دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم:

طرح یارانه تجاری سازی فناوری با حمایت ۵ میلیاردی در دستور کار قرار دارد

طرح یارانه تجاری سازی فناوری با حمایت ۵ میلیاردی در دستور کار قرار دارد
خیرالدین گفت: طرح یارانه تجاری سازی فناوری با سقف حمایت ۵ میلیارد ریالی برای دانش‌بنیان‌ها در هر قراردادنهایی در دستور کار وزارت علوم قرار دارد.
کد خبر : 820295

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بیست و سومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور با حضور محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم در سالن همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.

علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در این مراسم با اشاره به اینکه در شاخص های جهانی نوآوری رتبه ۱۵ در دنیا و رتبه اول را در بین کشورهای منطقه دارا هستیم خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۴ رتبه ۱۲۰ را داشتیم در سال ۲۰۲۱ به رتبه ۶۰ و در حال حاضر ۵۳ و امیدواریم با تلاش پژوهشگران به رتبه ۱۵ دست پیدا کنیم.

وی در ادامه در گزارشی که از نمایشگاه هفته پژوهش که با مدیریت پارک و علم و فناوری گیلان برگزار شد، گفت: اتفاق بسیار خوب حضور ۸ اتحادیه های انجمن های علمی دانشجویی در این رویداد بود که جا دارد از حضور این دانشجویان تقدیر کنیم و پس از این، این انجمن‌ها را انجمن‌های علمی فناوری نامگذاری می‌کنیم.

وی افزود: ۲۰۰ طرح از تمامی استان‌ها شرکت داشتند. بیشتربن طرح‌ها را در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات داشتیم. 

خیرالدین اظهار کرد: بیش از ۳۲۲ تفاهم نامه با ارزش ریالی ۵۹۷۰ میلیارد ریال امضا شد. پارک‌های علم و فناوری بیشترین تفاهم نامه را امضا کردند. در فرایند بررسی فناوران و نوآوران برتر ۴۳ پرونده ارسال شد پس از داوری ۱۸ نفر انتخاب شدند.

وی افزود: بحث تجاری سازی چالشی است که در رابطه با فناوران مستقر در پارک‌های علم و فناوری داریم و باید رفع شود. طرح یارانه تجاری سازی فناوری را در دستور کار داریم و با سقف حمایت ۵۰۰ میلیون تومان از طرح‌ها با قرارداد نهایی حمایت می‌کنیم. پیش بینی می شود که ۳۰ درصد این تفاهم‌نامه‌ها تبدیل به قرارداد نهایی شود.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در ادامه با اشاره به اینکه وزارت علوم ۳۵ هزار شغل دانش بنیان در سال گذشته ایجاد کرده است، گفت: راهبرد ما آموزش و کارآفرینی و ترویج فرهنگ کارافرینی است در این راستا طرح ملی ترویج کارآفرینی را پیشنهاد دادیم. یک میلیون تومان اعتبار به دانشجو اعطا می‌شود. تا زمانی که طرح به نتیجه نرسد برای طرح بعدی اعتباری نمی‌دهیم. زیرا بسیاری از طرح ها خاتمه نیافته و نیمه کاره بر زمین مانده است. اعتبار طرح بعدی ۱۰۰ میلیون تومان است.

خیرالدین با اشاره به اینکه تجاری سازی و طرح دستیار فناوری را به مرحله اجرا رسانده‌ایم، خاطرنشان کرد: طبق آمار ۲۱۸۰ دانشجو در فاز اول با همت وزارت علوم و نیز مشارکت معاونت فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری جذب پارک‌ها شده اند. هر فاز ۳۶۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.

وی افزود: بیشترین تقاضا در مقطع کارشناسی ارشد است. ۲۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تاکنون بالغ بر ۱۳ میلیارد ریال آن تامین شده است. دانشجویان ۶ ماه همزمان با تحصیل حقوق می‌گیرند.هم دانشجویان کار یاد می‌گیرند هم واحد‌های فناور ما که نیرو ندارند و نیازمند نیروی متخصص هستند نیرویشان تامین می‌شود. 

خیرالدین با انتقاد نسبت به عدم تخصیص اعتبارات قانونی اظهار کرد: بر اساس تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱، حدود ۷۰۰ میلیارد تومان برای کمک به دانشگاه و پژوهشگاه‌ها باید اختصاص می‌یافت که تاکنون ریالی اختصاص نیافته است.

وی با بیان اینکه استان‌ها موظف هستند ۱۰ درصد از اعتبارات تملیکی را در حوزه فناوری هزینه کنند، گفت: برخی استان‌ها در این زمینه اقدام کردند انتظار می‌رود باقی استان‌ها نیز در این زمینه تلاش‌هایی صورت دهند.

معاون وزیر علوم به ظرفیت‌های قانون جهش تولید اشاره کرد و گفت: بر اساس این قانون هر اعتباری که از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری شود، مشمول معافیت مالیاتی می‌شود.

خیرالدین در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر آن اگر بخش‌های صنعتی با شرکت‌های فناور قراردادهای تحقیق و توسعه امضا کنند مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند.

انتهای پیام/

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب