دانش بشر درباره چگونگی شکلگیری سیارات به چالش کشیده شد
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، اغلب علاقهمندان به علم نجوم اطلاعاتی در مورد سیاره مشتری دارند و قطعاً میلیونها نفر در سراسر دنیا اسم بزرگترین سیاره منظومه شمسی را شنیدهاند. حالا گروهی از محققان اطلاعاتی جدید در سیارهای با ویژگیهای قابل توجه به نام «ابرمشتری» (Super-Jupiter) کشف کردند.
ابرمشتری دارای قطر مشابه سیاره مشتری، ولی با جرمی ۸ برابر جرم مشتری منظومه شمسی است. طبق بررسیهای صورت گرفته این سیاره عمدتاً از گاز تشکیل شده و چگالی آن ۲ برابر چگالی زمین است. سیاره ابرمشتری در فاصله ۳۱۰ سال نوری از منظومه شمسی و در صورت فلکی قنطورس قرار دارد. این سیاره فراخورشیدی در مدار مشابه مدار سیاره مشتری در منظومه شمسی در حال چرخش است.
ابرمشتری ۱۵ میلیون سال سن دارد و این به معنای آن است که این سیاره در مقایسه با سیارههای منظومه شمسی کاملاً جوان است. اغلب سیارههایی که تاکنون کشف شدهاند بیش از ۴.۶ میلیارد سال سن دارند و حالا کشف ابرمشتری موجب شده ابهامهای زیادی در مورد چگونگی شکلگیری اجرام کیهانی برای دانشمندان ایجاد شود. اخترشناسان به این موضوع اذعان دارند که ابرمشتری جوانترین سیاره فراخوشیدی است.
سن پایین سیاره ابرمشتری دانشمندان را دچار سردرگمی کرده است و بسیار از ستارهشناسان معتقدند بشر با سطح کنونی دانش نمیتواند به پرسشها مطرح شده در خصوص شیوه شکلگیری این سیاره پاسخ دهد. مطابق با آنچه انسانها از نحوه به وجود آمدن سیارهها میدانند هر سیاره ادغام قطعات درونی هسته در فشار بسیار بالا و سرد شدن تدریجی شکل میگیرد. اما باتوجه به سن کم این سیاره دانشمندان قادر به توجه شیوه شکلگیری ابرمشتری نیستند. تنها نظریهای که تاکنون در مورد ابرمشتری مطرح شده و احتمالاً نحوه شکلگیری آن را توجیه میکند سرد شدن مواد سازنده این سیاره در مدت زمانی بسیار کوتاه است.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/