دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
لاجوردی در گفت‌وگو با آنا:

حداکثر میزان توسعه‌یافتگی شبکه ملی اطلاعات در دولت دوازدهم ۳۰ درصد بوده است/ فرسودگی زیرساخت‌های ارتباطی، مهم‌ترین علت اختلال اینترنت در کشور

حداکثر میزان توسعه‌یافتگی شبکه ملی اطلاعات در دولت دوازدهم ۳۰ درصد بوده است  فرسودگی زیرساخت‌های ارتباطی، مهم‌ترین علت اختلال اینترنت در کشور
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: توسعه شبکه ملی اطلاعات به میزان بیش از ۷۰ درصد واقعیت ندارد و حداکثر پیشرفت این شبکه تا پایان دوره فعالیت دولت دوازدهم ۳۰ درصد بوده است.
کد خبر : 804417

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، راه‌اندازی و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی اساسی‌ترین رکن ارتقای سرعت و کیفیت اینترنت در کشور است و از همین رو سازمان‌های متولی امر در این حوزه با برنامه‌ریزی دقیق می‌کوشند برای ارتقای سرعت اینترنت از حداکثر ظرفیت مسیر‌های بین‌المللی اتصال به اینترنت استفاده کنند.

طبق بررسی‌های انجام شده یکی از موانع توسعه شبکه ارتباطات در ایران کمبود تنوع در مسیر‌های بین‌المللی اتصال به شبکه جهانی اینترنت است. همین موضوع سبب شده است زمانی که در یکی از مسیر‌های اتصال به اینترنت مشکلی ایجاد می‌شود بخش قابل توجهی از ظرفیت ارتباطات کاهش یابد و ارائه سرویس‌های اینترنت در سراسر کشور دچار اختلال شود. به منظور رفع چنین مشکلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم اتصال به شبکه جهانی اینترنت از چند مسیر متفاوت و ایجاد تنوع در توسعه زیرساخت‌های ارتباطات بین‌الملل را در دستور کار قرار داده و به گفته مسئولان این وزارتخانه هم اکنون چند مسیر متفاوت در اقصی نقاط کشور برای اتصال به شبکه اینترنت به‌کارگیری شده است و در صورتی که زیرساخت‌های موجود در یکی از این مسیر‌ها چه در اعماق دریا باشد و چه روی زمین دچار مشکل شود به سرعت مسیر جایگزین انتخاب می‌شود.

امکان توسعه شبکه مادر مخابراتی تنها برای دولت وجود دارد

از سوی دیگر وزیر ارتباطات و معاونان این وزارتخانه بار‌ها به مسئله انحصار در شبکه ارتباطات اشاره کرده و از برنامه‌ریزی برای رفع این انحصار سخن گفتند. در همین رابطه امیر محمدزاده لاجوردی، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا اظهار کرد: موضوع شبکه‌های مادر مخابراتی بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی از خصوصی‌سازی معاف شده است یعنی برای ایجاد هرگونه تغییری در شبکه‌‍‌های مادر مخابراتی حاکمیت باید تصمیم بگیرد.

وی درباره اختلال اینترنت در چند هفته اخیر افزود: بخش زیادی از اختلال‌های به وجود آمده در شبکه ارتباطات کشور به دلیل فرسودگی زیرساخت‌های ارتباطی است. کسانی گفتند شبکه ملی اطلاعات در دولت دوازدهم بیش از ۷۰ درصد پیشرفت داشته و  مرکز ملی فضای مجازی حداکثر پیشرفت این شبکه در دولت دوازدهم را  ۳۰ درصد اعلام کرده بوده است باید پاسخگو باشند.

بی‌توجهی به توسعه شبکه ارتباطات ثابت در دولت دوازدهم

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: همین اشخاص اعلام کردند توسعه شبکه اینترنت روستایی بالای ۹۵ درصد پیشرفت داشته، ولی ارزیابی‌ها حاکی از اتصال زیر ۸۰ درصد روستا‌های کشور به اینترنت است قطعاً باید پاسخگو باشند. مسئولان وزارت ارتباطات در دولت گذشته راحت‌ترین کار و نه درست‌ترین کار را برای توسعه شبکه ارتباطات انجام دادند. متأسفانه در چند سال گذشته عمدتاً شبکه ارتباطات سیار در کشور توسعه پیدا کرده و توجهی اندکی به ارتباطات ثابت شده است.

لاجوردی بیان کرد: در ده سال گذشته توسعه اینترنت ثابت به هیچ عنوان متناسب با نیاز مردم نبوده است. اتخاذ سیاست سرکوب تعرفه عملاً مانع از سرمایه‌گذاری در شبکه ارتباطات کشور شده است. تمام این اقدامات در شرایطی صورت گرفته که نیاز کاربران در هر سال افزایش یافته است. تمرکززدایی از توسعه زیرساخت‌های ارتباطی از تهران به سایر نقاط کشور در دستورکار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار دارد.

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب