دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 شهريور 1401 - 15:52
فعال حوزه رباتیک و هیئت علمی دانشگاه در گفت‌وگو با آنا:

«تجاری‌سازی» سلاح تمام فعالیت‌های علمی و فناورانه نظام قرار گیرد

«تجاری‌سازی» سلاح تمام فعالیت‌های علمی و فناورانه نظام قرار گیرد
رئیس مرکز تحقیقات رباتیک با تأکید بر اینکه باید در سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه از فروش تکنولوژی و دانش فنی آن درآمدزایی کرد، گفت: تجاری‌سازی باید سلاح تمام فعالیت‌های علمی و فناورانه نظام قرار گیرد.
کد خبر : 805993

مرتضی عباس‌زاده رئیس مرکز تحقیقات رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در ارزیابی و تحلیل خود از سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه که به‌تازگی در ۷ سرفصل «اقتصادی»، «امور زیربنایی»، «فرهنگی و اجتماعی»، «علمی، فناوری و آموزشی»، «سیاسی و سیاست خارجی»، «دفاعی و امنیتی»، «اداری، حقوقی و قضایی» و ۲۶ بند مصوب و توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است، اظهار کرد: سیاست‌های کلی به صورت جامع و هوشمندانه تدوین شده و توسعه شبکه ملی و استفاده از زیرساخت‌های کلان داده مورد نیاز تمام کشور‌های توسعه‌یافته و یا در حال توسعه است و در غیر اینصورت باید کشوری مصرف‌کننده در حوزه‌ اینترنت، فضای مجازی، تجارت الکترونیک، هوشمندسازی، امنیت سایبری و ... باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به سرفصل «علمی، فناوری و آموزشی» سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه و با تأکید بر اینکه باید در برنامه هفتم از فروش تکنولوژی و دانش فنی آن درآمدزایی کرد، گفت: موضوع تجاری‌سازی باید سلاح تمام فعالیت‌های علمی و فناورانه نظام قرار گرفته و به صورت بومی از آن‌ها استفاده شود.

وی پیگیری و اجرای سیاست‌های کلی برنامه‌های قبلی از سوی دولت‌ها را یادآور شد و در برخی از برنامه‌های مصوب که نظارت و پیگیری به صورت جدی مطرح شده است، نتایج خوبی دیده می‌شود؛ اما اکثر برنامه‌ها یا پیگیری و به سرانجام نرسیده‌اند و یا زیرزیرساخت‌های لازم و نیروی انسانی متخصص وجود نداشته است.

بینش‌های غلط و مقاومت‌های نادرست برخی مدیران و مسئولان در راستای پیشرفت‌های فناورانه و علمی اصلاح شود.

به گفته رئیس مرکز تحقیقات رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، پیگیری و اجرای برنامه‌ها و سیاست‌های کلی نظام می‌تواند خیلی بهتر از وضعیت کنونی باشد. در هر برنامه‌ای که از فکر آزاد و جوان استفاده شود، قطعاً نتایج خوبی دیده خواهد شد.

باید به نیرو‌های متخصص به‌ویژه جوانان اعتماد کرد

عباس‌زاده با توجه به میزان موفقیت در اجرای سیاست‌ها و رسیدن به چشم‌اندازها ادامه داد: شاخص اصلی در میزان موفقیت هر برنامه‌ای در هر سیستم یا دولتی، میزان رضایت اعضای آن سیستم و به‌طور اخص مردم عادی و عموم جامعه است. به نظر می‌رسد در اجرای سیاست‌های کلی و رسیدن به چشم‌اندازها تا این لحظه، موفقیت چشمگیری حاصل نشده است، نباید به گزارش‌ها بسنده شود؛ بلکه باید هر گزارش پیشرفتی را بار‌ها بررسی و ارزیابی و به نیرو‌های متخصص به‌ویژه جوانان اعتماد کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: باید موارد کارآفرینی، تجاری‌سازی و کاربردی بر مواردی مانند آموزش، پژوهش و ارتقا اولویت داشته باشند. روحیه کار تیمی در تمام حوزه‌ها، آموزش داده شده و تمام کار‌ها به صورت گروهی و تیمی انجام شود. بینش‌های غلط و مقاومت‌های نادرست برخی مدیران و مسئولان در راستای پیشرفت‌های فناورانه و علمی اصلاح شود. باید احساس ارزشمندبودن، عزت نفس و امید بین عموم مردم به درستی و نه از روی فریب تقویت شود.

به گزارش آنا؛ رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، ۲۱ شهریور، سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه کشور را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام و با اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت تعیین شده است به سران سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند.

سیاست‌های کلی برنامه هفتم در هفت سرفصل «اقتصادی»، «امور زیربنایی»، «فرهنگی و اجتماعی»، «علمی، فناوری و آموزشی»، «سیاسی و سیاست خارجی»، «دفاعی و امنیتی»، «اداری، حقوقی و قضایی» و در ۲۶ بند تصویب شده است.

رهبر انقلاب اسلامی با تشکر از فعالیت فشرده اعضا و دبیرخانه مجمع در ارائه نظرات و مشارکت فعال قوای سه‌گانه و سایر ارکان نظام، تهیه و تصویب قانون برنامه هفتم بر پایه این سیاست‌ها را گامی دیگر در تحقق اهداف نظام خواندند و بر نظارت فعال بر حسن اجرای سیاست‌ها تأکید کردند.

گفتگو: صفیه طاهرخانی

انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب