کی میتوانیم در دنیای متاورس زندگی کنیم؟
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، دنیای تکنولوژی، توقفناپذیر است. هر روزه اصطلاحات جدیدی را میشنویم که جلوه دیگری از تکنولوژی را به ما نشان دهند. یکی از تکنولوژیها که در دنیای فناوری اهمیت بسیاری پیدا کرده، «متاورس» است. این واژه از ترکیب متا به معنی فراتر و یونیورس به معنای جهان ایجاد شده که جهان برتر یا برتر از جهان خوانده میشود. متاورس در واقع پیوند جهان فیزیکی با زندگی دیجیتال، دنیای آواتارها و نسل بعدی اینترنت است.
متاورس سه مفهوم اصلی دارد. یکی از آنها حضور است که به مفهوم احساس بودن در فضای مجازی بهطور واقعی در کنار افراد دیگر اشاره دارد. آنطور که تحقیقات نشان میدهند، کیفیت تعاملات آنلاین با ایجاد حس حضور واقعی در این فضا بهبود پیدا میکند. این حس حضور با استفاده از تکنولوژیهای واقعیت مجازی همچون نمایشگرهایی که روی سر قرار میگیرند، ایجاد میشود.
تعاملپذیری مفهوم دیگر متاورس است. تعاملپذیری یعنی ما در متاورس میتوانیم با تمام داراییهای دیجیتال خود از جمله آواتار و آیتمهای مجازی جمعآوریشده از مبدایی به مقصد دیگر سفر کنیم. مثلاً میتوانید خودرویی را که در یک بازی یا حتی وبسایت طراحی کردهاید، در بازی دیگری از آن استفاده کنید.
مفهوم سوم استاندارسازی است که قابلیت تعاملپذیری بین پلتفرمها و سرویسها را در سراسر متاورس ممکن میکند. استانداردهایی که برای متاورس در نظر گرفته میشود، استفاده گسترده از آن را در سراسر دنیا امکانپذیر میکند. سازمانهای بینالمللی نظیر گروه تعاملپذیری متاورس باز این استانداردها را تعریف میکنند.
بیشتر بخوانید:
اقبال اندک فناوریهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در جلب توجه جهانی
**کی میتوانیم در دنیای متاورس زندگی کنیم؟
حال پرسشی که ذهن بسیاری از افراد علاقهمند به این فناوری را درگیر کرده این است که پس چه زمانی میتوانیم در دنیای متاورس زندگی کنیم. یک سال از زمانی که اصطلاح متاورس بر سر زبانها افتاد، میگذرد. در این مدت، بحثها و حواشی زیادی درباره این تکنولوژی به راه افتاد اما با این حال هنوز هم مشخص نیست کی و چگونه قرار است آینده اینترنت را شکل دهد.
متاورس هنوز محقق نشده اما در حقیقت تغییر و تحولات یکباره هم به وقوع نمیپیوندد و نیاز به زمان دارند. شاید یادآوری این حقیقت که اولین تماس از شبکه موبایل، مربوط به سال ۱۹۷۳ است، جالب باشد. شاید آن زمان درک این موضوع که در آینده قرار است گوشیهایی هوشمند در اختیارمان قرار گیرد که همه زندگیمان وابسته به آن شود، سخت به نظر میرسید اما ما امروزه در عصر گوشیهای هوشمند زندگی میکنیم و روز به روز به امکانات آن اضافه میشود؛ امکاناتی همچون سرعت شارژ باتری، ارتقای کیفیت تصویربرداری و...
با وجود پیشرفت تکنولوژی و اهمیت فناوری در زندگی امروزه اما احتمالاً زمان زیادی باقی مانده تا به طور کامل پا به دنیای متاورس بگذاریم؛ چراکه هنوز موانعی بر سر راه آن هست که بزرگترین مانع، محدودیتهای سختافزاری است. شبکه جهانی اینترنت و قابلیتهای آن در سراسر جهان نمیتواند به درستی از این فناوری جدید پشتیبانی کند. این شبکه باید بتواند از میلیونها کاربر بهطورهمزمان پشتیبانی کند. ضمن اینکه اگر این توانایی هم باشد، مصرف انرژی برای شبکههای برق و محیط زیست مشکلات بسیاری را به دنبال دارد و باید به دنبال راهی برای پشت سر گذاشتن این موانع باشیم.
**امکان همهگیری متاورس با پیوند خوردن به دنیای مجازی
چالش بزرگ دیگری که بر سر راه متاورس قرار دارد، قابلیت تعاملپذیری است. اگر پیشگامان متاورس به گیمرها اجازه بدهند محتوایی را که در این پلتفرم ایجاد شده، به پلتفرم دیگر منتقل کنند، تعامل پذیری که یکی از سه رکن اصلی متاورس محسوب میشود، رخ میدهد. برای اینکه قابلیت تعاملپذیری ایجاد شود بایستی شرکتهای صاحب این پلتفرمها کمی از کنترل خود بر محتوایشان و تجربه کاربری بازیکنان چشم پوشی کنند.
از طرفی هر تکنولوژی جدیدی مستلزم معرفی و ایجاد زیرساختهای لازم برای بهره گیری مردم در جامعه است. در این راستا لازم است فرهنگ استفاده از آن در کشور جا بیفتد تا افراد بیشتری به استفاده از این فناوری نوین ترغیب شوند. همانطور که اشاره شد، هر تکنولوژی و فناوری جدیدی بهتدریج و کم کم به وجود میآید و زندگی مردم آن دوره را در برمیگیرد. مثل زمانی که از اینترنت نسل اول به نسل دوم رفتیم، همهگیری متاورس هم با پیوند خوردن بیشتر افراد در دنیای مجازی، بهطورطبیعی اتفاق میافتد.
البته ناگفته نماند که تاکنون جلوههایی از متاورس ایجاد شده است؛ اینترنت، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، بازیهای ویدئویی، ارزهای دیجیتال و توکنهای غیرمثلی و... اما اینکه در چه زمانی میتوان این امکانات را در هماهنگی کامل با هم مورد استفاده قرار داد، هنوز پاسخ روشنی برای آن وجود ندارد. با این حال، غولهای تکنولوژی هنوز در تلاش هستند تا زودتر از رقبای خود، جامعه کاربرانشان را برای زندگی در متاورس آماده کنند.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/