دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مهر 1401 - 14:49
مدیرکل دفتر پشتیبانی و نوآوری وزارت علوم اعلام کرد؛

دستور العمل طرح یارانه مالکیت فکری به‌زودی ابلاغ می‌شود

دستور العمل طرح یارانه مالکیت فکری به‌زودی ابلاغ می‌شود
مدیر کل دفتر پشتیبانی و امور فناوری وزارت علوم گفت: طرح یارانه مالکیت فکری، در قالب دستورالعمل ماده ۱۶ آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین حوزه علوم تحقیقات و فناوری (مصوب شهریورماه ۱۴۰۱ هیئت وزیران) که در خصوص تقویت بحث مالکیت فکری در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی هست در مرحله نهایی تدوین است و به زودی ابلاغ می‌شود.
کد خبر : 810486

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، امید رضایی‌فر در پنجاه وهفتمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و فناوری گفت:در ماده ۱۶ آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان حوزه وزارت علوم به این وزارت مأموریت داده شده بود که دستورالعمل اجرایی تقویت مالکیت فکری در دانشگاه‌ها و پوشش هزینه‌های مبادله دارایی‌های فکری را تدوین کند که ما هم اکنون در مرحله نهایی تدوین و ابلاغ این آیین دستورالعمل هستیم و بر اساس آن هزینه مبادله مالکیت فکری میان دانشگاهیان و شرکت‌های فناور کاهش خواهد یافت.

وی اظهار کرد: در این ماده از آیین نامه مذکور آمده است که بخشی از هزینه خرید مالکیت فکری دانشگاهیان را وزارت علوم پرداخت می‌کند.

رضایی فر با اعلام اینکه یکی از مشکلات کشور ما در حوزه نوآوری، نبود بیمه برای پوشش خطر‌های سرمایه گذاری در مباحث پژوهش و فناوری است گفت: بر اساس ماده ۱۷ آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان در حوزه وزارت علوم ما هم اکنون در حال تدوین بیمه پژوهش فناوری و نوآوری هستیم و با بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان برنامه و بودجه برای تدوین دستورالعمل مربوطه در این حوزه در حال همکاری هستیم.

مدیرکل دفتر پشتیبانی فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: برای اینکه شاهد رشد فعالیت‌های فناوری و نوآوری در کشور باشیم وجود قانون محکم و مستقل حمایت از نوآوری‌ها و فناوری‌ها در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها یک ضرورت جدی است.

رضایی فر اظهار کرد: هم اکنون نیز در برخی از قوانین و آیین نامه‌های موجود مواردی وجود دارد که به نوعی مرتبط با حوزه مالکیت فکری است، ولی قانونی که مشخصاً در حوزه مالکیت فکری و حوزه دانش باشد و موجب حمایت جدی از صاحبان فکر ایده در شرکت‌های دانش بنیان باشد وجود ندارد.

وی گفت: نبود قانون مالکیت فکری باعث میشود که بازار فناوری به صورت جدی شکل نگیرد و صاحبان ایده رغبت جدی برای تبدیل ایده‌های خود به محصولات و ارائه آن در بازار نداشته باشند.

رضایی فر افزود: در نبود قانون جامع مالکیت فکری حتی سمت خریداران و مشتریان دانش فنی و محصول دانش بنیان، نیز رغبت جدی برای خرید یک ایده و محصول تجاری نخواهند داشت چراکه سرمایه گذاری آن‌ها با خطر مواجه خواهد شد.

مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری از شکل گیری تفاهمنامه جدیدی با صندوق شکوفایی و تلاش برای راه اندازی صندوق پشتیبان خبر داد.

وی افزود: صندوق‌ها باید به سمت سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر حرکت کنند و با صندوق نوآوری و شکوفایی دو کار را پیش می‌بریم؛ یک اقدام اینکه خط اعتباری سرمایه گذاری را می‌دهیم که موافقت اولیه آن گرفته شده تا مجموعه صندوق‌های پژوهش و نوآوری به سرمایه گذاری روی شرکت‌ها روی بیاورند.

رضایی فر با بیان اینکه یکی از کار‌های دیگری که برنامه ریزی شده بحث صندوق در صندوق است، توضیح داد: مجوز این طرح اگر برای صندوق‌های پژوهش و فناوری گرفته شود اقدام حمایتی خوبی برای صندوق شکوفایی خواهد بود.

مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری ادامه داد: برای افزایش سرمایه صندوق‌ها هم توافق شده تا از منابع استانی بتوانند استفاده کنند.

وی اظهار کرد: از طریق منابع تبصره ۱۶ قانون بودجه سال جاری، ۳۵۰۰ میلیارد تومان برای شرکت‌های دانش بنیان و ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای صندوق‌های شکوفایی اعتبار اختصاص داده که برای حوزه اشتغال دانش آموختگان می‌توان از آن استفاده کرد و تا آخر مهرماه پارک‌ها و شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند برای این اعتبار ثبت درخواست بدهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب