از مار آتیش روی خورشید تا طلول ماه در ماورای زمین +عکس
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ماهوارههای در حال چرخش در اطراف کره زمین و سایر کاوشگرهای فضایی که در نقاط مختلف منظومه شمسی حضور دارند در هر لحظه تصاویر زیبایی را از سیاره آبی و سایر اجرام آسمانی ثبت و ارسال میکنند. معمولاً سازمانهای فضایی هر هفته مجموعهای از بهترین تصاویر ثبت شده به وسیله ماهوارهها و یا فضانوردان مستقر در ایستگاه بینالمللی فضایی را برای عموم مردم منتشر میکنند. در ادامه تعدادی از عکسهای گرفته شده از زمین و سایر سیارههای منظومه شمسی در یک هفته اخیر را مشاهده میکنید:
فضاپیمای اوریون در مسیر سفر حماسی خود به سمت سیاره ماه تصویری دیدنی از ماه ثبت و به زمین مخابره کرد. در این تصویر علاوه بر هلال ماه بخشهایی از کپسول اوریون نیز دیده میشود. طبق برنامه اعلام شده از سوی ناسا فضاپیمای اوریون که بخشی از مأموریت آرتمیس۱ است تا ۱۷ روز دیگر به حرکت خود به سمت ماه ادامه میدهد. این کپسول بدون سرنشین با هدف ارزیابی و اطمینان از عملکرد آن در زمان اعزام فضانوردان به ماه به فضا پرتاب شده است. قرار است ناسا فضانوردان را در سال ۱۴۰۳ در جریان مأموریت آرتمیس ۲ به ماه اعزام کند.
جاش دینر عکاس پدیدههای نجومی تصویری زیبا از لحظه پرتاب و صعود موشک حامل فضاپیمای اوریون را ثبت کرده است. این موشک ۱۰۰ متری کپسول بدون سرنشین اوریون را به فضا میبرد و نقش مهمی در اجرای موفقیتآمیز پروژه آرتمیس دارد. ناسا پس از پرتاب این موشک اعلام کرد «ایرادات فنی در جریان عملیات پرتاب فضاپیما اوریون شناسایی شده است، ولی خوشبختانه موشک بدون مشکل از جو زمین خارج شد.»
یکی از شگفتانگیزترین تصاویر ارسالی از فضا در روزهای اخیر عکس بالا از ایجاد یک ساختار شبه مار روی خورشید است. این تصویر به وسیله مدارگرد خورشیدی اروپا دقیقاً قبل از فوران عظیم پلاسما روی سطح خورشید ثبت شده است. بر اساس اعلام آژانس فضایی اروپا ایجاد این ساختار شبه مار روی خورشید حدود سه ساعت و با سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت طول کشیده است.
ماهوارههای در حال گردش به دور کره زمین تصاویری از لحظات شکلگیری طوفان نیکول بر فراز دریای کارائیب را ثبت کردند. وقوع این طوفان در نزدیکی ایالت فلوریدا سبب اعلام وضعیت اضطراری به ساکنان این ایالت شد. شدت این طوفان به حدی بود که مدیران ناسا جلسهای در خصوص به تعویق انداختن کپسول بدون سرنشین اوریون تشکیل دادند ولی به تدریج وسعت طوفان نیکول کاهش یافت و موشک حامل فضاپیمای اوریون در موعد مقرر به فضا پرتاب شد.
فضانوردان مستقر در ایستگاه بینالمللی فضایی طلوع ماه را به شکل و از زاویهای متفاوت از بینندگان زوی زمین مشاهده میکنند. در این عکس عجیب ماهواره هواشناسی هیماواری کشور ژاپن ماهر حال طلوع است. این عکس در ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری از سطح زمین ثبت شده است. دانشمندان علت ایجاد چنین تصویری عجیبی از ماه را شکست نور در جو زمین میدانند.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/