دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
«علی بیگدلی» ‌در گفت‌وگو با آنا:

ادای دینی به شهدای مظلوم منا در یک نمایش/ نبود گفتمان مناسب نتیجه ضعف فرهنگی است

ادای دینی به شهدای مظلوم منا در یک نمایش  نبود گفتمان مناسب نتیجه ضعف فرهنگی است
کارگردان نمایش «مجلس شبیه خوانی قربانی» گفت: فرهنگ می‌تواند خیلی از چالش‌های جامعه را رفع کند که اگر از آن غفلت کنیم، مردم یاد نمی‌گیرند چطور یک اعتراض درست داشته باشند و حقوق خودشان را مطالبه کنند. این فحاشی‌ها و تعدی به حقوق دیگران نتیجه ضعف فرهنگی است.
کد خبر : 815662

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر خبرگزاری آنا، بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران به دبیری امیرحسین شفیعی با حضور هنرمندان و گروه‌های متعدد از شهرستان‌های استان تهران به زودی اجراهایش را آغاز می‌کند.

«علی بیگدلی» یکی از کارگردان‌هایی است  که در این دوره جشنواره با نمایش «مجلس شبیه خوانی قربانی» حضور پیدا کرده است. بیگدلی در گفت وگو با «آنا» عنوان کرد: موضوع این نمایش شهدای منا در سال ۹۴ است. حاجیانی که خیلی مظلومانه شهید شدند و در نهایت اصلا پیگیری هم از سوی عربستان نشد. دوست داشتم ادای دینی به این شهدا داشته باشم و به نظرم اجرشان را خداوند خواهد داد.

**  تلاش می‌کنم تا بازیگران جدید را به تخصصی شدن نزدیک کنم

وی با اشاره به اینکه این نمایش دارای سه کاراکتر است که از زاویه دیدی متفاوت روایت می‌شود، گفت: نخستین باری که متن این نمایشنامه را نوشتم همان سال  ۹۴ و پس از فاجعه منا بود؛ منتها کار را به اجرا نبردم، چند وقت پیش دو مرتبه سری به کتابخانه‌ام زدم، متن را یافتم و تصمیم گرفتم کار اجرا کنم و خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شد.

بیگدلی با تأکید بر اهمیت فلسفه قربانی در این نمایش گفت: خیلی‌ها سوال می‌کنند که اصلا چرا باید قربانی در حج صورت بگیرد و گوسفند در مراسم‌ حج قربانی شود، سعی کردیم در این کار به این فلسفه توجه کنیم و از آن حمایت داشته باشیم.

وی درباره بازیگران این نمایش عنوان کرد: مریم غلام زاده،‌ نازنین زهرا وفادار بازیگر دوازده ساله نمایش و محمود درویشی سه بازیگری هستند که برای نخستین بار در تئاتر روی صحنه می‌روند. تلاشم همیشه براین بوده تا بازیگران جدید را انتخاب کرده و با کار و تلاش آنها را به درجه تخصص خوب در بازیگری برسانم. گاهی دیده می‌شود افراد برای بازیگری وارد می‌شوند، یک عده جیبشان را خالی کرده، دیوار اعتماد را از بین می‌برند و در نهایت نیز او را رها می کنند، این بدترین کار ممکن است.

بیگدلی که از شهرستان پردیس در جشنواره شرکت کرده و سابقه رکوردداری برگزیده نویسندگی و کارگردانی در تئاتر فجر دارد، ‌گفت: شرایط امروز تئاتر اصلا عجیب و غریب نیست و به نظر من هیچ ربطی به گرایشات و جناح بندی‌های سیاسی ندارد، مدیران بالا دستی ما در حوزه‌های مختلف هنوز متوجه نیستند که فرهنگ و کار کیفی در عرصه‌های مختلف هنری چقدر در گفتمان جامعه اثرگذار است.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ می‌تواند خیلی از چالش‌های جامعه را از بین ببرد یا کمرنگ کند، توضیح داد: اگر ما از فرهنگ غافل شویم،‌ از تئاتر، سینما و حوزه‌های دیگر غفلت کنیم،‌ نتیجه‌اش همین می‌شود که می‌بینیم و مردم یاد نمی‌گیرند که چطور حق و حقوق خود را مطالبه کنند. به نظر من هم آدم‌ها حق اعتراض دارند اما نحوه این اعتراض مهم است، اینکه کار و کاسبی افراد را به خاطر یک اعتراض نابود کنیم، به حقوق دیگران تعدی کرده و به آنها فحاشی کنیم، خودش یک ضعف فرهنگی است.

** برای فرهنگ هزینه کنیم تا هزینه‌های دیگرکم شود

بیگدلی با اشاره به اینکه دیکته نانوشته همیشه بیست است، گفت: بهتر است مدیران ما دیکته بنویسند حتی اگر غلط هم باشد تا فرهنگ بهبود پیدا کند و تضمین‌گر ثبات، آرامش، اعتماد و آگاهی افراد باشد. قدری برای فرهنگ هزینه کنیم تا هزینه‌های دیگرمان در زمینه‌های مختلف کم شود و مردم با آرامش و اطمینان خاطر بیشتری قدم بردارند.

وی در پایان با ابراز امیدواری از اینکه مسئولان به تئاتر و سینما توجه بیشتری نشان دهند تا کارهای با کیفیت‌تر تولید شود نه کارهای دستوری و فرمایشی، اظهار داشت: امیدوارم آرامش، آسایش، پیشرفت و اعتماد در جامعه ایجاد شود و مملکت روبه رشد باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب