بیماری که در اثر دیابت ایجاد میشود
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، بر اساس مطالعه در حال انجام، از میان افراد مبتلا به دیابت و فشار خون، حداقل 30 درصد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی نیز تشخیص داده شدهاند، وضعیتی که به ندرت علائم اولیه را نشان میدهد و منجر به نارسایی تدریجی کلیه میشود.
بیماری مزمن کلیه (CKD) از دست دادن تدریجی عملکرد کلیه است که میتواند به هر علتی از دیابت و فشار خون بالا گرفته، تا عفونتهای مکرر و انسداد مجاری ادراری رخ دهد. بیماری مزمن کلیه توانایی واحدهای عملکردی کلیه-نفرونها را در تصفیه ضایعات و تنظیم آب و اسید خون مختل میکند.
اگر چه ممکن است در مراحل اولیه هیچ نشانهای از بیماری وجود نداشته باشد، اما علائم با گذشت زمان پیشرفت میکنند. بیماری مزمن کلیه را میتوان به کمک آزمایشهای خون و ادرار تشخیص داد و در درمان، تمرکز بر روی درمان علت اصلی اختلال کلیه است.
برخلاف نارسایی حاد کلیه، که به سرعت پیشرفت میکند و به طور بالقوه برگشتپذیر است، بیماری مزمن کلیه یک بیماری طولانی مدت است که در آن آسیب به کلیهها دائمی و پیشرونده است.
بر اساس فاز اول مطالعه Pan-India که توسط انجمن نفرولوژی هند انجام شده، شیوع بیماری مزمن کلیوی در میان افرادی که با بیماریهای مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری قلبی سروکار دارند، رو به افزایش است.
محقق این مطالعه تاکید میکند: مردم نمیدانند که در صورت ابتلا به دیابت یا فشار خون ممکن است دچار آسیب کلیه شوند. این امر به ویژه در افرادی که سالها دچار قندخون و دیابت هستند و آنها را به درستی مدیریت نمیکنند، صادق است. درمانهای نسبتاً استانداردی برای بیماری کلیوی وجود دارد، اما افراد نباید منتظر علائم باشند. بیماران پرخطر مانند مبتلایان به بیماریهای مزمن باید سالانه غربالگری شوند، زیرا داروهای بسیار خوبی در مراحل اولیه وجود دارد که میتوانند پیشرفت بیماری را کنترل کنند.»
انتهای پیام/