزود: «با استفاده از خط تولید صنعتی نانوالیاف می‌توان نانوالیاف مورد نیاز برای کاربردهای متنوع را در مقیاس صنعتی تولید کرد، با استفاده از این خط تولید، پوشش انواع نانوالیاف روی سابستریت‌های مختلف برای تولید محصولات جدید در مقیاس صنعتی امکان‌پذیر است».


وی ادامه داد: «طی فرایندی در این دستگاه که فرایند الکترواسپینیگ است محلول پلیمر تبدیل به نانو‌الیاف و این نانو‌الیاف بر‌کاغذ فیلتر کشیده می‌شوند، این فرایند سبب افزایش کیفیت‌، کارایی و بازده‌ بالا و قابل ملاحظه در فیلتر‌ها می‌شود. همچنین این سیستم بسته به تعداد واحدهای الکتروریسی و میزان پوشش نانوالیاف قابلیت پوشش‌دهی ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متر مربع را دارد».



دکتر فریدی مجیدی با بیان اینکه دستگاه الکتروریسی در انواع دستگاه‌های آزمایشگاهی و صنعتی طراحی و ساخته شده است، اظهار کرد: «در حال حاضر نمونه صنعتی دستگاه الکتروریسی در کارخانه‌های آزاد فیلتر‌، بهران فیلتر و سها و نمونه‌های آزمایشگاهی آن توسط حدود ۱۵۰ آزمایشگاه دانشگاهی و پژوهشی خریداری و راه‌اندازی و بهره‌برداری می‌شود».


همچنین با استفاده از این دستگاه محصولاتی چون ماسک‌های تنفسی، نانو‌فیلترهای صنعتی - که در حدود ۲۰ نیروگاه کشور کاربردی شده و بهره‌برداری می‌شود- و چند محصول دیگر در کشور تولید و تجاری‌سازی شده‌اند.


گفتنی است، با نشاندن یک لایه از نانو‌فیبر روی ماسک‌ها بدون آنکه موجب افت تنفس افراد شود، از ورود ۹۰ درصد آلودگی‌ها به سیستم تنفسی افراد جلوگیری می‌‌شود.


وی همچنین در خصوص برنامه‌های آینده شرکت فناوران نانو مقیاس گفت: «ارتقاء محصولات و پیدا کردن محصولات و دانش فنی محصولات جدید از جمله انواع پوشش‌ها و الیاف در تولید البسه با ویژگی‌های خاص و صادرات به دیگر کشورها از جمله برنامه‌ها آینده این شرکت است».


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب