دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1395 - 14:03
به منظور همکاری متقابل در توسعه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق و فرهنگی

ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت‌ علمی و جهاد دانشگاهی تفاهم‌نامه امضا کردند

با توجه به نقش و اهمیت فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در توسعه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی تفاهم‌نامه امضا کردند.
کد خبر : 81175

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توجه به نقش و اهمیت فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در توسعه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور و همچنین تاکید مقام معظم رهبری درخصوص تقویت و اشاعه هویت و فرهنگ ایرانی - اسلامی و ضرورت تقویت زیرساخت‌های علمی و فناوری کشور در حوزه فرهنگ و هنر، تفاهم‌نامه همکاری بین ستاد فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی امضا شد.


دکتر پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، در جلسه امضای این تفاهم‌نامه اظهار کرد: «رسانه‌ها به لحاظ مزیتی که از نظر دسترسی و شکل‌دهی به افکار عمومی دارند یکی از مهم‌ترین محورهای گفتمان‌سازی در بحث فناوری‌های نرم، اقتصاد خلاق و اقتصاد مقاومتی تلقی می‌شوند. بدون عمومی‌سازی این مفاهیم در سطح افکار عمومی و درگیر کردن ذهن آحاد جامعه با این مفاهیم شاید نتوانیم از تمام ظرفیت‌های موجود در کشور به خوبی استفاده کنیم».


پورعلی به ظرفیت‌های موجود در فضای رسانه‌ای کشور اشاره کرد و افزود: «به نظر من در فضای رسانه‌ای کشور اعم از خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مکتوب نیز ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد که می‌توان از آنها خواست در این مسیر همکاری‌های مشترکی داشته باشند. ما به عنوان جهاد دانشگاهی به دلیل اینکه کاملا با عمق تاثیرگذاری صنایع نرم در حیات یک جامعه آشنا هستیم و می‌دانیم که امروز دنیا، دنیای نرم است و به بحث‌های نرم توجه زیادی دارد و اسلام نیز روی استدلال که از سنخ مفاهیم نرم است، تاکید دارد، آماده کمک و همکاری هستیم».


دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌سازمعاونت علمی: طبیعی است که بحث فعالیت رسانه‌ای، گفتمان‌سازی و توسعه ادبیات حوزه نرم و صنایع فرهنگی یک نیاز به شمار رود و ستاد توسعه فناوری‌های نرم بسیار علاقه‌مند به فعالیت‌های مشخص و برنامه‌ریزی شده در این زمینه است تا از توان مجموعه فرهنگی جهاد دانشگاهی استفاده کند

سیدمحمدحسین سجادی نیری، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌سازمعاونت علمی، جهاد دانشگاهی را مجموعه‌ای کامل خواند و گفت:‌ «جهاد دانشگاهی مجموعه کاملی متشکل از عناصر جدی و تاثیرگذار در بحث تبدیل علم به فناوری و فناوری به ثروت است و توسعه‌ای که در این چرخه اتفاق می‌افتد در نهایت به توسعه فناوری، اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان ختم می‌شود».


وی با اشاره به وجود بخش‌ها و عناصر مختلفی که در مجموعه جهاد دانشگاهی وجود دارد افزود: «پتانسیل‌های موجود در جهاد دانشگاهی بی‌شک یک فرصت مضاعف برای مجموعه‌های فعال در بدنه دولت و حاکمیت است تا بتوانند بایک حرکت جهادی به توسعه فناوری بپردازند».


دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی گفت: «‌در جهاد دانشگاهی عملا شاهد فرصت‌ها و پناسیل‌های خوبی هستیم که کمک به توسعه فناوری و حرکت به سوی اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد مقاومتی است».


سجادی نیری بحث صنایع نرم، صنایع فرهنگی و خلاق را از جمله موضوعاتی خواند که در کشورهای توسعه یافته مورد توجه جدی است. وی عنوان کرد: «این مسئله که ایران به عنوان کشوری با سابقه طولانی در فرهنگ و تمدن‌سازی به دنبال استفاده از فرصت‌ها باشد باید به یک ضرورت تبدیل و به آن توجه ویژه شود. زمانی که صحبت از تمدن‌سازی می‌شود طبیعتا فرهنگ اصیل هویت‌ساز، یک پایه جدی تمدن‌سازی است. پس لازم است از داشته‌های خودمان که سبب تمایز ما با دیگر تمدن‌هاست نهایت استفاده را ببریم و آنها را به عنوان محور پیشرفت قرار دهیم».


دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌سازمعاونت علمی گفت: «در این راستا طبیعی است که بحث فعالیت رسانه‌ای، گفتمان‌سازی و توسعه ادبیات حوزه نرم و صنایع فرهنگی یک نیاز به شمار رود و ستاد توسعه فناوری‌های نرم بسیار علاقه‌مند به فعالیت‌های مشخص و برنامه‌ریزی شده در این زمینه است تا از توان مجموعه فرهنگی جهاد دانشگاهی استفاده کند».


سجادی نیری در ادامه گفت: «فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی بحث مختص ستاد توسعه نرم و هویت‌ساز نیست بلکه یک راهکار و ضرورت به منظور تحقق بخشی فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی است و با استفاده از این راهکار می‌توان به مشکلاتی همچون کمبود شغل و بیکاری و تبدیل فرهنگ انفعالی به فرهنگ فعال در کشورکمک کرد».


موضوع تفاهم‌نامه


انعقاد این تفاهم‌نامه در راستای فرهنگ‌سازی، ترویج و گفتمان‌سازی وشکل‌دهی زیست‌بوم کارآفرینی در دانشگاه‌ها و توسعه فرهنگ ایده‌پردازی، ایده‌پروری در زمینه هنر و علوم انسانی و فناوری‌های نرم و فرهنگی انجام گرفت.


محور‌های همکاری


از جمله محورهای اصلی برای اجرایی شدن این تفاهم‌نامه می‌توان به تلاش در جهت تغییر رویکرد در حوزه‌های سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری با تکیه بر دانش روز دنیا در دانشگاه‌های کشور، فرهنگ‌سازی، تدوین و اجرای آموزش‌های مورد نیاز دانشجویان در راستای تاسیس یک استارت‌آپ موفق (فرآیند پیش شتابدهی) و ایجاد شبکه دانشجویان متخصص، خلاق و کارآفرین در حوزه فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی همچنین هنر و علوم انسانی تولید، ترویج و نشر مفاهیم مرتبط با حوزه فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، هنر و علوم انسانی، طراحی، ایجاد و تکثیر الگوی باشگاه شکوفایی دانشجویان (بر مبنای الگوی گروه کار دانشجویی) در دانشگاه‌های دارای پتانسیل سراسرکشور اشاره کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب