دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 شهريور 1401 - 11:47

آموزش پیوند زدن درخت انجیر در نهالستان اکین نهال

آموزش پیوند زدن درخت انجیر در نهالستان اکین نهال
از طریق پیوند نهال انجیر میتوان ارقام بهتری به دست آورد، این پیوند نیاز به تجربه و تخصص دارد که در این مطلب به آموزش آن خواهیم پرداخت.
کد خبر : 806076

به گزارش خبرگزاری آنا، انجیر یکی از انواع میوه‌های بسیار لذیذ و پرطرفدار در جهان می‌باشد. این میوه دارای ارقام مختلفی می باشد. در کشور ما این میوه بسیار بازار پسند می‌باشد، به همین دلیل مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است. نهال این میوه را می توان حتی در حیاط خانه و باغچه های کوچک نیز پرورش داد.

نهال انجیر مناسب برای کاشت در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر می باشد. در واقع نهال انجیر برای رشد و باردهی نیازمند به تابستان های گرم و زمستان های ملایم می باشد. برخی از ارقام انجیر نسبت به سرما مقاوم تر می باشند، پس در هنگام خرید نهال انجیر حتما رقمی را انتخاب کنید که مناسب منطقه شما باشد.

نهالستان اکین نهال

خصوصیات نهال انجیر

درخت انجیر، درختی خزان پذیر می‌باشد که بهترین زمان کاشت آن انتهای فصل خواب نهال می‌باشد. بیشتر ارقام انجیر دارای ریشه‌های کم عمق می‌باشند. ارتفاع درختان انجیر در هر رقم نسبت به یکدیگر متفاوت می‌باشد، اما در حالت مطلوب ارتفاع آن‌ها به ۱۰ الی ۱۲ متر نیز می‌رسد.

درختان انجیر برای رشد و رسیدن به محصول باکیفیت نیاز به دریافت نور خورشید دارند. در واقع گرما تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت میوه های انجیر دارد.

خاک مناسب برای رشد نهال انجیر انواع خاک های لومی می باشد. نهال انجیر در این خاک ها که دارای زهکشی مناسبی نیز باشند، می تواند رشد مطلوبی داشته باشد. در نظر داشته باشید که این نهال در خاک هایی که دارای رطوبت بالا هستند، قادر به رشد نمی باشد. نهال انجیر برخلاف نهال عناب نسبت به شوری خاک زیاد حساس نمی باشد.

آبیاری درختان انجیر بستگی به میزان بارندگی منطقه کاشت دارد. اگر در منطقه‌ای هستید که میزان بارش باران در آن به ۵۰۰ میلی متر در سال می‌رسد، نیاز به آبیاری نخواهید داشت و می‌توانید نهال انجیر را به روش دیم پرورش دهید. اما بطور کلی درختان انجیر در هفته به حداقل ۴ سانتی متر آب نیاز دارند. بهترین روش آبیاری برای نهال انجیر، آبیاری قطره‌ای می‌باشد.

اگر زمان دقیق آبیاری درختان انجیر را نمی‌دانید، کافیست انگشت خود را در خاک فرو ببرید و زمانیکه بین ۵/۲ سانتی خاک خشک بود اقدام به آبیاری نمایید.

زمان باردهی نهال انجیر از سال دوم به بعد می‌باشد. اما باردهی اقتصادی از سال پنجم به بعد شروع می‌شود. رعایت اصول نگهداری از درخت مانند: آبیاری، هرس، کوددهی و ... نقش مهمی در میزان باردهی درختان دارد.

در ادامه به معرفی بهترین ارقام نهال انجیر می‌پردازیم، همراه نهالستان اکین نهال باشید تا بیشتر با ارقام این میوه آشنا شوید.

نهالستان

ارقام نهال انجیر

 

  • نهال انجیر سه وقته
  • نهال انجیر استهبان
  • نهال انجیر سیاه
  • نهال انجیر گلابی
  • نهال انجیر سبز
  • نهال انجیر چناری
  • نهال انجیر زرد
  • نهال انجیر سفید

ارقام بالا بیشترین میزان کشت انجیر در کشور را به خود اختصاص داده اند، که هر کدام دارای خصوصیات مختلفی می باشند. به طور مثال اگر قصد کاشت نهال انجیر در منطقه سرسیر را دارید، بهتر از رقم انجیر زرد استفاده کنید و بالعکس در منطقه گرمسیر نیز می توان از نهال انجیر سیاه استفاده کنید.

