پنجاه و دومین جشنواره بینالمللی فیلم رشد به ایستگاه پایانی رسید
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی خبرگزاری آنا، آیین پایانی پنجاه و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد شامگاه امشب(یکشنبه سیزدهم آذرماه) در سینما فلسطین برگزار شد.
در این مراسم که با حدود چهل دقیقه تأخیر آغاز شد علاوه بر جمعی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صداوسیما، وزارت آموزش و پرورش، رایزنان فرهنگی کشورهای مختلف نیز حضور دارند. برگزیدگان این دوره از جشنواره در قالبهای فیلمهای داستانی، مستند، پویانمایی، وبسری و فیلمنامه معرفی خواهند شد. رقابت این دوره از جشنواره در سه بخش بینالملل، معلمان و دانشجومعلمان فیلمساز و بخش دانشآموزان فیلمساز انجام شده است.
تقدیر از خانواده شهید عباس بابایی به بهانه حضور فیلم «عباس» در بخش بینالملل این دوره از جشنواره، از برنامههای ویژه مراسم اختتامیه است . همچنین علاوه بر نمایش فیلمهای منتخب این دوره، از برگزیدگان نهادها و دستگاهها نیز تقدیر می شود. امسال ستاد اقامه نماز، معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جبهه فعالان مردمی جمعیت جوایزی ویژه به فیلمهای برگزیده خود اهدا خواهند کرد. همچنین اهدای نشانهای ویژه «ایثار و فداکاری» (شهید علی لندی)، «مقام معلم» و «مدرسه، مبدا پیشرفت» از دیگر برنامههای این مراسم است.
مدرسه هویتساز، خانواده و جوانی جمعیت و دانش آموزان فیلمساز از بخشهای اصلی این دوره از جشنواره بود.
** ضرورت تجهیز به زبان تصویردر روزگار فعلی
در ابتدای این مراسم معاون وزیر ورئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که عصری که در آن به سر میبریم، عصر تصویر است و باید به زبان تصویر مجهز شد افزود: تنوع بخشی به ابزارهای آموزش یکی از مهمترین راهبردهای تثبیت تربیت است.
حجتالاسلام علی لطیفی عنوان کرد: یکی از راههای میان بر برای آموزش، استفاده از تصویر و سینما است. ما قدردان هنرمندان و سینماگران قدردان هستیم که به ما کمک میکنند تا آموزش و تربیت را شکلی نوین ببخشیم.دانش آموزان در این جشنواره تنها فیلم نمیدیدند بلکه با آن درگیر میشدند و خودِ آن فیلم را زندگی میکردند.آنها قبل و بعد از فیلم دیدن به محتوای آن فیلم میاندیشیدند.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در این دوره ظرفیتی فراهم شد تا دانشآموزان فیلم را بازی کنند و انشالله بعد از جشنواره نیز این روش ادامه خواهیم داد تا شرایطی فراهم شود تا دانشآموزان با آنچه در فیلم میگذرد ارتباط برقرار کنند.
وی گفت: سینما را باید به مثابه یک موقعیت مهم تربیتی و یادگیری فهم کنیم و آن را در جامعه معاصرمان احیا کنیم؛ امیدواریم این جشنواره فرصتی باشد برای این امر مهم.
لطیفی با یادآور شدن این موضوع که تبدیل شدن فیلم به فیلم بازی از جمله نوآوریهای این دوره از جشنواره فیلم رشد بود، اظهار کرد: تجربه فیلم بازی و ترکیب فیلم با فعالیتهای تربیتی یک تجربه دلنشین است؛ از تمام کسانی که دغدغه تربیتی دارند تقاضا دارم در این موضوع به میدان بیایند و ما را همراهی کنند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: نوآوری دیگر ما در این دوره این بود که سعی کردیم جشنواره را از پدیدهای نقطهای به نقطه اوج برای یک فرایند تبدیل کنیم. ما امروز پایان این دوره از جشنواره را جشن میگیریم و فعالیت خود را برای آغاز فرایند جشنواره پنجاه و سوم انجام میدهیم.
