دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دهقانی فیروزآبادی در برنامه صف اول مطرح کرد؛

تلاش برای کسب سهم ۶ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP

تلاش برای کسب سهم ۶ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری درخصوص سهم معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان از تولید ناخالصی ملی گفت: ما تلاش می‌کنیم تا پایان دو تا سه سال آینده بتوانیم ۴ تا ۶ درصد GDP واقعی کشور را توسط اقتصاد دانش بنیان محقق کنیم.
کد خبر : 816180

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری با حضور در برنامه «صف اول» به بررسی «زیست بوم اقتصاد دانش بنیان» و اقداماتی که برای اجرایی سازی آن انجام شده است پرداخت.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت اقتصاد دانش بنیان گفت: در دهه‌های گذشته با توجه به تاکیدی که مقام معظم رهبری و سیاستگذاران نظام به حوزه علم و فناوری داشتند به عنوان تنها کلید پیشرفت کشور توفیقات خوبی کسب کرده ایم. در دهه گذشته با توسعه شرکت‌های استارت‌آپی، مجموعه‌های تحقیقاتی و توسعه فناوری گفتمان علمی و فناوری در کشور شکل گرفت. اما امروز از تبدیل علم و فناوری به ثروت فاصله داریم و اگر بتوانیم این علم و فناوری را در یک مسیر تبدیل به ثروت واقعی و ارزش افزوده کنیم و سهم جدی از اقتصاد داشته باشیم آن زمان می‌توانیم بگوییم که اقتصاد ما دانش بنیان شده است.

وی در ادامه افزود:دانش بنیان شدن اقتصاد شامل یکسری  نوآوری در حکمرانی است. نوآوری در تمام ارکان اقتصاد بر پایه علم و دانش منجر به ایجاد ارزش افزوده هاو بهره وری‌های بسیار بالا می‌شود که در مجموع اقتصاد دانش بنیان را تشکیل می‌دهد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری درخصوص سهم معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان از تولید ناخالصی ملی گفت: ما تلاش می‌کنیم  تا پایان دو تا سه سال آینده بتوانیم ۴ تا ۶ درصد GDP واقعی کشور را توسط اقتصاد دانش بنیان محقق کنیم.

دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر اهمیت افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان در پیشرفت فناوری در کشور گفت: برای ما افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان یک موضوع بسیار جدی است از طرفی بحث کیفیت این شرکت‌ها برای ما اهمیت دارد. با توجه به آمار تا پایان سال حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ شزکت دانش بنیان جدید خواهیم داشت. پیش بینی بنده این است که  با توجه به شرکت‌هایی که از همین امسال شروع می‌کنند  واز دل مجموعه‌های شتابدهنده خارج می‌شوند در نیمه دوم سال آینده تعداد این شرکت‌ها دوبرابر شود.

معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان درباره دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور گفت: قسمت خوبی از GDP کشور را صنایع بزرگی تشکیل می‌دهند که سنتی هستند و به خاطر مزیت‌های ارزان بودن نیروی کار یا انرژی اکنون درآمد سازی می‌کنند. افزایش بهره وری و کاهش هزینه  یکی از مزایای دانش بنیان شدن  صنایع بزرگ و اقتصاد است.

وی با اشاره به قرارداد ۱۰۰ میلیون دلاری وزارت نفت با شرکت‌های دانش بنیان در سال گذشته و رسوخ فناوری به صنایع بزرگ گفت: اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان به عنوان یک قانون مترقی اقتصاد دانش بنیان را متحول خواهد کرد.  

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری درباره اهمیت رسوخ فناوری به زندگی مردم توضیح داد: افزایش سطح  کیفیت و درآمد زندگی مردم  یکی از پارامتر‌های سنجش موفقیت دانش بنیان‌ها در اقتصاد کشوراست. از این رو نیاز است در صنایعی که به طور مستقیم با زندگی مردم در ارتباط هستند مانند خودرو، لوازم خانگی و... رسوخ فناوری را بهتر ببینیم.


دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر همکاری دستگاه‌های دیگر در حوزه اقتصاد دانش بنیان گفت: قانون جهش تولید دانش بنیان قانونی است که در سطح بسیار مترقی قرار دارد نسبت به بسیاری از کشور‌های دنیا قرار دارد. ما در سال ۱۴۰۱ بعد از ۱۲ سال با تجربه مسائلی که از قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان دیدیم اگر موفق شویم با کمک دستگاه‌های دیگر قانون جهش تولید دانش بنیان را درست اجرا کنیم، حداکثر در ۱۰ سال آینده شاهد بروز و شکوفایی اقتصاد کشور خواهیم بود

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری درخصوص برنامه‌های خود در راستای بازگشت نخبگان به کشور توضیح داد: ما تلاش می‌کنیم دغدغه مسکن نخبگان را با تفاهم دانشگاه‌ها و شهرداری تهران و وزارت مسکن حل کنیم. مسئله دیگری که دنبال می‌کنیم اشتغال نخبگان است. از این رو همکاری بسیار خوبی بین معاونت علمی و وزارت علوم شکل گرفته است که بزودی ابلاغ می‌شودآیین نامه جذب نخبگان است. تا همانطور که رهبری فرمودند نخبگان با کمترین زمان به عنوان هیئت علمی جذب دانشگاه‌ها شوند. مسئله دیگری که به صورت جدی دنبال می‌کنیم بازارسازی برای نخبگان است به این صورت که افراد توانمند بتوانند با حل معضلات و مشکلات کشور احساس اثرگذاری کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب