«استاتین»ها از نابینا شدن جلوگیری میکنند
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، محققان در پژوهشهای اخیر خود دریافتند، داروی استاتین ممکن است مانع از دست دادن بینایی در اثر بروز بیماری دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) شود.
یک بررسی گسترده درباره داروهای پایین آورنده کلسترول خون (استاتینها) نشان میدهد که فواید این داروها دست کم گرفته شده و بر مضرات آنها بیش از اندازه تاکید شده است.
این بررسی که در نشریه لنست منتشر شده و چندین سازمان بزرگ بهداشت و درمان در انگلیس هم از آن حمایت کردهاند به این نتیجه رسیده که مصرف استاتین سالانه از هشتاد هزار مورد سکته قلبی و مغزی در این کشور پیشگیری میکند و فواید آن بسیار بر عوارض جانبی میچربد.
استاتینها داروهایی هستند که تولید کلسترول بد (LDL) را در کبد کاهش میدهند. بالا بودن کلسترول خطر رسوب آن را در دیواره رگها زیاد میکند که به بیماریهایی مثل سکته قلبی و مغزی منجر میشود.
دادههای به دست آمده از این مطالعه حاکی از آن است، بیمارانی که از قرصهای کلسترول شکن استفاده می کنند، ۱۵ درصد کمتر احتمال دارد که دچار از دست دادن بینایی ناشی از افزایش سن شوند.
در این پژوهش که توسط محققان آلمانی صورت گرفته، نزدیک به ۴۰ هزار نفر مورد بررسی قرار گرفتند.
پزشکان در توضیح بیماری دژنراسیون ماکولا میگویند، تباهی لکه زرد یکی از اصلیترین عوامل کوری در افراد مسن است که بر اثر تخریب لکه زرد یا ماکولا ایجاد شده و به دژنراسیون ماکولا (Macular Degeneration) معروف است؛ در واقع ماکولا به قسمتی گفته میشود که به نور شبکیه حساس بوده و وظیفه دید مستقیم را برعهده دارد. همچنین برای کارهای دقیقتر همچون مطالعه و رانندگی مورد نیاز است.
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن یکی از علل اصلی اختلال بینایی شدید در بین افراد مسن است.
در این مطالعه محققان اطلاعات ۱۴ مطالعه را برای ارزیابی تأثیر داروها بر خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا جمع آوری کردند. سرویس سلامت ملی انگلیس تاکید میکند، «AMD» یک بیماری شایع است که باعث نابینایی کامل نمیشود، اما میتواند فعالیتهایی از جمله خواندن و تشخیص چهره را دشوار کند. تخمین زده میشود، حدود ۶۰۰ هزار نفر در انگلیس و ۱۱ میلیون نفر در ایالات متحده مبتلا به این بیماری هستند.
انتهای پیام/