وی با بیان این که امروز پایان پنجاه و دومین دوره جشنواره و آغاز فرایند اجرایی پنجاه و سومین دوره آن را جشن میگیریم تاکید کرد: شمار قابل توجهی از معلمان و دانشجو معلمان با استعداد، در این راه قدم گذاشتهاند که میتوانند عناصر تحقق اهداف سینمای کودک و نوجوان و سینمای تربیتی باشند.
** جشنواره رشد به دنبال تولید باشد
شفیع آقامحمدیان، رئیس هیات داوران پنجاه و دومین دوره جشنواره فیلم رشد با بیان این که مسئولان این دوره تلاش کردهاند اتفاقی جدی در عرصه فرهنگ و هنر کشور به وجود آورند اظهار کرد: اگر با جشنواره رشد درست برخورد شود میتوان آن را ابزاری برای جهاد تبیین در نظر گرفت.
وی اضافه کرد: جشنواره رشد باید در طول سال با هنرمندان تعامل داشته باشد و اهداف خود را برای آنان تبیین کند.آقامحمدیان تصریح کرد: برای آن که این جشنواره بتواند بالنده باشد، باید به تولید مشغول شود و اهداف خود را با زبان فیلم با مردم به اشتراک بگذارد.وی عنوان کرد: جشنواره رشد باید یک آموزشگاه سینمایی داشته باشد و نیروهایی را در تمام سنین در آن تربیت کند.
** تقدیر از برگزیدگان
درادامه و پس از صحبتهای کوتاه شفیع آقامحمدیان به عنوان رئیس هیئت داوران پنجاه و دومین جشنواره بینالمللی فیلم رشد، از منتخبان بخشهای مختلف جشنواره تقدیر به عمل آمد.
فیلمهای برگزیده بخش بینالمل
لفیلمهای داستانی بلند«دختر ایران» به کارگردانی سیدجلال اشکذری از ایران، برنده تندیس زرین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی
«برمیگردم» به کارگردانی مرتضی آتشزمزم از ایران، برنده تندیس سیمین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی
«بچههای دشت» به کارگردانی اسماعیل مسعودی از ایران، برنده دیپلم افتخار و جایزه نقدی
«سوییپر» به کارگردانی امین شجاعی از ایران، برنده لوح تقدیر و جایزه نقدی
«KUKBE» به کارگردانی کارونا ویشوانا از هندوستان، برنده لوح تقدیر و جایزه نقدی
هیئت داوران فیلمهای بلند داستانی پنجاهودومین جشنواره بینالمللی فیلم رشد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره زندهیاد علی سلیمانی، لوح تقدیر و جایزه بخش بازیگری را برای بازی در فیلم «سوییپر» به خانواده محترم ایشان تقدیم کرد.
همچنین هیات داوران بخش فیلمنامه پس از بررسی شش اثر راهیافته به بخش مسابقه، لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش را به آقای عبدالحسین عبدینویسنده فیلمنامه «جوزف» اهدا کرد.
جایزه وبسری نیز به «پوتی هزارپای پر دردسر» اثر شهرام میرصادقی رسید.
فیلمهای داستانی کوتاه
«آرام» به کارگردانی روحالله فخرو از ایران، برنده تندیس زرین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی
«تشک» به کارگردانی آرش حسنپور از ایران و «جای خالی» به کارگردانی نسیم اسدپور از ایران، مشترکا برنده تندیس سیمین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی
هیات داوران این بخش ضمن تجلیل از فیلمهای کوتاه «دادگاه رسمی است»، «عباس» و «حضور و غیاب»، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را مشترکا به «ایستادن روی پای راست» به کارگردانی وحید اسلامی از ایران و «Subuh» به کارگردانی Achmad Rezi Falevie از اندونزی اهدا کرد.
فیلمهای پویانمایی
«آسمان دوست داشتنی» به کارگردانی آقای امیر مهران از ایران، برنده تندیس زرین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی
«زمین بازی» به کارگردانی سمانه اسدی از ایران، برنده تندیس سیمین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی
«دشت گلهای زرد» به کارگردانی حسین آقامحمدی از ایران، برنده دیپلم افتخار و جایزه نقدیMouse House
به کارگردانی Timon Leder از اسلوونی، برنده دیپلم افتخار
The Pillar Of Strength به کارگردانی Ayie Ibrahim از مالزی، برنده دیپلم افتخار
Quma & the Beasts به کارگردانی Santi Erligh از آرژانتین، برنده دیپلم افتخار
فیلمهای مستند بلند
«فرشتگان میلا» به کارگردانی آناستازیا تروفیمووا از روسیه، برنده تندیس زرین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی
«مرگ پشت دیوارهای سبز» به کارگردانی مهدی زمانپور کیاسری از ایران، برنده تندیس سیمین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی
«ناهما» به کارگردانی مسعود میرزایی از ایران، برنده دیپلم افتخار و جایزه نقدی
لوح تقدیر و جایزه نقدی به خاطر ترویج فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی اهدا میشود به آقای حبیب احمدزاده کارگردان فیلم «معجزه بناسان».
