گامی بلند در درمان سرطان تخمدان با فناوری بومی/ نانو حامل گرافن داروی ضدسرطان را به بافت هدف میرساند
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در علم داروسازی ساختارهایی به نام حامل دارو وجود دارند. اما این ساختارها چکاری انجام میدهند؟ اگر بخواهیم به زبان ساده توضیح دهیم، حاملهای دارو مواد دارویی را جذب میکنند و وارد بدن میشوند و تنها در صورتی دارو را آزاد میکنند که نزدیک هدف باشند. ایـن هدف همان سلول سرطانی هستند. در این حالت عوارض درمان بشدت کاهش پیدا میکند و عملکرد دارو بهتر میشود. حالا چه موادی به عنوان حامـل دارو استفاده میشوند؟
طیف گستردهای از مواد به ویژه نانو ساختارها برای این منظور بکار گرفته میشوند. گرافن از جمله موادی است که میتواند به عنوان حامل دارو استفاده شود.
در بررسی حاملهای دارو چند نکته حائز اهمیت است؛ اول ساخت حامل دارو، دوم بررسی میزان جذب دارو ضد سرطانی روی دارو، سوم میزان رها سازی دارو توسط حامل دارو هنگامی که نزدیک سلول سرطانی میشود.
در همین راستا صندوق حمایت از پژوهشگران، از پژوهشی که شرایط استفاده از گرافن را بـه عنوان حامل دارو مـورد بررسی قرار داده حمایت کرده است تا راه را برای ساخت داروهای ضد سرطان هموارتر کند.
پروفسور علی اکبر خاندار در دانشگاه تبریز با استفاده از نانو ساختار فریت روی و گرافـن یک حامل دارویی برای داروی ضد سرطان تخمدان ایجاد کردند که توانایی دارو را در حمله به سلول سرطانی بالا میبرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/