دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1401 - 12:08
ساداتی‌نژاد:

گیاهان دارویی می‌تواند ۲ درصد GDP کشور را از آن خود کند

گیاهان دارویی می‌تواند ۲ درصد GDP کشور را از آن خود کند
وزیر جهادکشاورزی در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه گیاهان دارویی گفت:بررسی ها نشان می دهد گیاهان دارویی می توانند تا ۲ درصد GDP کشور را از آن خود کنند.
کد خبر : 812200

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، جواد ساداتی نژاد در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه و جشنواره گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران که در مصلی تهران برگزار شد، گفت:معاونت باغبانی جهاد کشاورزی دفتری را به حوزه گیاهان دارویی اختصاص داده و در این حوزه فعالیت می کند.

وی با بیان اینکه طب سنتی و گیاهان دارویی یک رشته بین حوزه ای است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی، بهداشت، صنعت، معدن و تجارت، وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری در حوزه گیاهان دارویی می توانند نقش موثری ایفا کنند که به صورت کلی نقش هماهنگی بین این وزارتخانه ها معاونت علمی است تا اتفاقات خوبی در این حوزه رخ دهد.

وی با بیان اینکه حوزه گیاهان دارویی از ظرفیت بالایی در حوزه اشتغال برخوردار است، گفت: در کشورما بیش از ۲ هزار گونه گیاهی وجو دارد که ما نتوانسته ایم روی بعضی از آنها کاری انجام دهیم اما همچنان این ظرفیت وجود دارد. 

ساداتی نژاد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آب و هوای و مراتع کشور برای رشد گیاهان دارویی می تواند یکی از این ظرفیت ها باشد بنابراین می توان نتیجه گرفت که کشور ما بسترهای بسیار مناسبی برای تولید گیاهان دارویی دارد.

وی با بیان اینکه مشکل اصلی کشور ایجاد یک زنجیره ارزش در حوزه گیاهان دارویی است، گفت: ما باید تمرکز خود را در این حوزه قرار دهیم تا بتوانیم به ارزش افزوده بالایی در این حوزه برسیم.

ساداتی نژاد ادامه داد: در این راستا درصدد هستیم مجوزی برای بخش خصوصی تولید کنیم تا بتوانند با سرمایه گذاری در این حوزه ثروت آفرینی داشته باشند.

وی با اشاره به اقدامات اخیر جهاد کشاورزی در حوزه گیاهان دارویی گفت: ما توانستیم طی یک سال اخیر میزان اراضی زیر کشت گیاهان دارویی را از 250 هزار هکتار به 280 هزار هکتار برسانیم. این نشان می دهد کشت گیاهان دارویی طی یک سال ده درصد افزایش داشته است.

ساداتی نژاد با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی عزم خود را جزم کرده که از الگوهای کشت گیاهان دارویی حمایت کند، گفت: یکی از این الگوها کشت قراردادی است که از یک سال گذشته آن را سرلوحه کار خود در وزارت جهاد قرار دادیم.

وی درباره کشت قراردادی گفت: به واسطه الگوی کشت، کشاورز می داند خریدار محصولش مشخص است اما این نیاز به یک آموزش و ترویج دارد. 

به گفته وی کشت قراردادی را از غلات و گندم آغاز کردیم و قرار است امسال آن را توسعه دهیم.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: کشت قراردادی موضوعی به شدت راهبردی در حوزه گیاهان دارویی محسوب می شود که می تواند به واسطه دانش بنیان ها توسعه یابد.

ساداتی نژاد ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد گیاهان دارویی می توانند تا ۲ درصد GDP کشور را از آن خود کنند و این دورنمای خوبی در صنعت، محسوب می شود.

وی تاکید کرد: نقش شرکت های دانش بنیان در این زمینه موثر است و این می تواند در سلامت کشور نیز اثرگذار باشد. 

ساداتی نژاد افزود: پیگیری چنین موضوعاتی در حوزه گیاهان دارویی می تواند از خام فروشی که بلای جان کشورمان است جلوگیری کند. 

وی با تاکید بر ضرورت به کارگیری استانداردهای سلامت جهانی در تولید گیاهان دارویی گفت: از آنجایی که این حوزه ثروت ساز است می توانیم بر اساس استانداردها آینده خوبی در این حوزه برای کشورمان رقم بزنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب