محققان خارجی: از داروهای ضدبارداری استفاده نکنید
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، مجله انجمن قلب و عروق اروپا، زنان چاق که از داروهای ضد بارداری خوراکی حاوی استروژن و پروژسترون استفاده میکنند، در مقایسه با زنان غیر چاق که از داروهای ضد بارداری خوراکی حاوی استروژن و پروژسترون استفاده میکنند، ۲۴ برابر بیشتر در معرض خطر ترومبوآمبولی وریدی (VTE) هستند.
توصیه اکید محققان ایتالیایی این است که به هیچ عنوان از قرصهای ضد بارداری و داروها استفاده نکنید
پروفسور جوزپه روزانو، نویسنده ایتالیایی گفت: به خوبی ثابت شده است که چاقی و داروهای ضد بارداری حاوی استروژن عوامل خطر برای VTE هستند.
با وجود این، زنان چاق همچنان این داروها را دریافت میکنند. شواهد علمی نشان میدهد که چاقی و داروهای ضد بارداری خوراکی ترکیبی اثر هم افزایی بر خطر VTE دارند و این باید در تصمیم گیریها در نظر گرفته شود.
محصولاتی که فقط پروژستین دارند، از جمله قرصها، دستگاههای داخل رحمی یا ایمپلنتها جایگزین مطمئنتری برای قرصهای ترکیبی در زنانی هستند که وزن اضافه دارند.
این مقاله مروری جدیدترین تحقیقات در مورد اثرات فردی چاقی و داروهای ضد بارداری و همچنین تأثیر ترکیبی این عوامل بر خطر VTE را برجسته میکند و توصیههای بالینی ارائه میدهد. VTE به لخته شدن خون در ورید اشاره دارد و شامل دو وضعیت بالقوه کشنده است: ترومبوز وریدی عمقی و آمبولی ریوی.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، درصد زنان بالغ چاق بین سالهای ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۶ تقریباً چهار برابر شده است. خطر ابتلا به VTE به تدریج با شاخص توده بدنی (BMI) افزایش مییابد و در زنان چاق بیش از دو برابر در مقایسه با غیرچاق است. زنان. چاقی بیشترین تأثیر را بر روی زنان زیر ۴۰ سال VTE دارد که در مقایسه با زنان غیر چاق پنج برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به VTE هستند.
پروفسور روزانو خاطرنشان کرد: خطر به ویژه بالا در زنان چاق زیر ۴۰ سال مهم است، زیرا در این سن است که بسیاری به دنبال پیشگیری از بارداری هستند.
داروهای ضد بارداری خوراکی ترکیبی با احتمال ابتلا به VTE در ارتباط هستند، به طوری که کاربران سه تا هفت برابر احتمال ابتلا به VTE را در مقایسه با افراد غیر مصرف کننده دارند. در مقابل، محصولات فقط پروژسترون با افزایش خطر VTE مرتبط نیستند.
ترکیب اضافه وزن/چاقی و استفاده از داروهای ضد بارداری خوراکی ترکیبی احتمال لخته شدن خون را در زنان در سنین باروری تشدید میکند.
به عنوان مثال، یک مطالعه بزرگ مبتنی بر جمعیت نشان داد که اضافه وزن و چاقی به ترتیب با ۱.۷ برابر و ۲.۴ برابر افزایش خطر VTE مرتبط است. با این حال، در مصرف کنندگان قرص ترکیبی، خطر ابتلا به VTE در زنان دارای اضافه وزن ۱۲ برابر بیشتر و در زنان چاق ۲۴ برابر بیشتر از افراد غیر مصرف کننده با وزن طبیعی بود.
پروفسور روزانو گفت: زنان چاق که از داروهای ضد بارداری استفاده میکنند در برابر VTE آسیب پذیر هستند و باید اقداماتی را برای محدود کردن سایر عوامل مستعد کننده بیماریهای قلبی عروقی انجام دهند، به عنوان مثال با ترک سیگار و افزایش سطح فعالیت بدنی خود.
انتهای پیام/