در هنگام خرید نهال حتما در نظر داشته باشید که علاوه بر انتخاب رقم مناسب، باید نهالی را تهیه کنید که دارای سلامت کامل و عاری از هر نوع بیماری باشد. کاشت بهترین نهال انجیر تاثیر زیادی در باردهی و کیفیت انجیرها خواهد داشت.

انجیر را می توان به روش های: کاشت بذر، قلمه زدن، پاجوش، خوابانیدن و پیوند زدن تکثیر کرد. در ادامه به بررسی و شرح تکثیر انجیر از طریق قلمه زدن خواهیم پرداخت.

قلمه زدن انجیر

یکی از آسان ترین روش های تکثیر انجیر قلمه زدن می باشد، که بهترین زمان انجام این کار اواخر پاییز و اوایل زمستان است.

۱- برای اینکار نیاز به قلمه‌های سالم و قوی دارید، که می‌توانید آن‌ها را از ارقامی که دارای باردهی بالا هستند جدا کنید.


۲- برای داشتن یک قلمه خوب، بهتر است آن‌ها را از سرشاخه‌ها جوان به قطر حداقل ۱ سانتی متر و طول ۲۰ تا ۷۰ سانتی متر در فصل پاییز و زمستان جدا کنید.

۳- حالا نوبت به نگهداری قلمه‌ها در دمای ۰ تا ۷ درجه سانتی گراد می‌باشد. در این زمان قلمه‌ها شروع به ریشه دار شدن می‌کنند.

۴- در مرحله آخر نوبت به انتقال قلمه‌ها در فصل بهار می‌رسد. در بهار می‌توانید اقدام به کاشت قلمه‌های خود در مکانی مناسب بکنید. اما دقت کنید که آخرین جوانه قلمه‌ها از خاک بیرون باشد.

۵- با گذشت ۱ سال از کاشت قلمه ها، می‌توانید با جداسازی شاخه‌های قوی آنرا به زمین اصلی انتقال بدهید.

پیوند زدن درخت انجیر

پیوند زدن به معنای ترکیب دو گیاه بر روی یک گیاه می باشد. روش پیوند زنی در دهه های اخیر بسیار مورد استفاده کشاورزان قرار گرفته است. انجام عملیات پیوندزنی درختان برای دستیابی به یک گونه باکیفیت بالاتر می باشد. این کار نیاز به تخصص و مهارت کافی می باشد.

پیوند زدن به دو روش پیوند جوانه و پیوند شاخه تقسیم می شود. بهترین زمان برای انجام پیوند جوانه از اواخر خرداد ماه تا انتهای فصل تابستان می باشد و بهترین زمان برای انجام پیوند شاخه زمان خواب درختان است.

از اشکال متفاوت پیوند جوانه می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. پیوند شکمی
  2. پیوند وصله ای
  3. پیوند قاشی
  4. پیوند لوله ای

انواع پیوند شاخه نیز به شرح زیر می باشد:

  1. پیوند شکافی
  2. پیوند نیمانیم
  3. پیوند زبانه
  4. پیوند تاجی
  5. پیوند اسکنه
  6. پیوند پلی
  7. پیوند مجاورتی

در روش پیوند انتخاب رقم پایه و پیوندک و اجرای درست عملیات پیوند نقش مهمی  در گیرایی پیوند دارد. همچنین از مهم ترین نکات برای گیرایی پیوند می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سازگاری پایه و پیوندک
  • انجام پیوند در زمان مناسب
  • محافظت درست از محل پیوند

در ادامه به دو نمونه پیوند درخت انجیر اشاره خواهیم کرد، پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

پیوند انگور به انجیر

این پیوند یکی از روش های تکثیر درختان انگور می باشد که به وفور اینکار توسط کشاورزان انجام می شود. از مهم ترین اهداف این پیوند می توان به قوی کردن پایه و مقاوم کردن درخت در برابر آفات اشاره کرد. در این پیوند از درخت انجیر بعنوان پایه و از انگور نیز بعنوان پیوندک استفاده می شود.

پیوند توت به انجیر

یکی دیگر از پیوندهایی که از درخت انجیر بعنوان پایه استفاده می شود، پیوند درخت توت به روی انجیر است. برای انجام این پیوند می توانید از پیوند نیمانیم استفاده نمایید. این پیوند به منظور بالابردن مقاومت درخت و سازگاری آن با محیط انجام می شود.

در صورت نیاز به هرنوع مشاوره و پشتیبانی در زمینه خرید نهال و احداث باغ میتوانید با کارشناسان نهالستان اکین نهال از طریق راه های ارتباطی زیر در تماس باشید.

سایت: akinnahal.com

اینستاگرام: Akin.nahal@

شماره تماس: 09141834005

واتساپ: 09307875815

انتهای رپرتاژ خبری/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب