افزایش ۱۶ برابری قیمت مواد اصلی خشکشوییها
ابوالفضل رجب زاده نوجه دهی، رئیس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی تهران در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، تعداد واحدهای فعال حوزه خشکشویی در تهران را ۱۱۰۰ واحد فعال اعلام کرد و گفت: گرانی مواد اولیه، انرژی، مالیات و بیمه عوامل اصلی افزایش قیمت نهایی خدمات خشک شویی و لباس شویی است. این در حالی است که این تغییرات قیمتی موجب کاهش تعداد مشتریان می شود.
وی با بیان اینکه تورم در نهادههای ارائه خدمات، رابطه مستقیمی با میزان تقاضا دارد، ادامه داد: کاهش میزان تقاضا برای خدمات خشکشویی موجب رکود در این بخش خدماتی می شود.
به گفته رئیس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی تهران در زمان کرونا فشارهای زیادی به بخش خدمات خشکشویی و لباسشویی وارد شد، زیرا بین مردم تفکر غلطی رایج شده بود مبنی بر اینکه امکان دارد لباسها هنگام شستن آلوده به ویروس کرونا شوند، اما واقعیت این است که مواد مورد استفاده در خشکشوییها و میزان حرارتی که هنگام شستن و خشک کردن لباس وجود دارد، امکان آلودگی را بسیار پایین میآورد و ابتلا به ویروس کرونا از طریق لباس را تقریبا غیرممکن میکند.
رجب زاده نوجه دهی تصریح کرد: ماده اصلی مورد استفاده در خشکشویی ها پرکلرواتیلن است که از بشکهای ۳ میلیون تومان به بشکهای ۴۵ تا ۵۰ میلیون رسیده است. این افزایش قیمت در نهادههای ارائه خدمات ضرر زیادی به واحدهای خشکشویی و لباسشویی میزند چرا که مشتریان خشکشویی و لباسشویی امکان تحمل افزایش قیمت را ندارند.
**مواد لکه بر خشک شویی ها و لباس شویی ها وارداتی است
وی با اشاره به اینکه کشورهای تولیدکننده ماشین آلات خشکشویی اغلب ایتالیایی و آلمانی هستند، توضیح داد: دستگاههای خشکشویی به ندرت در ایران تولید میشود، اما دستگاههای آب شویی، خشک کن، پرس اتو و دیگ بخار در ایران تولید میشوند.
این فعال حوزه خدمات تعداد واحدهای تعطیل شده به سبب کاهش تقاضا را ۲۰ تا ۲۵ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: واحدهای خشک شویی و لباسشویی نیز در قسمت شست و شو از شوینده هایی استفاده میکنند که در فروشگاهها رایج است و خانوار از آن استفاده میکنند. به همین سبب هر نوع گرانی در مواد شوینده، قیمت خدمات ارائه شده در بخش خشک شویی و لباسشویی را تحت تاثیر قرار میدهد.
رجب زاده نوجه دهی با تاکید بر اینکه همه مواد لکه بر مورد استفاده واحدهای خشکشویی وارداتی بوده و مدتی است که وارد کشور نمیشود، گفت: به علت حجم پایین گردش مالی واحدهای خشکشویی، شرکتهای دانش بنیان برای افزایش بهره وری و کیفیت واحدهای خشک شویی و لباسشویی ورود نمیکنند و شرکتی در این زمینه سرمایه گذاری نمیکند. برای نمونه میتوان به تعداد زیاد شرکتهای فناورانهای که قصد داشتند خدمات واحدهای خشک شویی و لباسشویی را به صورت اپلیکیشن ارائه دهند و ورشکست شدند، اشاره کرد.
رئیس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی درباره میزان ضدعفونی شدن لباسها در خشکشوییها توضیح داد: واحدهای خشک شویی و لباسشویی از مواد پرکلرواتیلن استفاده میکنند که بهترین ماده برای ضدعفونی کردن است و بیشتر هم وارداتی بوده و با استانداردهای سختگیرانهای از هلند و آمریکا وارد میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/