دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 دی 1401 - 11:37
در راستای قانون جهش تولید دانش‌بنیان؛

۱.۴ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی با توسعه زیست‌فناوری

۱.۴ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی با توسعه زیست‌فناوری
امروز دیگر پول، سرمایه، تجارت و منابع طبیعی؛ معیار و ملاک درستی برای تعیین توسعه‌یافتگی کشورها نیست و چند سالی است که میزان دسترسی و بومی‌سازی فناوری‌های پیشرفته را در این امر دخیل می‌دانند.
کد خبر : 821809

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، یکی از این فناوری‌های پیشرفته که نقشی مهم در توسعه کشور‌ها دارد؛ فناوری‌های زیستی هستند که کارشناسان از آن به عنوان راهی برای رسیدن به توسعه پایدار از طریق ارتقای تولید کمی و کیفی مواد غذایی و دارویی کافی یاد می‌کنند.

خواستگاه توسعه پایدار، حفاظت از حیات بشر و پایداری منابع طبیعی برای نسل حاضر و نسل‌های آینده است. این مفهوم به دنبال مدیریت و کنترل بحران‌های کنونی و پیش رو است تا بشر بتواند از گذرگاه‌های سخت تاریخی به سلامت عبور کند. زیست فناوری هم یکی از حوزه‌های کارآمد در این زمینه است که توانمندی و ظرفیت خود را در زمان بروز بحران‌های مختلف به اثبات رسانده است. نمونه بارز آن روز‌های درگیری با شیوع بیماری کرونا بود که اگر فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان نبودند و به تولید دارو‌ها و تجهیزات ورود نمی‌کردند؛ دنیا به سمت و سویی خطرناک و هشداردهنده حرکت می‌کرد.

در ایران نیز بلافاصله پس از شناسایی موارد اولیه این بیماری؛ تلاش‌ها برای تولید دارو و واکسن‌های کاربردی در این زمینه آغاز و با حمایت‌های صورت گرفته به نتیجه رسید و امروز ایران به یکی از کشور‌های فائق آمده بر بیماری کرونا شناخته می‌شود و آمار‌ها به سمت نزولی شدن سیر می‌کند. این اتفاق هم نتیجه تلاش و همت مجموعه‌های دانش‌محور و حمایت‌های صورت گرفته از تولید محصولات و ارائه خدمات مبتنی بر فناوری‌های زیستی است.

این تلاش‌ها ایران را به کشوری پرچمدار و صاحب برند در عرصه زیستی بدل کرده است. ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری هم به عنوان یکی از نهاد‌های موثر در در این زمینه؛ با نقش آفرینی درست و به کارگیری توانمندی‌های دانشی و تخصصی توانسته با کاهش 1.4 میلیارد دلاری ارزبری، کمک بسیاری به دولت و پیشرفت زیست‌فناوری در کشور کند.

همچنین گزارش‌های موجود گواهی می‌دهد که ایران از نظر تولید محصولات زیستی جزء ۵ کشور اول آسیا قرار دارد و تلاش‌ها در این راستا است تا این جایگاه ارتقا یابد و زیست فناوران کشورمان در رقابت‌های بین‌المللی؛ موفقیت‌های درخورتری را کسب و اقتصاد‌های بزرگ‌تری را خلق کنند. شاید قانون جهش تولید دانش‌بنیان را بتوان بهترین مسیر برای تحقق این هدف راهبردی و مهم در کشور و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود علمی و تخصصی در کشور دانست.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب