دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 ارديبهشت 1395 - 13:04
معاون علمی رئیس جمهور مطرح کرد؛

درآمد ۱۲هزار میلیاردی شرکت‌های دانش‌بنیان/ رونق اپلیکیشن‌های ایرانی

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با انتقاد از سهم ناچیز شرکت‌های دانش‌بنیان از تولید ناخالص ملی (GDP) کشور، درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان را ۱۲ هزار میلیارد تومان برآورد کرد.
کد خبر : 80707

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، سورنا ستاری در گردهمایی دو روزه توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان صنعت موبایل (پنجشنبه بازار) با انتقاد از سهم کم شرکت‌های دانش‌بنیان از تولید ناخالص ملی کشور (GDP) گفت: «برای پیشرفت اقتصادی نیاز به افزایش سهم شرکت‌های دانش‌بنیان از GDP داریم و تا زمانی که به این هدف نرسیم باز هم نفت و خام فروشی منابع زیرزمینی حرف اول را در اقتصاد کشور خواهد زد».


وی از درآمد ۱۲هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: «در حال حاضر دو هزار و ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور مشغول به کار هستند اما همچنان از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان با نقطه ایده‌آل فاصله داریم».


ستاری با تاکید بر لزوم ایجاد کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات از سوی بخش خصوصی، خاطرنشان کرد: «تکیه بر پول دولت، توانمندی و نوآوری در جوانان را کاهش می‌دهد».


معاون فناوری رئیس جمهور با اشاره به استارتاپ بازار اپلیکیشن‌های اندروید در ایران (کافه بازار) گفت: «این جوانان با تفکر خود و با اتکا به توانمندی‌هایی که دارند فعالیت می‌کنند و در کنار نوآروی، از استخدام دولتی هم بی نیاز هستند. بر این اساس باید بر اصل نوآوری و خلاقیت در حوزه‌های علمی، اجتماعی و فرهنگی گام برداریم».


رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان کشور با اشاره به سختی‌های پیش روی معاونت علمی برای نهادینه کردن ترویج و فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان در کشور افزود: «مهم‌ترین مشکل ما در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان، ضعف فرهنگی است به این معنی که در دولت و جامعه، تفکرات منسوخی وجود دارد که با نسل امروز و تفکرات آنها همخوانی ندارد».


وی وجود ۳۰ میلیون جوان و 5 میلیون دانشجو در کشور را یک فرصت و نه تهدید دانست که می‌تواند از این فرصت برای کارآفرینی و اشتغالزایی استفاده شود.


ستاری اصلاح زیست‌بوم کارآفرینی را مهم‌ترین کار جوانان دانست و گفت: «دولت و جوانان باید دست به دست هم دهند و به کمک یکدیگر اکوسیستم کارآفرینی در کشور را اصلاح کنند. در این راستا، توسعه شتاب دهنده‌ها، اصلاح محیط کسب و کار و ایجاد معافیت‌های مالیاتی و گمرکی و ایجاد تسهیلات سربازی برای فارغ التحصیلان دانشگاه‌های برتر از جمله راهکارهایی است که می‌تواند به تحقق اقتصاد دانش‌بنیان کمک کند».


در این گردهمایی، حسام آرمندهی، مدیرعامل بازار فارسی اپلیکیشن‌های اندروید، بر جهش در صنعت نرم‌افزارهای موبایل ایران تاکید کرد و گفت: «اپلیکیشن‌های ایرانی طی سال گذشته رونق و شکوفایی محسوسی را تجربه کردند و در صورت توجه بیشتر به استانداردهای جهانی و ارتقای کیفی، حتی ورود بازیگران خارجی نیز برای آنها تهدیدی جدی نیست».


وی با اشاره به اینکه در نوروز امسال بیش از ۳ میلیارد خرید اپلیکیشن از بازار فارسی اپلیکیشن‌های اندروید انجام شده است، ادامه داد: «این امر نشان از جهش خوب کشور در حوزه محتوای دیجیتال دارد. براین اساس بیش از ۱۶ هزار توسعه‌دهنده توانسته اند در مدت ۵ سالی که از عمر صنعت اپلیکیشن می‌گذرد بیش از ۳۶۶ میلیارد ریال درآمد کسب کنند».


به گفته آرمندهی، حدود ۳۰ میلیون نصب فعال برای اپلیکیشن و نزدیک به ۱۰ میلیون حساب کاربری در این بازار، نشان از تقاضا برای توسعه صنعت اپلیکیشن از سوی کاربران دارد. در همین حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که در طول یک هفته به طور میانگین ۴۳ میلیون بار اپلیکیشن بازار اندروید توسط کاربران بارگذاری شده و در هر روز به طور متوسط بیش از ۴ میلیون کاربر از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند.


وی گفت: «بررسی‌ها حاکی از آن است که بیش از ۸۰ درصد اپلیکیشن‌های منتشر شده، ایرانی هستند و دسته‌های ابزارها، ارتباطات و کاربردی در کنار بازی‌ها، دسته‌های محبوب کاربران ایرانی را تشکیل می‌دهند».


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب