جمهوری اسلامی حکومت شرمندهای نیست و دستاوردهای فراوانی دارد
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، نمایندگانی از تشکلهای دانشجویی در برنامه «بدون توقف» شبکه سه سیما به بحث در زمینه موضوعاتی از جمله اهمیت مطالبهگری و آرمانگرایی جنبشهای دانشجویی، مخرج مشترک نداشتن تشکلهای دانشجویی با دشمن و همچنین نقش تشکلها در تزریق امید بین جوانان و دانشجویان پرداختند.
در بخشی از اين برنامه محسن نراقی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی با اشاره به اینکه همان گونه که مقام معظم رهبری میفرمایند روحیه و هویت دانشجو مطالبهگری است، اظهار کرد: یعنی مطالبهگری و آرمانگرایی جزء لاینفک جنبشهای دانشجویی است، که در اعلام موضعهای تشکلهای دانشجویی نیز آن را میبینید.
وی ادامه داد: اما بعضی از مسؤلان با این اعلام موضعها موافق نیستند و زمانی که میخواهید مطالبهگری کنید میگویند تشکلها فقط غر میزنند و اعتراض میکنند و راهکاری ندارند که این نگاه غلط است، چون این اعتراض نسبت به یک مسئله و معضل است، گاهی تشکلها میتوانند راهکار بدهند و گاهی نمیتوانند و فقط مجبورند که معضل را نشان داده جامعه و مسؤلان را نسبت به آن موضوع واقف کنند.
این فعال دانشجویی در خصوص اینکه برخی میگویند تشکلهای دانشجویی با دشمن مخرج مشترک دارند و همان موضوعات را بیان میکنند، اظهار کرد: این موضوع که نباید مخرج مشترک با دشمن داشته باشیم درست است، اما گاهی موضوعی مطرح میشود که همه از رهبری تا رئیسجمهور و ائمه جمعه آن را مطرح میکنند و تشکل دانشجویی هم آن را فریاد میزند بعد بیبیسی هم همان حرف را میزند این که دیگر مخرج مشترک با دشمن نیست.
نراقی با اشاره به اینکه مخرج مشترک زمانی پیدا میشود که یک حرف حق و درستی را شما در زمان نابجایی میزنید که باعث سوءاستفاده دشمن میشود، گفت:، اما این را هم نباید تعمیم به همه موارد داد، لذا ما به عنوان تشکل دانشجویی باید مراقب باشیم که دچار انتزاع نشویم یعنی خودمان را نسبت به این مسائل مماس کنیم و درگیر پیشنهاداتی که تحققش ممکن نیست نشویم.
وی همچنین اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات تشکلها این است که از مطالبهگری آرمانی نسبت به مسؤلان فاصله گرفتیم، علتش هم شاید ناکارآمدی برخی از مسؤلان است، در واقع گاهی نسبت به آن چیزی که انقلاب اسلامی برای آن شکل گرفته یعنی تمدن نوین اسلامی نیز غفلت میکنیم و همگی فراموش میکنیم که دولت باید به سمت آن حرکت کند. علتش هم این است که آنقدر مسائل زیاد است که این موضوعات کلان مغفول واقع میشوند.
در ادامه برنامه محمدصالح ترکمان، دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه نیز به موانع مطالبهگری تشکلهای دانشجویی اشاره کرد و یادآور شد: برخی از دانشجویان عدم مطالبهگری خود را امید نداشتن به اصلاح عنوان میکنند، گاهی هم افرادی که مطالبهگری میکنند عملا با مواجهه قانونی و سلبی روبرو میشوند و این امکان اصلاح و مطالبه را میگیرد.
وی در خصوص اینکه «تشکلها چقدر میتوانند در بین جوانان و دانشجویان پمپاژ امید میکنند» گفت: به نظر من امید یک حس یا تصویری است که ناظر به آینده احساس تغییر در شما به وجود میآورد، یعنی امید آن احساس تغییر و اصلاح بوده و وظیفه تشکل ایجاد همین امید است، آن زمان است که اصل نقد امیدآفرین میشود، اصل مطالبهگری امیدآفرین میشود و زمانی ناامیدی ایجاد میشود که من مطالبهای انجام میدهم، اما آن مسؤل امر امکان تغییر و اصلاح را میبندد و مخاطب میگوید دیگر برای چه امیدوار باشم.
در بخش دیگری از برنامه امیررضا بخشیپور، دبیر اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان نیز تصریح کرد: اینکه نتوانیم از دستاوردها صحبت کنیم هم باعث ناامیدی میشود، زمانی میتوانیم امیدواری را به وجود بیاوریم که در کنار اینکه به مسؤلان نشان میدهیم راه اصلاح باز است از آن طرف هم ذکر کنیم چه راهی طی شده و چه کاستیها و مشکلاتی داشتیم، البته اقداماتی در این زمینه از طرف تشکلهای دانشجویی شده، اما این اقدامات کافی نیست.
وی در پایان تأکید كرد: جمهوری اسلامی حکومت شرمندهای نیست و دستاوردهای بسیاری داشته، در همین فضای بینالملل، کشوری هستیم که امنیت خودمان را خودمان تأمین میکنیم، در حوزههای اقتصادی، محرومیتزدایی و مسائل اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی کم دستاورد نداشته و تشکلهای دانشجویی به آن اندازهای که حداقل در دهه اخیر روی مشکلات دست گذاشتند روی دستاوردها نگذاشتند.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/