فیلمهای مستند کوتاه
«آب، باد، خاک، نان» به کارگردانی مهدی زمانپور کیاسری از ایران، برنده تندیس زرین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی
«پاکبازان» به کارگردانی جواد یقموری و مهدی امینی از ایران، برنده تندیس سیمین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی
«گلاب گل» به کارگردانی سمیح سامان از ترکیه، برنده دیپلم افتخار و جایزه نقدی
لوح تقدیر و جایزه نقدی به خاطر ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی به اعظم وایانی کارگردان فیلم«خدا و پیجگوشتی سیدرضا» از کشور ایران اهدا شد.
فیلمهای برگزیده بخش معلمان و دانشجومعلمان فیلمساز
فیلمهای داستانی«کا» به کارگردانی محمد مقیمپور بیژنی، برنده دیپلم اقتخار و جایزه نقدی
فیلمهای پویانمایی«پرنده کاغذی» به کارگردانی راضیه محمدی، برنده دیپلم افتخار و جایزه نقدی
فیلمهای مستند«این پایان راه نیست» به کارگردانی همایون رضائی زاده برنده دیپلم افتخار و جایزه نقدی
هیئت داوران فیلمهای بخش معلمان و دانشجومعلمان فیلمهای «فن پیج» به کارگردانی ریحانه مشهدی ابراهیم، «مورفین» به کارگردانی محمدرضا افتخاری و امیرکمالی الموتی و «دای» به کارگردانی سیده فاطمه حسینی را شایسته دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی اعلام کرد.
فیلمهای برگزیده بخش دانشآموزان فیلمساز
فیلمهای داستانی«کلکسیون» به کارگردانی سیدامیر حسین راستی، برنده دیپلم افتخار و جایزه نقدی
فیلمهای پویانمایی«چهارگوش» به کارگردانی رسول حامی، برنده دیپلم افتخار و جایزه نقدی
فیلمهای مستند«رویای همیشگی» به کارگردانی امیرحسین بینش، برنده دیپلم افتخار و جایزه نقدی
هیئت داوران فیلمهای بخش دانشآموزی آثار زیر را شایسته دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی اعلام کرد:«پازل» به کارگردانی پریناز پورتراب
«بالا و پایین» به کارگردانی امیرحسین اللهبخش
«بازیران» به کارگردانی محمدحسن هوشنگی«تَکَر» به کارگردانی فاطمه حسنلو
جایزه ویژه فرهنگ کار و کارآفرینی با مشارکت وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به مستند بلند «سورجان» به کارگردانی یوسف حسنزاده اهدا شد.
خانواده و جوانی جمعیت با مشارکت فعالان مردمی جمعیت به «پرتاب ناگهانی یک فیل» به کارگردانی نازنین چیتساز رسید.
نشان ویژه ایثار و از خودگذشتگی به فیلم «عباس» به کارگردانی حسین ترکجوش اهدا شد.
همچنین نشان ویژه معلم به محمد علیزاده فرد، کارگردان فیلم داستانی کوتاه «قهرمانان» تقدیم شد.نشان ویژه مدرسه مبدا پیشرفت اسلامی ایرانی به مهدی شاهسواری، کارگردان «حضور و غیاب» اهدا شد.
در ابتدای این مراسم نیز از شماری فعالان فرهنگی خارجی مقیم ایران تقدیر شد.
لازم به یادآوری است، پنجاه و دومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم رشد به دبیری صادق یزدانی از هفتم آذرماه آغاز شده بود و نمایش فیلمهای آن نیز در سینما فلسطین انجام میشد.
انتهای پیام/